BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Wtrysk mechaniczny do M10 gaznikowego...?
Autor Wiadomo
tasku 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Lut 2005
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-03-11, 02:46   Wtrysk mechaniczny do M10 gaznikowego...?

witam
czy ktos moze przerabial M10 gaznik na wtrysk mechaniczny i jest w stanie udzielic jakiejs madrej porady ?? ?

pzdr
przemek
gg387909

Marcin e30 
obibok :)

Pomg: 1 raz
Doczy: 20 Cze 2004
Skd: Łowicz
Wysany: 2005-03-11, 08:53   

Jesli chodzi o przeróbke na K-Jeta to musisz miec głowice, kolektor ssacy, przepływke, wszystkie inne części potrzebne, filtr powietrza, wiązke elektryczną silnika a jeśli chodzi tylko o zmiane to nie ma żadnego problemu :D

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-11, 15:22   

przeplywke w kjecie :lol: :lol:
najlepiej jak doriwesz calego kjeta od e21 jakiegos
ale jesli juz robisz na kjeta to moze zrob ljeta...
pamietaj jeszcze o pompie paliwa....

loko

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Wawka
Wysany: 2005-03-11, 18:17   

sorry że pytam Tasku, ale jaki masz cel w przerabianiu gaźnika na k- lub l-jeta?

tasku 

Wysany: 2005-03-12, 19:26   

mam 1.8 na gaźniku na gazie i myśle co by tu zrobic żeby lekko dynamike poprawić bez drastycznych zabiegów typu przeszczep...

loko

Wysany: 2005-03-14, 13:20   

chcesz porpawić dynamikę to wyjmij gaz!!!! :evil: :evil: :evil:

a wtrysk nawet gdybyś jeździł na benzynie to niewiele by ci dał.. gaźnik daje większe możliwości wyciągnięcia koników... oczywiście kosztem spalania ale coś za coś.. zdecyduj się lepiej na czym ci zależy...

mateo

Doczy: 06 Cze 2004
Skd: poznan
Wysany: 2005-03-14, 22:31   

No owszem na gaźniku możesz osiagnąc wiecej koników, ale nie na seryjnym pierburgu i przy jakim zużyciu paliwa.
Co do wtrysku to na dzień dobry masz 15 koni, i bardziej płaski i wiekszy moment a zużycie paliwa spada.
Jeśli coś przy nim podłubiesz to może uzyskasz może jeszcze 10 niewielkim kosztem i juz masz powiedzmy 115, co uważam za bardzo trudne do osiagnieca przy gażniku.
Ponadto głowica wtryskowa ma wieksze zawory niz głowica gaźnikowa, kolektor ma inny korzystniejszy kształt, wiec nawet podczas jazdy na gazie też odczujesz różnicę
Wtrysk jest mniej kłopotliwy w obsłudze.
Jeśli założysz k-jeta to nie bedzie wiele przeróbekz gazem. Będzie również mniej zabawy niż w l-jecie z elektroniką

Ja w sobote pogadam z goście co wkłądał l-jeta do M10 na gaźniku bo sam chce założyc i jak dowiem sie konkretnych informacji to ci powiem

tasku 

Wysany: 2005-03-14, 23:27   

ok czekam na info

niktun 

Doczy: 19 Lis 2004
Skd: warszawka
Wysany: 2005-03-15, 13:33   

z mojego doświadzcenia:
w k-jeta trzeba trochę zainwestować :( żeby ładnie śmigał i nie mówie tu o rasowaniu, ale doprowadzeniu do fabrycznego stanu
moje 1,8i w E21 smigało 190km/h na 4 skrzyni (bez odcinki) - oczywiście bez instalacji gazowej :) przy takiej jeżdzie naprawdę widać jak opada wskazówka od poziomu paliwa :lol: .

jak przyinwestujesz w reanimacje wtrysku to, jak chcesz miec jakąś frajdę z tego to zapomnij o gazie - inaczej szkoda kasy i czasu.
pzdr

loko

Wysany: 2005-03-15, 21:16   

dokładnie... a jeśli mowa o zmianie głowicy na tą od wtrysku z większymi zaworami to już są koszta i napewno to się w takim układzie nie zamknie w tysiącu złotych.. a jeśli cokolwiek trzeba naprawiać w silniku i ma to kosztować ponad 1tys zł to wtedy trzeba poważnie przemyśleć zmianę silnika... przecież za obecny też można wziąć kasę przy jego sprzedaży... a możesz sobie kupić m10 1,8 na wtrysku... albo np. m40... i cenowo wyjdzie ci na jedno...

tasku 

Wysany: 2005-03-16, 00:27   

myślałem o niewielkich przeróbkach, wymiana silnika to narazie dla mnie abstrakcja :) jeżdże autem do roboty codziennie ok 100km także gaz to dla mnie zbawienie, gadałem z gazownikiem o wstawieniu innego mixera do gazu, podobno mozna coś pokombinować, szukam też baranów co by uwolnić pare koników....

aha kolejna sprawa czy ktoś jeździ na gazie z filtrem stożkowym ?? ? czy na gaźniku można też założyć i co oprócz większego spalania może sie dziać niedobrego???

mateo

Wysany: 2005-03-20, 20:18   

loko napisa/a:
dokładnie... a jeśli mowa o zmianie głowicy na tą od wtrysku z większymi zaworami to już są koszta i napewno to się w takim układzie nie zamknie w tysiącu złotych.. a jeśli cokolwiek trzeba naprawiać w silniku i ma to kosztować ponad 1tys zł to wtedy trzeba poważnie przemyśleć zmianę silnika... przecież za obecny też można wziąć kasę przy jego sprzedaży... a możesz sobie kupić m10 1,8 na wtrysku... albo np. m40... i cenowo wyjdzie ci na jedno...

Musisz zmienić głowice, gyż były różne w gaźniku, k-jecie i l-jecie.
W k-jecie wtryski sa mocowane w głowicy, a w l-jecie w kolektorze.

Zeby zmienić musisz mieć głowice kolektor pompe paliwa(koniecznie od k-jeta, od l-jeta noie pociagnie) smok w baku cały osprzet wtryskowy (regulatory, wasserreglery itd)
loko jakie 1000 zł to jest M10 wiec ceny nie sa wysokie, sądze ze 500 powinno wystarzczyc bez robocizny

loko

Wysany: 2005-03-20, 23:11   

wiesz, ja dysponuję raczej szrotowymi cenami z wawy... :/ oczywiście, jeśli poszuka to napewno znajdzie taniej... ale czy warto? 8)

mateo

Wysany: 2005-03-21, 20:56   

Czy warto powiem tak. moje ceny z własnego doświadczenia.
Zalezy jakie pieniadze u mnie głowca jest do robienia wiec koszta około 400 zeta , a nie mówie o i tak ciagłych regulacjach gaźnika.
Głowice od e30 z kolektorem (l-jet) poł roku po remoncie (auto po dzwonie ) kupilem za 200, niestety miala poszatkowana elektrykę, ale cała elektrykę znalazlem na allegro za 100 nieopocieta przeplywke, wtryski komp, itd)
do tego smok z powrotem do baku (za 3 piwa na spocie) i rurki(50 zeta),
Potrzebuje jeszcze pompy paliwa no za 100 sie znajdzie. Uszczelka pod głowiice 50
Razem daje to 500.
Teraz tak sprzedaje głowice gaźnikową powiedzmy za 80-100, gaźnik za 50 i całość bedzie mnie kosztować taniej niż remont głowicy który i tak mnie czeka, a mam głowice dopiero co po remoncie i wtrysk.
Oczywiście mi sie nie spieszyło i wszystkiego szukałem przez pół roku zeby nie było za drogo.
Montaż też we włąsnym zakresie, nie wiem w ile sie z tym uwinę, bo narazie leży i czeka bo nie mam czasu, wiec pewnie dopiero w lipcu to założe

Aha zapomnialem o ewentualnej przeróbce gazu, mikser no nie wiem dajmy na to około 100 i sterownik wtryskowy 50 w przypadku prostego l-jeta nic wiecej nie trzeba zmieniac

A za 800 złotych to kupisz calego rekina na czesci na k-jecie i jeszce duże sprzedasz dalej

duchX
[Usunity]

Wysany: 2005-03-21, 21:05   

ja kiedys w golfie mailem K-Jetronika jest extra dopoki chodzi jak sie popsuje to jest tragedia wszystko wymienilem wlacznie z pompa i dalej kiszka nie chce znac tego czegos !! !!! i jesli nie mosisz zmieniac to schowaj sobie kase kup sobie 2 podwojne gazniki przerob kolektor ssacy taniej ciw wyjdzie niz kopienie tego syfu a potem nie zycze tego nikomu ale jak juz sie zacznie sypac to koniec

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: