powiem tylko tyle m3 na smg2 to rower (wersja amerykanska ze zwalona procedura startu) takie cos robi ok 13.9 - 14.0 rolke owszem ma dobra i tu wiadac spora roznice, na cwiare wlasciciel zrobil na gtechu oszukancu bodajze 14.2 to ile mam dostać co? na cwiare dostałem ok 5 dł
_________________ ET 15,2 na poczatek moze byc
Ostatnio zmieniony przez ady 2008-10-24, 20:06, w caoci zmieniany 1 raz
iS-y to szmelc a to że malo palą to ich wada a nie zaleta
to taka podróba hundy ,co ma mniej koni niz hunda i pali wiecej niż hunda
Sam masz szmelc co prawda mowi sie o iS'ach ze to m3 dla ubogich ale to prawda to bardzo dobre silniki ktore malo pala a maja dobrego kopa i nie porownuj beemki do gowna jakim jest honda
Sam pewnie jezdzisz jakims gownem i myslisz ze masz niewiadomo co
Ludzie jak wy możecie liczyć przyśpieszenia względem 100 na prędkościomierzu najpierw sprawdźcie przekłamanie tego licznika wg gps a dopiero potem mierzcie czas 0- gps-owe 100 kmh (licznikowe 110 )
Prins jak myślisz ile kuni ma twój m42 jeżeli schodzisz ponad sekundę poniżej czasu katalogowego ?
Ja widziałem tylko 2 e30 w których nie było przekłamanie: Wrony były touring (pewnie przez wielkie walce) i Grzesia byłe 325i (bo ustawił sobie wskazówkę względem GPS ; ])
Kiedyś lecieliśmy z kolegą e30 320i na zegarze 210km/h a gps pokazywał 178
Mysle ze kolo 130 kucykow zostalo, musialbym jechac na hamownie i sprawdzic.
Podobno w e36 szybciej koniki zdychaja niz w e30
Przyspieszaniei spalanie katalogowe roznia sie od rzeczywistosci.
Ostatnio zmieniony przez PRINS 2008-10-26, 20:38, w caoci zmieniany 1 raz
Mysle ze kolo 130 kucykow zostalo, musialbym jechac na hamownie i sprawdzic.
Podobno w e36 szybciej koniki zdychaja niz w e30
Przyspieszaniei spalanie katalogowe roznia sie od rzeczywistosci.
Powaga? wszystkie pomiary jakie robiłem GPS zgadzały się z serią, a nie są tak optymistyczne jak ty mówisz ; ] Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile mocy lub wagi trzeba żeby urwać 1.5 sekundy do 100.
moze ja sie tez wypowiem
w e30 licznik klamie naprawde sporo , np u mnie w dieslu gdy jade licznikowe 70 na takiej planszy u gory na drodze pisze ze jade 60 wiec to juz 10km
g tech liczy do 96 wiec na te 4km naprawde trzeba dodac sporo czasu
a jak mierzycie stoperem to zmierzcie ile autko ma do 110km i wtedy zobaczcie
niedlugo wrzucimy filmik z is'a ktory np stoperem ma bardzo smieszny czas a na autostradzie potrafil w 5 osob rozpedzic sie duuuzo za duzo wiec najpierw trzebaby dojsc do tego zeby licznik pokazywal prawde a dopiero pozniej chwalic sie czasami i tweirdzic ze jest tak na 100 %
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
g tech liczy do 96 wiec na te 4km naprawde trzeba dodac sporo czasu
Pół sekundy!!
[ Dodano: 2008-10-27, 08:21 ]
oczywiście pół sekundy dla aut z przyśpieszeniem ok 10 s/100kmh dla aut szybszych i wolniejszych te wartości są już inne.
iS-y to szmelc a to że malo palą to ich wada a nie zaleta
to taka podróba hundy ,co ma mniej koni niz hunda i pali wiecej niż hunda
Sam masz szmelc co prawda mowi sie o iS'ach ze to m3 dla ubogich ale to prawda to bardzo dobre silniki ktore malo pala a maja dobrego kopa i nie porownuj beemki do gowna jakim jest honda
Sam pewnie jezdzisz jakims gownem i myslisz ze masz niewiadomo co
Mam i E30, mam też taki szit jak honda i sądzę, że Twoja opinia odzwierciedla Twój poziom wiedzy motoryzacyjnej. Najpier trochę się podszkol zanim zaczniesz pie przyć jak potłuczony.
byl to najlepszy czas z 4 prob.. niestety nie dziala mi obrotomierz i na ucho ustawiam obroty, po drugie oponki na wiele nie pozwalaly, po trzecie ruszam z dwojki bo jedynka za krotka. zaniedlugo zmierze ponownie, na 205/55/16
przy okazji witam i pozdrawiam jako nowy uzyszkodnik
odważnie chlopaki poniżej 10 sekund w m20b20 , takim momentem....
Nie zależy tu już wiele od kierownika, ewentualnie od dyfra i stanu silnika (moim zdaniem ważna skladowa wyjściowa i porównywawcza przy obliczaniu przyspieszenia...)
W moim aucie podawane jest katalogowo 8,8s/100, ale przy tych kilku konikach więcej pokusiłbym się o 8,5 może?
Muszę porozmawiać z chłopakami znajomkami o Racelogic
Od 100 do 180 dało się nakręcić a od 0 do 100 już nie EHH, w takim razie ja swoim m20b25 schodzę poniżej 7 sekund do 100 km/h "dokładnej wartości nie mierzyłem na żadnym wiarygodnym urządzeniu" ale jak Babcię kocham tak jest a może i poniżej 6.