Dopiero co zebrałem cały komplet.. Brakowało mi kierunków, ale już są. Teraz montaż.. Same lampy wyglądały srakowato z czarnymi halogenami i kierunkami depo. Teraz będzie efekt /jak założę będą foty. Pomyślę wtedy czy zakładać side lights.. Jakieś VT by się nadało..
mi lampki usa sie podobaja kiedys mialem zlota woaska lampe 325i wersja usa z tymi lampkami i zderzakami wystajacymi mialo swoj urok mi sie podoba pomysl z tymi obrysowkami
_________________ T�UMIKI SPORTOWE NOWE I UZYWANE PW
Ponad rok zastoju w temacie to trzeba rzucić świeże info
Zewnętrznie w sumie mało zmian. Wjechał xenon 6k z pozycyjnymi tej samej barwy.. Kupiłem dokładkę IS Lippe, bo wcześniejsza została gdzieś w śniegu Ale założę ją dopiero na wiosnę co by zasp śnieżnych nie kusić
Układ hamulcowy i zawieszenie wołało o pomstę do nieba, to dostosowałem je tym razem do motorowni
Tarcze Mikoda GT i klocuszki Lucas TRW dedykowane do tarcz, nowe szczęki i sprężynki ręcznego, nowe linki ręcznego, nowe przewody hamulcowe (miedź).
Przy okazji wymieniło się amorki i sprężynki na nieco lepsze niż seria..
Przód i tył Cofab, do tego nowa sprężyna pod 6 garów na przód i z E36 twardsza na tył od Pawełka . Nowe poduchy amortyzatorów przód i tył, nowe łączniki stabilizatorów, nowe tuleje tylnej belki.. Wszystko Ruvila.
Oczywiście płyta pod silnik w końcu trafiła na swoje miejsce
Tak auto wygląda teraz.. (jeszcze przed xenonem i urwaniem dokładki )
Wydech z E46, się zmieścił Silnik też..
W tym nowa chłodnica z tds'a, nowe kompletne sprzęgło sachs'a, airbox simoty, wydech zaadoptowany z E46 z katami, sondami itp.. Całość zalana Valvoline VR Racing 10w60. Prócz tego pierdołki typu licznik od 6 garów, OBC 1, dyfer 2.79 na dużej głowie..
W tym momencie chciałbym podziękować wujkowi PUZowi za cierpliwość i poświęcony mi czas.. Odwalił kawał dobrej roboty ze swapem i ogarnięciem auta. Auto jest bardzo przyjemne.. bardzo zadziorne i co najważniejsze dla mnie.. Bardzo niepozorne..
grubo to wyglada...ze szperunkiem bedzie niezla zabawa
Niestety to nie szpera, a jeśli tak to skatowana, bo nie stawia zdecydowanego oporu.. Niby na kobyłkach oba koła kręcą się w tę samą stronę, ale już po opuszczeniu jednej strony czuć opór, ale kręcę kołem bez problemu.
RoboCop napisa³/a:
Brawo! fajny trumniak jak się jeździ?
Porównując drogę prowadząc na swap, a wracając po nim? Nie ma co porównywać Jest zła A i potrafi być kulturalna.. Spalanko bardzo małe przy spokojnej jeździe.. Przy 120km/h mam niecałe 2000 rpm więc podróż jest miła.. Generalnie bardzo mega zadowolony.. !
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Touring, zima, laczek 185/14", dyfer 2.79 i brak umiejętności (co widać na filmie) na dyferku 3.25 było lepiej, ale się ukręcił Jest dobrze, że słabo jak na 328i to widzę, bo widziałem co Henry wyrabiał swoim e30.. wszystko jest do dopracowania.. Z kolesiami od hond będę robił profi pomiary to się zobaczy co to umie Ale i tak jestem zadowolony..
Kafarek pwoiedz cos wiecej o tym wydechu z e46 co dokladnie i jakie pzreszkody byly... duzo giecia?
Najlepiej to porobiÄ™ foty od spodu i sam zobaczysz
Od silnika do 3 i 4 sondy za katami jest tak jak zostało wyjęte z dawcy.. Potem gięcie pod krzywiznę podwozia i tłumik z przyspawanym uchem (dwoma), by pasowało pod mocowania E30.. Tłumik jest duży, ale PUZ tak to zmieścił, że nawet osłona metalowa podłogi została. Nic nie brzęczy i nie obija się.. jak fabryka
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach