BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
POMOCY!!BRAK MOCY NA ZIMNYM SILNIKU!!!
Autor Wiadomo
GLOWA 

Doczy: 05 Lis 2004
Skd: ZIELONKA K WAWY
Wysany: 2005-01-12, 01:09   POMOCY!!BRAK MOCY NA ZIMNYM SILNIKU!!!

ELO :)

NIE MAM GAZU A MOJA BMW TO 320i M20B20!

PS.UZYWALEM FUNKCJI SZUKAJ I WSZYSTKO CO TAM PISALISCIE ZROBILEM!ALE DALEJ JEST TO SAMO!

A WIEC :

ODPALE SILNIK WSZYSTKO CHODZI ELEGANCKO, RUSZAM JADE JAKIES 100-1000m I DZIEJE SIE COS DZIWNEGO NIE MOGE GO WKRECIC NA OBROTY, TAK JAKBY SILNIK STRACIL MOC(NIE WAZNE NA JAKIM BIEGU JADE TAK JAKBY MIAL ODCIECIE ZAPLONU ALBO COS TAKIEGO)
NA CHWILE!WYLACZAM ZAPLON,ODPALAM PO 2s I WSZYSTKO CHODZI CACY!!!
PRUBUJE RUSZYC I TO SAMO...OBROTY ZACZYNAJA FALOWAC I BRAK MOCY???? :(
NIE DA SIE WKRECIC NA OBROTY A ZA MNA UNOSI SIE CHMURA DYMU
( BIALY DYM)

"ALE WYLACZAM STACYJKE WLACZAM JESZCZE RAZ I JUZ JEST WSZYSTKO OK!MOGE JECHAC DALEJ"!!! <== TEN SCHEMAT POWTARZAM CZASAMI 3 LUB WIECEJ RAZY!! :(

POZNIEJ JUZ JEST WSZYSTKO OK!!

NIE DZIEJE SIE TO ZAWSZE TYLKO WTEDY GDY NP: OD RAZU PO URUCHOMIENU SILNIKA RUSZAM SZYBKO I ZACHAMUE MOCNO LUB PO WKRECENIU GO NA 2 I 3 DO 4TYS OBROTOW!

TEMP WTEDY PO PRZEJECHANIU TEGO DYSTANSU (100-500m) NADMUCHU LECI JUZ POWOLI LETNIE POWIETRZE!!

POMOZCIE BO TO STAJE SIE MECZACE I NAWET NIEBEZPIECZNE DLA MNIE I DLA INNYCH KIEROWCOW!!!!
NIE WIEM CO MAM ROBIC!

DODAM ZE :
SILNICZEK KROKOWY PRZEMYLEM, PRZEDMUCHALEM POWIETRZEM , PRZEPLYWKE TEZ !
SWIECE ZAKUPIONE WE WRZESNIU NGK I KABLE WN CHAMPION(DO D***), FILTRY WSZYSTKIE WYMIENIONE JAKIES 2 TYG TEMU!
Z TEMPERATURA JEST WSZYSTKO OK, VISKO TEZ OK!

PLZZZ HEEEELLLLPPPP!

DZIEKI ZA ODPOWIEDZI

MOZE COS PORADZICIE BO JA JUZ NEWIEM CO MAM ROBIC!!! :(

THX
JEST
E46 Compact 320d

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-12, 01:22   

...biały dym - jakby woda

może masz nieszczelną (pękniętą) głowicę - nie przegrzewałes ostatnio silnika?

GLOWA 

Wysany: 2005-01-12, 02:24   

HMM

MYSLALEM O TYM :)
ALE WODA W ZBIORNICZKU WYROWNAWCZYM JEST NA SWOIM POZIOMIE,NIE ZAUWAZYLEM TEZ ZADNEGO WYCIEKU WODY!

JAK SPRAWDZIC CZY UKLAD JEST SZCZELNY??

JAK SPRWDZIC NAJPROSCIEJ I NAJTANIEJ CZY GLOWICA NIE JEST PEKNIETA??BEZ JEJ DEMONTAZU??

THX
JEST
E46 Compact 320d

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-01-12, 06:15   

a może masz zawalony jakimś syfem filtr paliwa
moja ostatnio tak miała, odcinka na benzynie przy 80km/h

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-01-12, 08:46   

Zaraz po odpaleniu ja gazujesz do 4 tysięcy? Robisz to po ro zeby mieć jak najszybciej ciepłe powietrze w autku? Na przykłąd ja mam Ciepłe powietrze w teraźniejszych warunkach po ok 5 minutach i 3km jazdy, max 3000 obr.

Chyba masz przedmuch na uszczelce głowicy, to by wyjaśniało biały dym. Po prostu zasysa płyn. Z drugiej strony skoro nie ma mocy całkowicie to jest to przyczyna lezy w układzie paliwowym lub zapłonowym ... Nie przelałes oleju?? A może płyn dostał się do oleju i podnósł jego poziom, a tera zgdy kręcisz silnik nagle wysoko, to wali olejem w odmę i stad dym.

Koko miał cos podobnego ... i to po remoncie silnika, niech on się wypowie.

Gdzie ostatnio tankowałeś? Tam gdzie zwykle? Czy znasz kogoś kto też wtedy tankował? Spytaj się czy wszystko ok?

Pozdro

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

GLOWA 

Wysany: 2005-01-12, 13:32   

WITAM

nokerman napisa/a:
a może masz zawalony jakimś syfem filtr paliwa

FILTR PALIWA WYMIENILEM,JAKIES 2 TYG TEMU A TO ZACZELO DZIAC SIE WCZESNIEJ?TEN Z LEWEJ STRONY NISKO KOLO TYLNEGO BLOTNIKA.
MAM JESZCZE JAKIS OWALNY DLUGI W KOMORZE SILNIKA POD POMPA HAMULCOWA PO LEWEJ STRONIE NIE WIEM CO TO JEST?WCHODZA DO NIEGO DWA PRZEWODY?

CIEPLO LECI U MNIE TAK JAK U CIEBIE A WKRECAM GO GDYZ CZESTO MI SIE SPIESZY I MUSZE GDZIES SZYBKO DOJECHAC!WIEM ZE TO NIE RIZSADNE I ZLE DLA SILNIKA ALE COZ...

OLEJ WYMIENIALEM WRAZ Z FILTREM OLEJU W PUNKCIE WYMIANY ZALALI 3 /4 CZYLI 4,5L OLEJU - SPRAWDZALEM POZIOM OLEJU NIE SPADL ANI NIE WZROSL,BAGNET CZYSTY BEZ BIALEGO NALOTU(WYCZYTALEM NA FORUM ZE JAK JEST NALOT BIALY NA BAGNECIE TO ZNACZY ZE WODA SIE DOSTALA DO OLEJU<==MOZE SIE MYLE ALBO ZLE ZROZUMIALEM??)
BENZYNE TANKUJE ZAWSZE NA TEJ SAMEJ STACJI I JEST OK.

A MOZE PALEC TRZEBA WYMIENIC JAK TO SPRAWDZIC CZY MOZE STAC SIE COS POCZAS ROZBIERANIA KOPULKI??
PYTAM BO NAWET SILNIK JAK SIE ROGRZEJE TO CHODZI NIE ROWNO CHOC OBROTY NIE SKACZA??TAK JAKBY NIE WCHODZIL NA WSZYSTKICH GARACH RAZ NA 2 SEK!MA TAKIE SZARPNIECIE!

I JESZCZE JEDNO CZASMI (WIEDZE TO PO OSIAGACH I PRZYSPIESZENIU)DOSTAJE TAKIEGO KOPA ZE AZ MI DECH ZAPIERA BEZ JAKIEGOS SPECJALNEGO WKRECANIA NA OBROTY A CZASAMI CIEZKO GO BUJNAC NAWET JAK MU DAJE PO GARACH!

I O CO TU CHODZI....?
JEST
E46 Compact 320d

mocry
[Usunity]

Wysany: 2005-01-12, 13:39   

Czesc. Ja mialem podobne objawy tyle, ze w innym aucie. Powodem byla zwalona sonda lambda... Moze i u Ciebie cos z nia nie tak.

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2005-01-12, 15:42   

sprawdz jeszcze raz czy przeplywka na pewno jest ok wyregulowana, sprawdz dzialanie sondy lambda - i moze zaworki wyreguluj

Kopulke tez mozesz zdjac i obejrzec..

GLOWA 

Wysany: 2005-01-12, 16:31   

HMM JAK WYREGOLOWAC PRZEPLYWKE I JAK SPRAWDZIC SONDE LAMBDA ??

CO DO ZAWOROW TO SPRAWDZE JE JESZCZE RAZ I SROBUJE WYREGOLOWAC JAK COS BEDZIE NIE TAK!ALE SPRAWDZALEM Z LUKASEM I MOWIL ZE JEST OK.

BYLEM U JEDNEGO GOSCIA KTORY MA SKLEP Z CZESCIAMI TYLKO BMWI MOWIL MI ZE PRZYCZYNA TAKIEGO STANU MOZE BYC ZA MOCNO PRZYKRECONY KOREK PALIWA!
TZN: JESLI JEST ZA MOCNO DOKRECONY TO ZAMYKA ON WEZYK OD ODPOWIETRZENIE BAKU I ROBI SIE PODCISNIENIE KTRE UNIEMOZLIWIA DOPLYW PALIWA!

DZIWNE TO ALE SPRAWDZILEM TO I RURKA ODPOWIETRZENIA JEST OK MA UJSICE!
TAKZE SZUKAM DALEJ:)
JEST
E46 Compact 320d

GLOWA 

Wysany: 2005-01-13, 01:11   

kopulka sprawdzona i przeczyszczona choc byla prawie jak nowa:)

wieczorem wybralem sie do sklepu , silnik zimny zero wkrecania na obroty powoi do 80km/h...po przejechaniu jakies 200m zanczelo sie...
silnik zaczal szarpac i przerywac nie dal sie wkrecic na obroty... ale ze jechalem stala predkoscia i nikogo nie bylo na drodze nie hamowlem wcisnalem sprzeglo i zaczalem intensywnie pompowac gazem i silnik z oporem wielkim ale powoli zaczal nabierac obrotow i predkosci i po chwili wszystko wrocilo DO NORMY SILNIK ZACZAL PRACOWAC NORMALNIE!!!!

HMM ?? ?

HELP ....
JEST
E46 Compact 320d

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2005-01-20, 16:28   

to nie jest pompa paliwa napewno z rok temu miałem podobny przypadek przez kilkanaście dni ...100-200metrów od garażu i nie mogłem ruszyć bo na gaz nie reagował... po chwili objawy ustępowały same ale co razno się to powtarzało wymieniłem po kolei wszystkie części układu i dokonałem regulacji i pomarów.... nic a nic nie znalazłem... nie powtórzyło się to już ani razu na benzynie....ale za to wracając kiedyś z pracy zatankowłem gaziwo do fulla wyjeżdżam ze stacji i Q...a zero gaz do dechy i nic omal się nie zesrałem bo zablokowałem w poprzek ruchliwą arterię przełączyłem na benzinkę i ruszył z piskeim opon za moment przełaczyłem na gaz i wszystko w porządku... ale z doświadczenia zanim gdzieś się właczę do ruchu to najpier przygazowuję by znów nie spotała mnie niespodzianka...

Jeżeli ktoś w końcu znajdzie przyczynę niech to opisze bo wiem że to nie są świece próbowałem Beru Bosch NGK kable Beru I NGK wymieniona pompa 3 razy filtry paliwa powietrza wymiana o zamiana ma inną przepływki, regulacja i zamiana przepustnicy zamiana i wymiana wtryskiwaczy regulatora ciśnienia naewt po wymianie silnika to się zdarzyło właśnie na gaziwie

Słowem czeski film brak pomysłów

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-01-20, 16:42   

więc pozostaje już tylko instalacja gazowa - może masz coś nie tak z reduktorem i nie chce prawidłowo podawać gazu :|

Anonymous
Go
Wysany: 2005-01-20, 20:08   

Sprawdź cewkę zapłonową

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2005-01-20, 20:43   

Przecież Głowa nie ma gazu.....

GLOWA 

Wysany: 2005-01-21, 01:53   

WLASNIE PANOWIE:)
MOZE TO NIE JEST DOLEGLIWOSC JAKAS BARDZO STRASZNA ALE ZA TO BARDZO BARDZO NIEBEZPIECZNA DLA INNYCH I DLA MNIE!:((

CO DO POMPY TO NIESTETY NIE MAM OD KOGO POZYCZYC I WYPROBOWAC, TO MOZE ZAPYTAM TAK... JAK NAJLATWIEJ JEST ZDIAGNOZOWAC STAN POMPY PALIWA, JAK ROZPOZNAC ZE POMPA SIADA??
DODAM ZE NIE JEZDZE DLUGO NA REZERWIE.

AHA OD JAKICHS 10 DNI ZACZALEM BETKE GARAZOWAC W CIEPLYM GARAZU I WSZYSTKO JEST OK JUZ TAK NIE PRZRYWA I NIE GASNIE!!!ZAWSZE CHWILE TRWA TERAZ ZANIM RUSZE GDZIES I SAM ZOSTAWIAM NA CHODZIE JAKIES 5 MIN!

COS MI SWITA... A MIANOWICE JAK JUZ JEDEN Z WAS PISAL CHODZI O PALIWO MOZE TO ONE JEST PRZYCZYNA??CO PRAWDA NAPISALEM ZE TANKUJE NA TEJ SAMEJ STACJI I NA LITRACH NIE OSZUKUJA TO MOZE WODA JEST W PALIWIE ALBO JAKAS INNA CIECZ KTORA JEST CIEZSZA I OPADA NA DNO BAKU!
PO POSTOJU DLUGIM PRZEZ NOC TO CO JEST W PRZEWODACH PALIWOWCH SILNIK ZASYSA I CHODZI LADNIE (JAK PISALEM WCZESNIEJ WSIADALEM I ODJAZD) A PO CHWILI DZIALO SIE TO (PATRZ WYZEJ)!W MOMENCIE KIEDY SILNIK GASL POMPA MUSIALA PODAC WIECEJ PALIWA A SILNIK W MOMENCIE ROZRUCHU ZLE PALIWO NIE PRZEPALAL TYLKO WYZUCAL(STAD KOPCENIE)!POZNIEJ JUZ PODAWAL PALIWO DOBRE KTORE WYMIESZALO SIE ZE ZLYM TYM NA DNIE PO PRZEJACHANIU JAKIEGOS ODCINKA!

JAK SADZICIE MOJE PRZEMYSLENIA SA SLUSZNE ??

MOZE SIE MYLE W OPISIE TECH JAK TO WYGLADA PO KOLEJI ALE JESLI KTOS MA ODCIECIE ZAPONU TO SAMOCHODEM MOZE UJECHAC PO ZAPALENIU I ZALACZENIU ODCIECIA JESZCZE JAKIES 100 -1000m!WTEDY SILNIK DZIALA NA TYM CO JEST W PRZEWODACH PALIWOWYCH!

STAD MOJE UWAGI DO PALIWA!
I CHYBA ZACZNE TNKOWAC NA INNEJ STACJI 8)

DZIEKI ZA ODP:) PZD
JEST
E46 Compact 320d

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-01-21, 07:12   

Glowa pompa paliwa najczęściej jak pada to głośno chodzi (buczy) i jest to słyszalne w samochodzie i na zewnątrz samochodu jesli stoisz po stronie zbiornika. :wink:

MARAS 
plecak doświadczeń

Wysany: 2005-01-22, 20:12   

Paweł jak pompa siada to słychać nawet w środku gdy masz gardłowy dzwięk tłumika...

A co do paliwa i wody to hmm setka denaturatu wlana do zbiornika paliwa załatwia najczęściej tę przypadłość z racji dobrego mieszania się dykty z wodą i umożli jej spalenie (odparowanie) przez silnik jeżeli jest inny syf na dnie (miałem już coś takiego w paliwie kiedyś po zatankowaniu na stacji "firmyKRZAK" to lepiej spuścić to co jest w zbiorniku w jego dnie po prawej stronie samochodu powinna być (o ile już jej ktoś nie zaspawał w obawie przed spuszczeniem paliwa) śrubka z wpustem imbusowym nr 4 albo 5, to najniższy punkt zbiornika więc wacha zleci do końca. U mnie w spuszconym paliwie było coś jakby olej tyle że rudawo czarny i raczej zachowaywał się jak rtęć tworząc kulki niż zachowując jednolitą konsystencję i był na dnie benzynki

cóż to tyle z własnych doświadczeń...
Pozdro Maras

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: