witam mam takie pytanko czy jak mam akumulatorki te za zegarami rozladowane to ekonomizer bedzie mi wskazywal dokladnie spalanie czy tez nie pozdrawiam
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-01-17, 12:28
jak przliczysz ilość spalonego paliwa na liczbę przejachanych na biegu jałowym kilometrów, to sie okaże, że jednak spala 8)
... z resztą, jeśli jadąc dla przykładu 100 km/h i wrzucisz na loos, to wskazówka ekonomizera nie powinna przelecieć na maxa na prawą stronę wskaźnika, tylko będzie pokazywać aktualne spalanie (na 100km)... wtedy im bardziej autko zwalnia, tym więcej wskazuje spalania
...............a hamując silnikiem ma pokazywac dokladnie zero....Czy nie tak , Piotruś??
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!
Nie ma w tym nic dziwnego, bo to prawda. W silniku z wtryskiem komputer nie podaje do cylindrow paliwa w czasie hamowania silnikiem, wiec nie oplaca sie dojezdzac do skrzyzowania na luzie. Jesli chcesz oszczedzac, hamuj silnikiem . Oczywiscie dzieje sie tak tylko powyzej pewnych obrotow, na niskich obrotach silnik normalnie dostaje paliwo i pracuje, wec wraz ze spadkiem predkosci trzeba stopniowo redukowac. Niektore gazniki (raczej te nowsze) mialy cos takiego jak zawor cut-off, ktory spelnial podobna funkcje.
W silniku z wtryskiem komputer nie podaje do cylindrow paliwa w czasie hamowania silnikiem
Przeciez gdyby komp nie podawal paliwa to silnik najnormalniej w swiecie by zgasl. No chyab, ze podaje dawke minimalna ale czy mniejsza niz podczas jazdy na luzie, kiedy to ekonomizer pokazuje max zuzycie.
A jakbyś podczas hamowania silnikiem wyłączył zapłon to coś się zmieni? twierdzę że nie także podczas hamowania silnikiem obroty biorą się z napędu przekazywanego z kół.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
Tu akurat różnicy w spalaniu nie będzie ,ale za to będzie znaczna różnica w trwałości łożyska wyciskowego sprzęgła.Nie mam najlepszego zdania o kierowcy(delikatnie mówiąc ) , który stoi na światłach z wciśnietym sprzegłem i włączonym biegiem.Powinna obowiązywac zasada stania "na luzie" ,żółte - mam włączony I bieg , zielone - już jadę.Koledzy z warszawy mogą chyba dużo powiedzieć o zasadach dynamicznej jazdy.
Pozdrowienia - henry
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!