No i obiecane foty na RSach! Wyszło 9x16 et-5 215/40 i 8x16 et11 195/45
Musze znaleźć węższe opony na tył bo teraz po opuszczeniu auta trze i to nie tak mało a chciałbym opuscic tył jeszcze ok 2-3cm 8)
Jak na moje oko to teraz jest idealnie. Jak tył opuścisz a przód zostanie tak jak teraz to zrobi się ponton... A przodu już raczej nie posadzisz, bo z tego co widać i tak jest już nisko...
Stammek - spoko mam dystanse moze ich uzyje Co do koloru rotora to niestety nie było juz dobrego światła jak robiłem foty i wyszedł ciemniejszy niz w zeczywistości. Tak czy inaczej to mi się ma podobać
Grucha Jr - jak tył pojdzie w doł to i przód troszke opuszcze Teraz podniosłem zeby się z tyłem ładnie komponowało. Zresztą czas pokaze. Najpierw musze znalexc opony na tył bo te są za szerokie
Tors, fajnie ale bez szału.
Ja bym dał ori lampy żółtym kierunkiem i koniecznie zrobił coś z wydechem, bo wygląda okropnie.
No i ten tylni pas pod zderzakiem, jakiÅ› taki brudny
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Dla mnie bomba tylko przod w dol jeszcze . Pokusil bym sie o wiekszy negatyw z przodu i z tylu oraz tak jak wspomnieli wystawienie troszke przodu. Za wklad pracy i efekt wielkie brawa
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
co do wydechu to bedzie cały z kwasówki ale jeszcze nie wiem kiedy dlatego tego nawet nie ruszam! Zmienie opony to bedzie jeszcze raz ustawianie zawiechy, a potem zobaczymy co jeszcze da się poprawić PS tez myśle nad 15' ale narazie 16 musza zostać!
Tors podziwiam wkład, wiadomo że auto ma się podobać przede wszystkim tobie.
Przód jest naprawdę spoko i myślę że kierunki mogą zostać tak jak jest, ale za to tylne lampy to lipa, nie lubię czegoś takiego w ogóle nie pasuje i psuje całość, felga niby 16" ale jakoś jej nie widać, ja bym dał rotor albo na srebrno albo złoto.
Poprzedni właściciel dał ciała z tym wycięciem na wydech musisz to przywrócić do oryginału, ale wydech musi zostać jedna(a z kwasówki będzie kozak wyglądać), takie jest moje zdanie.
inne opony juz zalozone 195/40 na przodzie na 8", a na tyle 195/45 na 9" i nareszcie nic z tylu nie trze! Nie mam jeszcze fot ale niedlogo zrobie. Lusterka tez juz polakierowane i na aucie! wydech sie ze to tak ujme delikatnie otworzyl wiec ttlumik koncowy jest nowy i kwasowkowa koncowka czeka na wspawanie tylko ze dopiero w weekend
Jak kiedys juz pisalem co nieco pozmienialo sie w silniku! Troche sie wstrzymywalem z prezentacja ale po Germanfescie spokojnie moge tutaj zaprezentowac efekt choć jeszcze nie finalny! Więc silnik to m10b18 i zostala splanowana glowica przez co cisnienie wzroslo z 8,5 do 10
Doszły barany z ISa przystosowane pod m10
Kilka części pokąpalo się w chromie
alternator wraz z aparatem zapłonowym musiały przy okazji zostać odswieżone więc padlo na polerke:
A tu już efekt finalny na silniku:
Och a co to tam wystaje!? Aha zapomniał bym o najważniejszym! 4ry gaźniki z Yamahy R1! Troche było zabawy żeby to spiąć ale działa i ma się dobrze Czeka je jeszcze synchronizacja zeby silnik juz pracowal idealnie rowno i dostal jeszcze te ukryte poklady mocy! Ja jestem zadowolony bo spalanie jest naprawde znośne, dźwięk piękny, a auto bardzo chętnie wkręca sie na obroty! Dobra alternatywa dla Weberów
_________________ Piękne zgermanizowane e21!
Ostatnio zmieniony przez Tors 2010-07-11, 11:00, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach