hehe widze ze kazdy chwali , to moze znajdzie sie jakis dobry czlowiek i za dobre pieniazki sprzeda sanki przedniego zawieszenia bo troszke przerdzewialy prz mocowaniu stabilizatora.:) wiec ma tez minusy hehe
jak faktycznie masz zamiar zrobić rosta albo przemalować ten kolor to gratuluje fantazji
Hmm, w tym sporcie trzeba mieć fantazję. Zawsze mi się wyklaruje wizja auta, do której dążę. Inaczej tego nie widzę, bo niby liczyć na przypadek?
ROST - pewnie na jakiś spocik się zrobi, bo klapka wlewu paliwa, a także maska i klapa ma kilka wyprysków, więc jest pretekst.
Co do zmiany koloru, taką mam wizję, nigdy nie lubiłem brązowych, bordowych ani zielonych aut.
Niestety - to nie są czasy, że z workiem pieniędzy idzie się do salonu BMW i kupuje wymarzoną e30.
Kupiłem ją za stan, wyposażenie, cenę itd.
Kolor jest rzeczą wtórną, a najważniejsze, żeby auto mi się podobało i było zrobione tak, jak to sobie wymyśliłem.
Wiadomo - High-Tech - sprawdzona marka, haha, więc agro nie będzie.
Ale trochę mnie denerwuje płakanie, żeby nic nie ruszać itd.
Tak samo jak gadanie, że np Borbet A jest oklepany.
Auto ma 23 lata i nie jest idealne i tego nie ukrywam, to bardzo solidna baza, a nie auto z salonu.
ps. No to kto ma foto oklepanej czarnej e30 w MT I i shadowline na polerowanych borbet A z płaskim deklem, albo czerwonej?
POZDRO
Wg mnie nie zdobywa się uznania robiąc to co narzucają inni, tymbardziej, że zawsze zdania są podzielone.
najbardziej śmieszy mnie jak ktoś krzyczy że coś jest nie profi/ drut i poucza... a sam nigdy niczego nie zrobił czy naprawił w swojej... ma dziury w podłodze, skończone klocki itd.
Pomijając to że jego pogląd i wiedza jest tylko stąd że cos tam gdzies słyszał albo twardo dołącza sie do reszty...
Ja miałem gdzieś czerwoną w chromie alnie nie wiem czy na borbetach była... jak znajde to wkleje...
jak faktycznie masz zamiar zrobić rosta albo przemalować ten kolor to gratuluje fantazji
Hmm, w tym sporcie trzeba mieć fantazję. Zawsze mi się wyklaruje wizja auta, do której dążę. Inaczej tego nie widzę, bo niby liczyć na przypadek?
ROST - pewnie na jakiś spocik się zrobi, bo klapka wlewu paliwa, a także maska i klapa ma kilka wyprysków, więc jest pretekst.
Co do zmiany koloru, taką mam wizję, nigdy nie lubiłem brązowych, bordowych ani zielonych aut.
Niestety - to nie są czasy, że z workiem pieniędzy idzie się do salonu BMW i kupuje wymarzoną e30.
Kupiłem ją za stan, wyposażenie, cenę itd.
Kolor jest rzeczą wtórną, a najważniejsze, żeby auto mi się podobało i było zrobione tak, jak to sobie wymyśliłem.
Wiadomo - High-Tech - sprawdzona marka, haha, więc agro nie będzie.
Ale trochę mnie denerwuje płakanie, żeby nic nie ruszać itd.
Tak samo jak gadanie, że np Borbet A jest oklepany.
Auto ma 23 lata i nie jest idealne i tego nie ukrywam, to bardzo solidna baza, a nie auto z salonu.
ps. No to kto ma foto oklepanej czarnej e30 w MT I i shadowline na polerowanych borbet A z płaskim deklem, albo czerwonej?
POZDRO
Wg mnie nie zdobywa się uznania robiąc to co narzucają inni, tymbardziej, że zawsze zdania są podzielone.
Sztuką jest zdobyć uznanie ROBIĄC SWOJE.
To twój samochód i rób go jak chcesz A co do kolorów to zgadzam się w 100% Nie długo z E30 na wąskiej będzie tak jak z E28... Nic nie ruszaj to klasyk
Co do Borbeta A to według mnie jedna z najbardziej szpetnych felg jakie zostały zrobione.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach