Jest problem taki, że w mojej e34 dzwonią tylne zaciski i do szału już mnie doprowadzają kiedy jade z otwartymi szybami tym bardziej po kostce brukowej,ale jak dotkne pedał hamulca to jest cicho. Wymieniałem ostatnio kloce sprawdziłem przy okazji zaciski ale one nie maja za dużego luzu na prowadnicach.
Miał ktoś ten problem?
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-06-23, 13:50, w caoci zmieniany 1 raz
he
miałem dokładnie to samo okazało sie ze po wymianie tarcz klocków szczęk od recznego wszystkich spręzynek na nowe dzwonienie ustało okazało sie ze dzwoniła jakas czesc związana z recznym
No też bym na to stawiał, nie wiem jak w tym modelu wygląda ręczny, ale jeżeli tak jak u mnie to musisz tarcze zdjąć i tam może coś jest luźne. Jak swoje tarcze zdjąłem to załamka jak by tam nigdy ruszane nie było Zestaw regeneracyjny i po sprawie
Ręczny działa na oba koła? zazwyczaj jak puści mocowanie szczęki ręcznego do tarczy kotwicznej lub przerdzewieje w tarcza kotwiczna w miejscu gdzie jest otwór i kołek mocujacy szczekę jest luźny lub sprezynka pęknie to dzwonią szczęki o bębęn... wewnętrzna cześć tarczy hamulcowej... ewentulanie mechanizm rozpierający szczęki lata, ale skoro tak jest to tylko demontarz tarczy powie co tak naprawde dzwoni.
Druga opcja to klocek hamulcowy ma luźne mocowanie w tłoczku te trzy blaszki nit nie trzyma i wtedy klocek lata luźno i dzwoni w zacisku.
Trzeci przypadek to linka hamulcowa a dokładnie jej pancerz lest luźny i gdzieś tłucze po wachaczu.
Czwarty przypadek łączniki stabilizatora tylniego lub lub gumy mocujące drążek stabilizatora są zużyte i dzwoni stalilizator.
Piąty przypadek tylko w autach z nivo (samopoziomaowaniem tyłu nadwozia szabla regulatora jest luźna wisi i dzwoni o drażek stabilizatora.
Wszystkie przypadki znam z doświadczenia.
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2009-06-22, 19:56, w caoci zmieniany 1 raz
Nie wiem do końca jak jest skonstruowany klocek w e34 ale w e30 ma taką blaszkę "ala"sprężynka przynitowaną do klocka i wchodzącą do tłoczka. U mnie się kiedyś roznitowało i naprawde dźwięk był drażniący.
Rozebrałem wszystko i okazało sie że szczęki od ręcznego są w katastrofalnym stanie wszystko luźne i zajechane poprawiłem też sprężynki które dociskają zacisk. Dziś będą graty to może uda mi się wszystko poskładać i zobaczyć czy dzwoni coś jeszcze.
_________________ Było E30 320i 83r Lapisblau Było E34 520i m30b30 90r Silver Jest E34 525i m52b25TU 90r Diamant schwarz metallic