BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zamknity przez: center
2009-01-19, 14:55
Problem z centralnym E30
Autor Wiadomo
Ajnalski 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Kwi 2008
Skd: Głuchołazy
Wysany: 2009-01-18, 19:54   Problem z centralnym E30

Wsiadając dziś do auta wszstko ładnie sie pootwierało nadmieniam ze centralny to ori z bmw nikt nic nie dokładał. Nastepnie po jakimś czasie otwierajać auto przestał działać centralny ,podchodzać do drzwi kazde po kolei otwiera sie, bezpiecznik w skrzynce koło silnika też w porzadku.A teraz pytanie do was gdzie mam jutro zagladnać co zrobić zeby działało czy są gdzieś jeszcze jakieś inne bezpiczniki,komputerek,modół? 1 raz mi sie to stało wieć prosze o naprowadzenie mnie co po kolei mam jutro sprawdzić i gdzie! z góry dziekuje auto to e30 18is 90r

szwangru2 

Pomg: 30 razy
Doczy: 13 Gru 2008
Skd: Grójec
Wysany: 2009-01-18, 19:58   

Centralkę znajdziesz we wnęce głośnika ,przy nogach kierowcy ,wymontuj głośnik sięgnij w tej wnęce do dołu znajdziesz plastik po jego wyjęciu namacasz centralkę.

Ajnalski 

Wysany: 2009-01-18, 20:05   

szwangru2 napisa/a:
Centralkę znajdziesz we wnęce głośnika ,przy nogach kierowcy ,wymontuj głośnik sięgnij w tej wnęce do dołu znajdziesz plastik po jego wyjęciu namacasz centralkę.

to juz coś wiem wiecej rozbierłeś to kiedyś są tam jakieś bezpiczniki lub cokolwiek co sie mogła spalić/popsuć?

szwangru2 

Wysany: 2009-01-18, 20:54   

Rozbierzesz zobaczysz, bezpieczników tam nie ma ,przekażniki na płytce centralki wyjmij ją wtedy zobaczysz czy jest napięcie na zasilaniu ,oczyśc styki ,i podaj +tylko przez kontrolkę żeby zainicjowac zamknij/otwórz .Dawno to robiłem i kolorów nie pamiętam .

kris 

Doczy: 31 Pa 2008
Skd: nowy sącz
Wysany: 2009-01-18, 21:02   

witam jak nie działa to zobacz na złacze w słupku w gumie to co wychodzi z dżwi bo to najczęściej nie łączy a kable do sterowania impulsem to niebieski i biały z centralki bo ostatnio podpinałem sterowanie alarmu w 324 td

Ajnalski 

Wysany: 2009-01-18, 21:17   

kris napisa/a:
witam jak nie działa to zobacz na złacze w słupku w gumie to co wychodzi z dżwi bo to najczęściej nie łączy a kable do sterowania impulsem to niebieski i biały z centralki bo ostatnio podpinałem sterowanie alarmu w 324 td

kolejna wskazówka Wielkie dzieki a to ze powiedzmy nie łaczy na 1 drzwiachj moze być przyczyna nie działania całego centalnego??

szwangru2 

Wysany: 2009-01-18, 22:32   

Bagażnikiem i prawymi drzwiami próbowałeś? Bo wszystkimi możesz zamknąc i otworzyc.

Ajnalski 

Wysany: 2009-01-18, 22:59   

szwangru2 napisa/a:
Bagażnikiem i prawymi drzwiami próbowałeś? Bo wszystkimi możesz zamknąc i otworzyc.
tak próbowałem poprostu nic nie działa a jestem ciekaw czy jezli nie działa w jednych drzwiach to momentalnie w innych też czy to nie jest zamkniety obwód tzn ze jezeli jedno otwieranie odpadnie pozostałe bedą działać dobrze...

szwangru2 

Wysany: 2009-01-19, 00:03   

Wobec tego zacznij od zasilania centralki,przejrzyj jej złącza i sprawdż czy reaguje na podanie + na przewody o których pisał kris tylko zaznaczam przez próbówkę .
Ostatnio zmieniony przez szwangru2 2009-01-19, 00:04, w caoci zmieniany 2 razy  

Ajnalski 

Wysany: 2009-01-19, 13:16   

własnie dotarłem do domu po robocie auta okazało sie ze przerwał sie przewód przy drzwiach od kierowcy . jakim Sposobem to niewiem ale wszstko elegancko działa :) .Jeszcze Raz dzieki za nakierowanie

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2009-01-19, 14:55   

szybko ładnie i przejrzyście, nic tylko takie problemy mieć :)

mgr inż. Jędrek ;)

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: