Autko kupilem w styczniu tego roku . Jest to E30 325 w ori mtechniku II z 89roku.
Szybko stwierdziłem ze muszę wsadzić coś mocniejszego. Po wizycie u �ukasza i przejażdzce pomarańczką postanowiłem że jedynym słusznym silnikiem będzie s50b32.
Modyfikacji poddana została cała mechanika w e30 .
Wszelkie modyfikacje były robione w M-GARAGE u �ukasza
Na początku odświerzona została komora silnika + usunięcie zbędnych mocowań
Rafals hmmm noo nie wiem czy jest lepsze miejsce tu jest tylko jedna śrubka w słupku i wszystko nic nie pocięte elegancko przylega bo forma na zegary od e30 wyglada ładnie i w widocznym miejscu aaa ty byś gdzie zamątował ? Bo szczerze to nie wiem gdzie jeszcze można tak by nie niszczyły elemetnów środka auta który chcę pozostawić w orginale ?
chodzi mi o takie cos:
http://img392.imageshack....ge=42ad1eo2.jpg
nie mam w tej chwili lepszego foto.
Na slupku to tak jak powiedzial �ukasz, nadaja sie do japoncow.
Co innego gdybys mial turbo to rozumie ze potrzebujesz wiecej zegarow, jednak masz s50 wiec brakuje Ci tylko temp. oleju do tego co bylo w oryginale, a to da sie inaczej zrobic
No i tak jak reszta czekam na foty i filmik jak to jezdzi
_________________ Bylo:
E36 328 qpe '95
E30 325 m Tech II '89
Jest
E30 318 '91
E30 325 m Tech II '89
Ostatnio zmieniony przez Rafals 2008-10-20, 13:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Pomóg³: 5 razy Do³±czy³: 08 Pa¼ 2004 Sk±d: Tarnobrzeg
Wys³any: 2008-10-20, 13:40
Moze brakuje tylko temp oleju do serii jednak to s50 weic przydalo by sie monitorowac cisnienie oleju i temp wody bo wskaniki w e30 pokazuja jak chca.
Ja to skwituje dwoma zdaniami ."kwestia gustu " i "o gustach sie nei dyskutuje"
Wys³any: 2008-10-20, 14:18
dokładnie.
hehe ładna widze sie w tym tarnobrzegu fabryka robi. chyba kurde na przyszły rok sie zgłosze do ciebie na jakiś grubszy projekt (3.0 dizel?? ) bo to 2,8 jakies takie wolne sie zrobiło. problemu nie będzie, auto juz znasz
Ostatnio zmieniony przez mafia 2008-10-20, 14:19, w ca³o¶ci zmieniany 2 razy
Szacun
NaprawdÄ™ 1 Liga.
Ja w swoim drugim aucie mam na słupku zegarki i uważam że jest to najlepsze rozwiązanie.
WyglÄ…da to tak:
Tak jak napisał luk325, to już jest inna liga z takim silnikiem i należy wsjo monitorować, nie ma żartów bo później będzie lament i narzekanie, że Fuck up itp.
Pozdrowionka.
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach