BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
m-technic II
Autor Wiadomo
zytko 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Mar 2008
Skd: Halinów
Wysany: 2009-01-29, 12:07   m-technic II

witam po zimie chciałbym zdjac całego m-technica z bmw e30 i zobaczyc czy rdza mi tam nie wchodzi czy na to jest jakis sposób bo nie chce go połamac !! !
dzieki!!!

alexil 

Pomg: 11 razy
Doczy: 24 Gru 2006
Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2009-01-29, 12:22   Re: m-technic II

zytko napisa/a:
witam po zimie chciałbym zdjac całego m-technica z bmw e30 i zobaczyc czy rdza mi tam nie wchodzi czy na to jest jakis sposób bo nie chce go połamac !! !
dzieki!!!

Musiałbyś się nieźle postarać żeby coś połamać :)

Do rzeczy:
-zdarzak przód trzyma się na 2 śrubach-odkręcasz (ale najpierw dokładkę, bo nie włożysz klucza) i wyciągasz do przodu
-dokładka trzyma się na 7 zatrzaskach na górze i 4 śrubkach na dole-odkręcasz je a później delikatnie wyciągasz do przodu z zatrzasków
-tylni zderzak podobnie jak przedni-2 śruby i wyciągasz do tyłu
-listwy boczne-od dolu zapinki, które przekręca się płaskim śrubokrętem i puszczają (zerkniesz to wszystko zobaczysz), a póżniej wyciągasz listwę do góry, bo zahaczona jest od góry o spinki w drzwiach.
-progi trzymają się na zatrzaskach wzdłuż auta i małych plastikowych "nitach" na końcach progu-wyciągasz je i pomalu odczepiasz próg z zatrzasków

POzdrawiam
Ostatnio zmieniony przez alexil 2009-01-29, 12:24, w caoci zmieniany 1 raz  

zytko 

Wysany: 2009-01-29, 13:24   

dzieki wielkie za pomoc myslałem ze bedzie to trudniejsze
jestem ciekaw ile tej rdzy mi sie pokaze pod m tech

Robsy-M-Technic 
S3.46 :)

Pomg: 3 razy
Doczy: 16 Sie 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2009-01-29, 16:00   

zytko napisa/a:
jestem ciekaw ile tej rdzy mi sie pokaze pod m tech

Ja jak zdejmowałem, to pod progami była lipa... Bałem się, że pod listwami na drzwiach też będzie dużo rudej, ale o dziwo nic nie było :D

Jancza 

Pomg: 2 razy
Doczy: 24 Cze 2008
Skd: Piła
Wysany: 2009-01-29, 22:25   

zderzak przod i tyl to pikus alexil dobrze pisze z przodu najpierw dokladke zdejmij pozniej zderzak, natomiast juz latwiej cos skopac z listwami a wiadomo jezeli juz jakas rdza to wlasnie pod nimi, ja Ci radze przylozyc sie do tego.
jezeli progi masz mocowane na te spinki (na rys 20 ) ktore sa wciskane w otwory na dlugosci progu to nie wiem jak bedzie najlepiej, ja jak montowalem mtech 2 to nie nawiercalem otworow na te spinki bo wiedzialem ze predzej czy pozniej to sie skonczy rdzą i wolalem czarny silikon. listwa na drzwiach tak jak pisal alexil, poloz sie pod drzwi zobaczysz blaszki ktore zachodza na dol drzwi - przekrec srubokretem a nastepnie do gory listwe. uwazaj na tylnia listwe na blotniku bo ona ma 2 haczyki w ksztalce litery L zwrocone w kierunku przodu auta( L L ) ktore lapia sie w progową listwe mtech 2. przednia listwa na blotniku jest prosta ale tez na zasadzie zawiasu wchodzi w listwe progową. ja bym na twoim miejscu zaczal zdejmowanie od progu tj. kostki pod autem lacza listwe z progiem (blacha + plastik polaczone kostka) od nadkoli pewnie bedziesz mial po 2-4 wkrety reszte pokombinuj nie wiem ile problemu sprawia te spinki mocowane w prog.

http://www.realoem.com/bm...635&hg=51&fg=20

zytko 

Wysany: 2009-01-30, 07:25   

tez boje sie ze jak zdejme to bedzie duzo rudej. juz w paru miejscach wychodzi po troszku

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: