Pomóg³: 5 razy Do³±czy³: 08 Pa¼ 2004 Sk±d: Tarnobrzeg
Wys³any: 2005-03-08, 18:26
smasher bez maszyny nie pojdzie, nie wierze ze nie masz zwyklej wiertarki z regulowanymi obrotami lub szlifierki katowej. kupujesz gabke do polerowania koszt ok 35 zl w kazdym sklepie z lakierami i zakladasz bez problemu do szlifierki a do wiertarki kupujesz srube 14mm zeby zamontowac i OGIEN. pojemniki sa mniejsze hyba 0,5l ale ciezko dostepne . jak sie popytasz to pewnie znajdziesz.
wedlug mie jesli masz troche umiejetnosci manualnych, checi i czasu to wyjdzie ci polerka bardzo dobrze. pamietaj ze zawsze gabka musi byc mokra aby nie "przypalic" lakieru.
jeszcze mala rada jak bedziesz juz polerowal obklej dobrze wszystkie szpary, wneki , uszczeli itp. bo potem tego nie doczyscisz przez pol roku, szczegolnie widac to na czarnym kolorze.
Pomóg³: 2 razy Do³±czy³: 17 Kwi 2004 Sk±d: Wawa-Grochów
Wys³any: 2005-03-08, 18:52
smasher widziałeś jak scotiego wyglądała beemka??????????
Tak samo moja wyglądała była cała matowa użyłem ze dwa razy przed wakacjami pasty TEMPO i mam na razie spokój. Hmmmmmmmmm koszt 7 w porywach do 9 zł tubka
Sory ale nawet nie czytałęm tego co napisaliście bo kupować pasty polerskie za tyle kasiorki to się chyba mija z celem.....
mer [Usuniêty]
Wys³any: 2005-03-08, 18:55
A czy taką pastą lekkościerną można wyczyścić szyby w autku z tzw.odkurzu po wizycie w lakierni?
jeżeli nie to czym?
Pomóg³: 4 razy Do³±czy³: 19 Mar 2004 Sk±d: Krakow/Tbg
Wys³any: 2005-03-08, 23:47
luk325 ma racje ! na tym nie ma co oszczedzac !
do odkurzu polecam i w ogole do szyb papier 2000 na mokro przejechac parenascie razy i szybka jest idealnie czysta ! przeplukujesz woda ona pieknie zjezda na dol nie musisz pozniej polerowac ni nic ! naparwde sprawa miod ! POLECAM i bardzo skutecznie wlasnie sciaga odkurz polakierniczy
Pomóg³: 11 razy Do³±czy³: 19 Mar 2004 Sk±d: Warszawa Skorosze
Wys³any: 2005-03-09, 00:32
Urbi ... ja sobie papierem 2000 polerowałem szkła w okularach przeciwsłonecznych tak dla checy, nawet pasta je przejchałem ... Ty myslisz że dalo się przez to patrzeć normalnie?
a ten pieprzony pył (miałem ten sam problem) to niczym nie schodzi... nawet płynem hamulcowym... zadnym nitro, benzyną, ropą, plastmalem, woskiem ani tempo.... dopiero tym automaxem przeleciałem całe autko łącznie z szybami...
mer [Usuniêty]
Wys³any: 2005-03-10, 10:48
U mnie TEMPO dało radę,choć jak będzie cieplej będę musiał poprawić,a na szyby pomógł rozpuszczalnik do lakierów o zapachu acetonu, jakiś Domalux czy cóś...
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach