Vitek_Slupsk chyba nie wiesz co piszesz! Trafi sie s14 ? w polsce? jeszcze mi powiedz że kompletne z wiązką skrzynią i po remoncie za 2,5 tys zł albo nawet i 4! Tych silników nawet zarżniętych nie ma, a co dopiero zdrowych! Nie chce kupić "okazyjnie" czegoś takiego jak s14 bo to w 99% jest skarbonka! Więc temat s14 odpada juz na samym stacie!
[ Dodano: 2009-11-19, 16:34 ]
no i w tym roku mikołaj przyjechał wcześniej!
Co prawda do montarzu to jeszcze daleko bo trzeba dorobić szyny i kubły z seryjną kierą będą wyglądać dość śmiesznie więc szukam dalej naby d e21
[ Dodano: 2009-11-23, 16:56 ]
No i dziś zrobiłem bardzo kożystny zakup! Pojechałem do gościa który ma e21 w katastrofalnym stanie blacharskim i rozsprzedaje je na części! Pod maską m10b18 więc mnie nie interesuje. Patrze do środka, a tam już niewiele zostało, ale z głupia sprawdzam skrzynie i oho 5 biegów Pytam ile za skrzynie! 200zł no to po 30 min byłem u gościa na podwórku z dwoma pomocnikami! Przewróciliśmy auto na bok i po dłuższych chwilach skrzynia, dyfer i wał, plus na zapas dwie przednie lampy zostały zakupione za 230zł Jutro montarz do auta bo jazda z 4ką mnie dobija!
_________________ Piękne zgermanizowane e21!
Ostatnio zmieniony przez Tors 2009-11-19, 16:40, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
kubły fajne... ale nie do e21 chyba ze będzie baaardo modzona.
ogólnie fajne auto w super stanie, widomo, e21 to juz gatunek wymarły.
...a e21 znam z dzieciństwa, mam sentyment
A ja myślałem że kupie auto do kompletnej renowacji! Jak widać myślenie nie zawsze sie sprawdza
[ Dodano: 2009-11-29, 14:38 ]
No i nareszcie udało sie dostać nabe do e21 dzieki koledze Mystic888! Co prawda trzeba było nawiercić nowe otwory pod momo, ale warto było się męczyć bo wygląda tak jak powinna, a co najważniejsze w rękach lezy idealnie
[ Dodano: 2009-12-01, 23:51 ]
Kubły już na swoim miejscu! dla chcącego nic trudnego więc wystarczyły dwa dni na przerobienie orginalnych szyn, bo w ich fabrycznych miejscach mocowania kubeł był stanowczo za wysoko, i oto efekt finalny!
Jeszcze nie miałem okazji testować jak sie jeździ! ale siedzi sei fajnie
[ Dodano: 2009-12-19, 14:54 ] No i tak wygądają efekty niepełnosprawności umysłowej (bo inaczej tego nie nazwe) innego użytkownika dróg który swoim yarisem cofał i wogóle chyba nie patrzył w lusterka bo wkomponował się przepięknie w moje prawe drzwi! Wszystko się działo na parkingu przed moim domem i na moich oczach! Az mi sie chciało płakać! Jeszcze na dodatek gość znajomy! Był już rzeczoznawca i uznał że do wymiany są drzwi, podnośnik szyby, tapicerka wewnątrzna, listwa drzwi wewnętrzna i zewnętrzna przy szybie i listwa drzwi główna! Do tego malowanie drzwi i cieniowanie maski, błotnika przód i tył! Oczywiście stwierdził że szkoda będzie całkowita, ale nie był w stanie podać jaką mają przyjętą wartość takiego BMW jak moje w swoich katalogach! Jestem załamany bo do ch...a nic nie zrobiłem a teraz trzeba będzie się użerać z tymi je...mi urzędasami o swoje pieniądze!
fotki bedą jak auto wróci z lakierni! Trzeba w końcu naprawić te nieszczęsne drzwi! A co do prac to pochwale się jak będą złozone! Jest tego sporo ale wszystko w czesciach! W tygodniu coś rusze z pracami bo auto odjechało w lakier to mam czas na teile!
_________________ Piękne zgermanizowane e21!
Ostatnio zmieniony przez Tors 2010-02-05, 22:53, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Tors.. nie znam Cie ale czuje ze bysmy sie dogadali
Pewnego letniego rajchowego poranka mialem na widelcu e21 baura... niestety wrocilem do domu inna bawarka... do dzis sie zdarza ze budze sie w nocy i gapie sie w sufit do bialego rana skladajac do kupy szczatkowe obrazy tamtego letniego poranka i myslac .. K***a gdzie ja mialem glowe!!
Mysle ze Slawo trafil oko byka... klasa rekin z m10 i malym psssssikusem
Dzięki za miłe słowa! Ciesze się ze rekin już się poodoba bo jeszcze nie jest nawet w 50% ukończony Slawo i MaxxxS narazie pssssyt nie będzie! Ide w coś bardziej oldschoolowego! Kiedyś moze jeszcze dojdzie mała pompka pod maske ale na dzień dzisiejszy i na ten rok poprotu nie mam nawet na to funduszy
Wstępna przymiarka! Jeszcze ranty dokładnie w polerke i mozna powoli skręcać!
no i przód zagwintowany! Wstępna gleba:
Doszła odrazu dokładka BBS na przód
Czy to fotka z pod maski Twojego rekinka?? stÄ…d to obstawanie przy m10
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
No i włozyłem gwincik również na tył! Nie moge dojechać do domu ale jest ok! Trzeba troszke podnieść tłumik! Tak czy inaczej to nie jest kres regulacji na tym zestawie
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach