pozwol slawo ze sie podlacze do tematu mam takie pytanie czy wchacze da sie jakos sprawdzic czy proste np jakies wymiary kontrolne czy cos takiego czy tylko na "oko" sie to robi?
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
była E30 320i coupe
Anonymous Go
Wysany: 2005-02-23, 23:15
wachacze sa w tych modelach takie samezresztą w kazdej e 30 wachacze sa takie same niezależnie jaki masz silnik,różnią sie zato resztą zawiechy, a co do prostoty wachaczy to wyjdzie ci to jak pojedziesz na geomwtrie komputerową,ja tak zrobiłem po dzwonie nubirą ojca,na oko wszystko wygladało ok,a koleś co ustawiał tylko podłączył sprzęt i odrazu na kompi wyszło ze cos jest nie tak z nimi,wymieniłem typ ustawił zbierzność i mam spokuj,takie samo sprawdzenie na stacji kosztuje 30zł.a z ustawieniem 120zł
hmm geometria zakladajac ze autko ma 17lat jezdzi juz pare lat na sztywnym zawiasie po naszych drogach moze a nawet pewnie ma juz jakies odchylki na kielichach wiec co z tego ze wymienie wachacze jak geometria i tak dalej bedzie zla?? czy jest jakis inny sposob sprawdzenia?
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
mowa o tylnych wahaczach??
...robi się takie pomiary na ówicześniej przygotowanych matrycach specjalnie przygotowanych to takiego rodzaju pomiarów..... facet się kłócił, no tak nie wiem co miał na myśli ale np.: różnią się tym że niektóre mają mocowania na zaciski hamulcowe inne nie... i nie wiem jak to jest z ABS'em, chyba też jest róznica.... tak pozatym są identyczne...
ICE MAN.. tylko zauważ że w Nubirze jest mozliwość skorygowania tych ustawień.....a w e30 jest tak: albo masz prosty wahacz albo dowidzenia.....
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Chcąc wymienić w 325i z ABSem tylne wahacze, jakich trzeba szukać? Z bębnami, z tarczobębnami, z ABSem, czy bez ABSu? Które z nich będą pasować, a które nie, bo spotkałem się już z różnymi opiniami ?