Wys³any: 2008-11-23, 05:12 Poliruetany...Powerflex kontra Olkusz lub cos innego...
Witam!
Pomyślałem, że czas zrobić małe rozeznanie wśród forumowiczy na temat poliruetanowych elementów zawieszenia w naszych BMW. Wiem, że są wśród nas zwolennicy tylko i wyłącznie Powerflexa ale jest też parę osób mających mocne auta z ww elementami z Olkusza i byc może jeszcze jakichś innych firm...
Proszę o opinie jak sie sprawują, stosunek ceny do jakośći i wytrzymałości, zachowanie na drodze, itp.
Co polecacie a czego nie?
Pomóg³: 5 razy Do³±czy³: 04 Maj 2008 Sk±d: POZNAŃ
Wys³any: 2008-11-23, 22:19
tez jestem ciekaw opini bo niebawem bede kupowal zestaw na cale zawieszenie ,a nie chcial bym przeplacic . Zapodajcie jak mozecie ile taki zestaw moze kosztowac pod zawieszenie z e30 325, do tego poduszki silnika ,skrzyni i dyfra (oraz nie wiem czy robia-lacznik elastyczny walu)...
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
Dzwoniłem do gościa, który zajmuje sie sprzedażą poliruetanów z Olkusza jakiś czas temu, można sie spokojnie z nim dogadać. Jak bierzesz zestaw lub więcej rzeczy to też potrafi zjechać z ceny. Kwestia indywidualnego podejścia do klienta
Tel. do niego jakby ktoś chciał...5000 012 552
Ja jak na razie założyłem tylko tuleje przednich wahaczy a centryczne PowerFlexa i jest ok, poprawiło się zachowanie układu kierowniczego , nic nie trzeszczy ani nie puka, jest ok.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
ja mam juz deutera w drugim aucie, jestem zadowolony
z jakosci oraz ceny
ostatni zalozylem do auta ktorym poruszam sie na codzien i poli rowniez zdaje egzamin
Pomóg³: 3 razy Do³±czy³: 22 Gru 2006 Sk±d: PoznaÅ„
Wys³any: 2008-12-03, 08:00
Tez kontaktowałem się z firmą z olkusza, dowiedziałem sie że mogą też przerobić łączniki stabilizatorów. Nie ingerują w sworzeń w łączniku ale gumową tuleję wymienią na poliuretan. Trzeba im tylko wysłać łączniki. Koszt 45 zł/szt. Czy sądzicie że warto?
Pomóg³: 8 razy Do³±czy³: 01 Kwi 2004 Sk±d: Szczecinek
Wys³any: 2008-12-04, 01:08
cichecki0511 napisa³/a:
Tez kontaktowałem się z firmą z olkusza, dowiedziałem sie że mogą też przerobić łączniki stabilizatorów. Nie ingerują w sworzeń w łączniku ale gumową tuleję wymienią na poliuretan. Trzeba im tylko wysłać łączniki. Koszt 45 zł/szt. Czy sądzicie że warto?
Jeśli chcesz mieć sztywno to jasne, że warto moim zdaniem
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
�ukasz
ma ktos pod reka wymiary poduszek silnika i szkrzyni manual do m20
bo zamowilem komplet w Olkuszu...ale chca wymiary (wysokosci chyba) tych elementow...
Wys³any: 2008-12-08, 20:17
Sosen napisa³/a:
cichecki0511 napisa³/a:
Jeśli chcesz mieć sztywno to jasne, że warto moim zdaniem
Sosen, to ma być auto do jazdy na co dzień - chciałbym osiągnąć lepsze prowadzenie i lepszą reakcję na ruchy fajerą także zastanawiam się co oprócz tych łączników ewentualnie wymienić żeby nie było betonu a zarazem osiągnąć zamierzony efekt.
Pomóg³: 5 razy Do³±czy³: 04 Maj 2008 Sk±d: POZNAŃ
Wys³any: 2008-12-08, 20:53
zakladaj przekladnie z e36, powymieniaj wszytkie tuleje i swoznie na nowe (dobrych firm) i bedzie gitara . Jesli nie ma byc twardo, to moim zdaniem takie wyjscie najlepsze by bylo (do tego tuleje wachacza acentryczne z e36 lub e30 m3). pozdro
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...
A co myślicie o zestawie; acentryki na przód (gumowe), do tego poliuretanowe "gumy" trzymające stabilizator przedni oraz tylny, i poliuretanowe tuleje wachaczy, reszta ori gumowe???
_________________ Forum motoryzacyjne Regionu Północno-Wschodniego
www.MOTONE.PL
Wys³any: 2008-12-09, 08:04
dzidziusbmw napisa³/a:
zakladaj przekladnie z e36, powymieniaj wszytkie tuleje i swoznie na nowe (dobrych firm) i bedzie gitara . Jesli nie ma byc twardo, to moim zdaniem takie wyjscie najlepsze by bylo (do tego tuleje wachacza acentryczne z e36 lub e30 m3). pozdro
Tuleje wahaczy pełne acentryczne z m3 już mam, nad maglownicą z e36 się właśnie zastanawiam bo i tak moja obecna już niedługo kwalifikować się będzie do wymiany tylko że to już koszta spore, zdecyduje się też pewnie na gumy i łączniki stabilizatorów z poliuretanu, a co do reszty gumowo metalowych elementów to właśnie nie wiem czy jak wszystko wymienie na poliuretany to czy auto nadawało się będzie jeszcze do jazdy po naszych pięknych drogach
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach