można to zrobić i w sumie jest to około 20-30 minut roboty (przynajmniej dla mnie) ale pod jednym warunkiem że koniecznie będzie do pomocy jedna lub 2 osoby... po prostu nie dasz rady samemu zdjąć głowicy z silnika... ja ledwo zdjąłem samą głowicę z wydechowymi (bo tych to raczej nie odkręcisz mając głowicę na silniku) a co dopiero z dolotowym...
stary, ale pamiętaj że z głowicą jak ze szkłem... zadrapiesz ją od spodu i po ptakach.... upadnie ci i po ptakach... i odkręcaj ją od zewnętrznych śrub ku środkowi.... a i może będzie trzeba ją szarpnąć bo się pewnie przyklei i w głowicy albo w bloku zostaną takie dwie tuleje centrujące.. nie zgub ich. a koniecznie zale culindru olejem i osmaruje tam gdzie wlany olej nie będzie sięgał (silnik jest pochylony) i nakryj szmatą... jak tego nie zrobić to po nocy będziesz miał rdzę na cylindrach...