Pomóg³: 97 razy Do³±czy³: 14 Maj 2006 Sk±d: Lublin
Wys³any: 2009-03-10, 13:53
Bob(E)k(30) Najpierw rozbierz rozrząd i zobaczysz co jest do wymiany. Na pewno łańcuch i napinacz. Jeżeli koła zębate wałków mają ostre zęby to też do wymiany. Ale z drugiej strony jeżeli łańcuch jest cicho to po co się za to zabierać?
zapewne góra klekocze zobacz ile masz oleju to raz, a dwa .. ciekawe ile na tym oleju zrobił slinik IS=dużo świerzego oleju, inaczej się nie polubicie i zrazisz się do ISa
_________________ Wszystko do e30 504-413-297
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2009-03-10, 16:11, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
jeszcze dziś pojechałem na wymianę
nie wiedziałem co było wlane wiec wlałem CASTROL MAGNATEC 10w40 ... chyba tak dobrze nie pamiętam napewno pół syntetyk ... oraz wymiana filtrów powietrza i oleju. Może odrazu po oleju świece wymieniać?
Pomóg³: 9 razy Do³±czy³: 05 Mar 2008 Sk±d: MiÅ„sk Maz.///Otwock
Wys³any: 2009-03-11, 07:47
hmm, bobek..... tylko nie mów że pojechałeś i dałes komuś żeby Ci olej zmienili ? przecież sama przyjemność, a jaka radocha jak sam coś zrobisz echh,
ja w każdym swoim aucie zmianiam 2 razy do roku olej i filtry - wiosna i przed zimą, wychodzi po jakieś 4-5 tys km może nadgorliwość, ale jak ganiam raczej krótkie trasy po mieście to ma to swoje uzasadnienie
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach