Najlepiej klucz fajkowa nasadka 7 lub sidemka na patyku z przegubem odkręć 5 śrubek na przegrodzie czołowej i zdejmij tę pokrywę jak to m50 będzie trudniej w dizelku łątwiej dojść do tej śrubki na środku u dołu osłony :
http://bmwfans.info/origi...64/ill-64_0109/
żeby go wyjąć odepnij blaszaną klamrę uważaj by nie wpadła do środka jak odskoczy bo będzie lipa i rozbieranie od strony schowka by ja wydostać bo zatrzyma się na filtrze kabinowym
warczy bo się tulejki pewnie skończyły i wentylator lata poosiowo i tłucze się o obudowę łopatkami
pozdro
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
Ostatnio zmieniony przez MARAS 2008-10-23, 02:17, w caoci zmieniany 1 raz
tak samo jak w e34 z tym że w e30 bardziej wiązka przeszkadza użyj sobie tego
http://bmwfans.info/original/
wpisz siedem ostanich liter i cyferek z vinu i polukaj jak to wyglada najgorzej zdemontować jest osłonę na przegrodzie czołowej dostęp słaby w m40 i m42 w m20 wiecej miesca jak ją zdemontujesz to już z górki...
_________________ Jest piękna, cudowna, wspaniała i szybka, lubi jak naciskasz przyśpieszając wtedy wie jak ciągnąć..............paliwo ze zbiornika...to twoja beemka.
najgorzej zdemontować jest osłonę na przegrodzie czołowej dostęp słaby w m40 i m42 w m20 wiecej miesca jak ją zdemontujesz to już z górki...
No właśnie chodzi o to że po ciężkich bólach dostałem sie już do wentylatora tylko jak go zobaczyłem to wszystko złożyłem spowrotem i tak teraz szukam chęci i czasu zeby sie za to wziąć bo zima idzie i dmuchawka potrzebna
W każdym razie dzięki za pomoc
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
u mnie piszczał bardzo cicho już w zeszłą zimę jak robiło się z -10 w nocy.
Z czasem zaczął popiskiwać coraz głośniej, ale do wczoraj. Zdjąłem osłone w przegrodzie (4 wkręty na klucz 7, fakt przeszkadza troche wiązka) zdjąłem obudowy wentylatorów i prysnąłem trochę białego smaru. Efekt cisza.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Z czasem zaczął popiskiwać coraz głośniej, ale do wczoraj. Zdjąłem osłone w przegrodzie (4 wkręty na klucz 7, fakt przeszkadza troche wiązka) zdjąłem obudowy wentylatorów i prysnąłem trochę białego smaru. Efekt cisza.
Ja psikałem wd40 to później tylko miałem bardzo miły "zapach" z nawiewu Coś to dało ale u mnie ewidentnie dmuchawa bije o obudowe czyli tak jak pisze MARAS mam wywalone tuleje .
A tak BTW : Jeździł ktoś bez tej obudowy przy grodzi Całkiem fajny efekt jak sie pootwiera wszystkie nawiewy
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki