a czy można wiedzieć ilu klubowiczy będzie się bawiło na torze poza wymienioną 15 gości ?
może jakaś lista
LUKAS jak z Twoją obecnością ... biała już lata czy będziesz męczył diesla
Poniewaz wielu z was pisze z pytaniami to napisze jeszcze raz:
Spotykamy sie w sobote 27 czerwca o godz. 9:00 na automobilklubie radomskim.
Adres: ul. Warszawska 17/21 26-600 Radom
Zas namiary GPS na tor w Radomiu:
N: 51°25'00.40''
E: 21°09'09.57''
Michał540 napisa/a:
a czy można wiedzieć ilu klubowiczy będzie się bawiło na torze poza wymienioną 15 gości ?
może jakaś lista
LUKAS jak z Twoją obecnością ... biała już lata czy będziesz męczył diesla
Lista startowa bedzie prawdopodobnie bogatsza o sadze jakies 15 samochodow (moze 2-3 w jedna lub druga strone). Dokladnej listy nie moge podac poniewaz poprostu takiej nie ma. Wszyscy oplacili skladke i kto bedzie chcial ten bedzie jezdzil.
Co do LUKASA to nie chce zdradzac tajemnicy ani wypowiadac sie za niego ale wiadomo juz ze przyjedzie czyms co ma S50B32 pod maska
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Na terenie automobilklubu jest restauracja gdzie podaja normalne posilki ale grillowac rowniez bedzie mozna bez problemu.
Kilka waznych spraw o ktorych wszyscy musimy pamietac:
1. Kategoryczny zakaz (pod grozba pociagniecia do odpowiedzialnosci finansowej i usuniecia z imprezy) palenia gumy 2. Zakaz jezdzenia bokiem (jesli komus sie zdarzy przypadkiem to nic nie powiem ale jesli zobacze ze ktos to robi specjalnie i notorycznie to patrz pkt. 1) 3. Zakaz sporzywania alkoholu na torze (od tego sa trybuny) 4. Samochody nie moga stac na asfalcie (jest tam sporo trawnika i kostki brukowej i tam parkujemy samochody)
Reszte dowiecie sie juz po przybyciu. Niestosowanie sie do ktoregos z powyzszych punktów skutkuje usunieciem z imprezy.
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
Jest: E91 325ix 2008, E46 320Ci 2000
Ostatnio zmieniony przez lysy174 2009-06-24, 22:21, w caoci zmieniany 1 raz
2. Zakaz jezdzenia bokiem (jesli komus sie zdarzy przypadkiem to nic nie powiem ale jesli zobacze ze ktos to robi specjalnie i notorycznie to patrz pkt. 1)
Czyli na przykład Michał, Ja, Lucas czy Luk 325 możemy sobie odpuścic ?
Pytam poważenie.
Absolutnie nie mam zamiaru sobie "podriftować" tylko pojeździć troche szybciej niż na drodze. Każde wciśnięcie gazu na drugim biegu na wyjściu z zakrętu (a raczej głównie dwójką będzie sie tam jechało) to będzie jazda do odcinki na granicy uślizgu tylnej osi - w każdym razie na asfalcie na pewno czarne krechy pozostają...
I co w takiej sytuacji - mamy sobie powkładać kapsle od wina pod pedał gazu ?
Jeszce raz zaznaczam że nie zamierzam sobie przyjeżdżać driftu poćwiczyć - co nie zmienia faktu, że 1/3 trasy będzie pewnie przejeżdżana z uślizgiem tylnej osi
Bezmyślne palenie gumy, kręcenie bąków czy ewidentne SPECJALNE boki na co drugim zakręcie przechodzone na pełnej kontrze rozumiem - ale jak się ktoś ma mnie czepiać, że zostawiam gumę na asfalcie na 1/3 długości toru bo po prostu się ślizgam i podciągać to pod "palenie gumy" bo sie troche dymu z opon pokaże to przegięcie.
PS.
Fajny ten kwit co się podpisuje przed wjazdem na tor
2. Zakaz jezdzenia bokiem (jesli komus sie zdarzy przypadkiem to nic nie powiem ale jesli zobacze ze ktos to robi specjalnie i notorycznie to patrz pkt. 1)
Czyli na przykład Michał, Ja, Lucas czy Luk 325 możemy sobie odpuścic ?
Pytam poważenie.
Absolutnie nie mam zamiaru sobie "podriftować" tylko pojeździć troche szybciej niż na drodze. Każde wciśnięcie gazu na drugim biegu na wyjściu z zakrętu (a raczej głównie dwójką będzie sie tam jechało) to będzie jazda do odcinki na granicy uślizgu tylnej osi - w każdym razie na asfalcie na pewno czarne krechy pozostają...
I co w takiej sytuacji - mamy sobie powkładać kapsle od wina pod pedał gazu ?
Jeszce raz zaznaczam że nie zamierzam sobie przyjeżdżać driftu poćwiczyć - co nie zmienia faktu, że 1/3 trasy będzie pewnie przejeżdżana z uślizgiem tylnej osi
Bezmyślne palenie gumy, kręcenie bąków czy ewidentne SPECJALNE boki na co drugim zakręcie przechodzone na pełnej kontrze rozumiem - ale jak się ktoś ma mnie czepiać, że zostawiam gumę na asfalcie na 1/3 długości toru bo po prostu się ślizgam i podciągać to pod "palenie gumy" bo sie troche dymu z opon pokaże to przegięcie.
PS.
Fajny ten kwit co się podpisuje przed wjazdem na tor
Sam sobie odpowiedziales na pytanie w swoim poscie. Zakaz dotyczy wlasnie speclanych driftow i rycia asfaltu bokiem opony (w skrajnym przypadku felga) a nie zostawiania sznitow na zakretach. Tam na tych zekretach jest juz tyle gumy ze nawet nie bedzie twojej widac.
Ale powtarzam ze wszystko w granicach rozsadku
Michał doskonale wie o co chodzi i jak to wyglada z autopsji
To dobrze bo sie już martwilem, że trzeba będzie skupiać się bardziej na tym żeby sie nic nie "zadymiło" niż na tym gdzie jechać
Przyznasz że ten dokument który podpisuje się przed wjazdem na teren toru sformułowany jest trochę tak jak by jego zarządca chciał za wszelką cenę odstraszyć ewentualnych odwiedzających, a każdy kto tam wjedzie miał tylko jeden cel - niszczenie
Bez paniki ! chodzi o to że na torze jest nowa nawierzchnia ( zresztą bardzo dobra , wiele lepsza niż w Kielcach na wewnętrznym torze ) , i żeby jej nie zniszczyć za szybko są nakładane takie warunki ( czemu się nie dziwie bo jest on naprawdę zadbany a jest zbudowany typowo pod karting ) . Pewne jest że przy dohamowaniu po prostej mogą się zblokować koła , a nawet można iść bokiem w zakręcie . Różnice między driftem a bokiem są raczej widocze ( kąt wychylenia auta ) .
Szkoda że mnie nie będzie bo naprawdę lubię ten tor .
Bez paniki ! chodzi o to że na torze jest nowa nawierzchnia ( zresztą bardzo dobra , wiele lepsza niż w Kielcach na wewnętrznym torze ) , i żeby jej nie zniszczyć za szybko są nakładane takie warunki ( czemu się nie dziwie bo jest on naprawdę zadbany a jest zbudowany typowo pod karting ) . Pewne jest że przy dohamowaniu po prostej mogą się zblokować koła , a nawet można iść bokiem w zakręcie . Różnice między driftem a bokiem są raczej widocze ( kąt wychylenia auta ) .
Szkoda że mnie nie będzie bo naprawdę lubię ten tor .
Z przykrością stwierdzam ze odpadam z imprezy I nie chodzi tu bynajmniej o jazdę bokami. Naiwnie myślałem ze lakiernik dotrzyma terminu…..no i się przeliczyłem . Szkoda ze nie pośmigam sobie z wami. Cóż jedno miejsce się zwolniło. Pozostało mi życzyć wszystkim poukręcania korb i dobrej zabawy. Maybe next time
Wielkie podziękowania za mile spędzony czas na torze, organizacja super atmosfera iście sportowa, zapał niektórych ponosił ( od naszych z Łodzi też ) lysy174 i LUKAS miło było znów się zobaczyć Mam nadzieję , że mimo małych wpadek nasza pomoc się przydała, czasami wyniki się różniły w setnych lub nawet tyś częściach sek . Teraz pisząc to pewnie wesoło się bawicie na kolejnym dniu zlotu. Do następnego razu Z niektórymi już niebawem w Kielcach
Foty słabe bo tylko telefonem ale pierwsze
Piekny silnik e e28 MAJSU
Tu trochę z innej bajki. Wielkie dzięki za przejażdżki tymi potworami.
Piękne puchary. A browar jak pięknie z nich smakuje
I na koniec 2 auta WND
Dzięki dla Marcina 323i za transport do Radomia i dla Miro oraz Łysego za transport Radom Chlewiska Radom
Impreza super typowo rodzinna atmosfera
Pogoda mimo że w sobotępłatała figle to w efekcie mieliśmy piękne słońce i suchy tor
Ogromnie wielkie podziękowania dla Brus_ik`a za użyczenie jego Beemki w startach na torze, chłopie jesteś wielki
Wieczorem postaram sięwkleić trochę zdjęć, w ośrodku zebrałem fotki od wszystkich i mam ich 3,2GB, tak więc jak ktoś ma pomysł jak to można umieścić na serwerze to proszę o PW.
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Ja rowniez dziekuje wszystkim za przybycie. Bez was nie byloby tej atmosfery i tak swietnej zabawy.
Kolegom z "BMW KLUB ŁÓDŹ" wielkie dzieki za udzielona pomoc w sprawach "organizacji".
Mam nadzieje ze niedlugo znow sie spotkamy.
Pozdrawiam serdecznie.
Ja z małym pytankiem, rozumiem, że wyniki pojawią się w tym wątku ? Bo u nas na forum ciągle mnie pytają
Tak ale z przyczyn technicznych nastapi to dopiero jutro (zostawilem ta kartke w samochodzie a samochod w garazu troche daleko od domu )
Narazie takie udalo mi sie zalatwic dziekie jednemu z klubowiczy (ktory w sobote wieczorem zfotografowal wyniki )