witam
mam pytanko : mam silnik m20b20 i w planach założenie dołu od starej ety, czy skrzynia biegów wraz ze sprzegłem i koło zamachowe moze zostac od b20 ?
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-06-09, 06:42, w caoci zmieniany 1 raz
Z tego co ja wiem z przełozenia diesla sa krótsze i pociagnie ci tylko bedziesz miał krósze biegi , moze byc to dokuczliwe w trasie. Jak podchodzi na silnik tego nie wiem i zmierz skrzynie dobrze na długosc bo może sie okazac ze wał nie pasuje.
_________________ Jazda BMW przypomina jazde TIRem tylko w skręcie zapasu miejsca szukac trzeba po zewnetrznej
Z tego co ja wiem z przełozenia diesla sa krótsze i pociagnie ci tylko bedziesz miał krósze biegi , moze byc to dokuczliwe w trasie. Jak podchodzi na silnik tego nie wiem i zmierz skrzynie dobrze na długosc bo może sie okazac ze wał nie pasuje.
diesle maja dłuższe przełożenia z racji mniejszego zakresu obrotów silnika.a że w rzeczywistosci i tak wydaja sie byc krótsze niz w benzynie to co innego
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
czeli wloze tą skrzynie z 2.4 +dyfer 4.10 ? bo tą skrzynie am juz na stanie takze cos z niej bym zrobil
[ Dodano: 2009-11-24, 11:40 ]
Panowie auto juz jezdzi m40(lpg) ze skrzynią od 2.4diesel bieg pierwszy w miejscu bieg drogi bez oporow w miejscu... trojki juz nie probowalem zapinac ale mysle ze jakby opony rozgrzal pociąglaby skrzynia diesla w połączeniu z silnikiem beznzynowym staje sie skrzynią krotką... nie testowalem auta jeszcze w trasie jak wyjade juz na pic glanc opisze jak to jest
Ostatnio zmieniony przez Okus 2009-11-03, 00:17, w caoci zmieniany 1 raz