BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dyfer Majster//[mod: bono chce naprawic dyfer]
Autor Wiadomo
bono20002 
W.G.M.

Pomg: 9 razy
Doczy: 05 Mar 2008
Skd: Mińsk Maz.///Otwock
Wysany: 2008-04-08, 07:32   Dyfer Majster//[mod: bono chce naprawic dyfer]

Witam.
Otóż majstruje sobie nowy dyferek i potrzebuje panowie(moze nieliczne panie) waszej pomocy..parę pytanek.
W moim bylym wysypały mi się satelitki w moim dyfrze :wink: niestety, i trzeba by wymienić dyfer...
Mój dyfer 4,27, dorwałem drugi dyfer ..tez 4,27.... 8-) troche kicha ale...co mi tam..,zamiaruje siezłożyc z tych dwóc jeden działający pożądnie.i mam takie pytanka oto

1. Czy przy skaładaniu tzn wkładaniu w dyfer mechanizmu różnicowego, trzeba jakos ustawiać wałek atakujacy zgodnie z tym dużym kołem zębatym na mechaniźmie/? bo obiło mi sie o uszy że jest duzó roboty z tym,a jak się źle ustawi to niemiłosiernie wyje..

2. czy przełożenia dyfrów można zamieniać?? tzn. czy do obudowy dyfra 4,27 mozna włozyc tak sobie na luzie bez kombinatoryki np przełozenie 4,10....czy cos moze nie pasowac??

Z góry dziękuję za SENSOWNE odpowiedzi..
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez sarna1 2008-04-09, 13:09, w caoci zmieniany 2 razy  

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-04-08, 19:54   

1.jest problem z ustawieniem ale da sie to zrobic

2.przełożenie można zmieniac ale tylko jest pocodza one z małej głowy .inne przełożenia np.3.91 ; 3.73 to juz duza głowa

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-04-09, 07:28   

siema,
wczoraj właśnie doszedłem do tego ze jest problem... 8-) :lol:
lipa troche...
kamil masz moze sposób na to cudo?/
jak poustawiac te luzy....bo mi za cholere nie szło..
a moze ktos inny potrafi podpowiedziec tez??
z góry dzieki

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-04-09, 08:53   

DOsc ciezko to bedzie zrobic bo ustawienie dyfru polega na przesuwanu koszt w parwo lewo podkladkami pod lozyska oraz oddalaniu lub przyblizaniu ataku do talerza kosza jak tego nie robiles nigdy to bez obrazy ale nie zrobisz ustwiasz albo na czucie w rece albo na farbke.

Tak czy siak potrezbujesz do tego zabiegu naprawde duza ilosc podkladek od 0,2 do kilku minimetrowych pod lozyska inne pod atak inne
Ostatnio zmieniony przez duchX 2008-04-09, 08:55, w caoci zmieniany 1 raz  

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-04-09, 09:22   

dobra dobra :mg: nie to żebym sie przechwalał tu czy coś ale..nie takie rzeczy sie robiło, z mechanikaza pan brat zyjena codzień 8-)
moze masz jakies przybliżone rady jak to ustawic..i jak niby na farbkę?? a podkładki...hymmm
a czy jak rozłoże dyfer i złoze go na tych samych częściach, to już ustawienie siezmienia?? w sensie ze bioręcały dyfer, rozkręcam i skręcam..i co?? ustawiać od nowa trzeba??
z góry dziękuję za rady..
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2008-04-09, 10:05, w caoci zmieniany 1 raz  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-04-09, 12:15   

Ja zlozysz tak jak rozlozyles to bedzie ok a reszta to nie musze pisac z koro z mechnika za pan brat a Ty sie pytasz ofarbke i podkladki nie zrobisz tego sam jak nie robiles i juz powodzenia tylko wydaje mi sie ze rozkladanie skladanie itp mija sie z celem dyfer kosztuje grosze wiec nie warto robic wywodow na ten temat a i nie bedziesz mial klucza zeby odkrecic srube na ataku

sarna1 
hooligan rootz

Pomg: 15 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2008-04-09, 13:04   

hheheh rozumiem jakby to jakis rarytasowy 40% zeszperowany dyfer byl to mozna by bylo sie w tym grzebac ale cos warte z 200 pln zeby tak nerwy niszczylo..... ;) odpusc sobie te naprawy bo bez urazy ale nie sadze zeby cos z tego ci wyszlo. Ja w swojej karierze raz rozebralem dyferek - zlozylem go i wywiozlem na zlom bo tak wyl ;d

bono20002 
W.G.M.

Wysany: 2008-04-09, 13:20   

Cytat:
ja zlozysz tak jak rozlozyles to bedzie ok a reszta to nie musze pisac z koro z mechnika za pan brat a Ty sie pytasz ofarbke i podkladki nie zrobisz tego sam jak nie robiles i juz powodzenia tylko wydaje mi sie ze rozkladanie skladanie itp mija sie z celem dyfer kosztuje grosze wiec nie warto robic wywodow na ten temat a i nie bedziesz mial klucza zeby odkrecic srube na ataku

no bez przesady nie bądź taki 8-)
za pan brat nie oznacza "wiem wszystko" człowiek uczy sie całe życie i ja sie chce czegos nowego nauczyć, a to za pan brat oznaczało że ciągle w tym czyms zwanym mechanika siedzę i grzebie, hobbystycznie....
a klucz mam rozmiaru nie kojarzę ale nasadka rurkowa 30-32?? chyba , nie pamietam..ale mam..
o podkładki sie nie pytam, tylko napisałem w takim sensie ze to akurat rozumiem,... mogę dorabiać sobie takich podkładek ile chce i jakie chcę :D mam dostęp do wielu przróżnych maszyn, frezarek tokarek itd itp..
a co do grzebania..nudzi mi sie po prostu..
a ze to lubię...

to powiadasz ze jak złoze tak jak rozłozyłem bedzie git...zobaczymy...sprawdzimy..
ale tak czy inaczej...nie daruje...złoże tez drugi
a co mi tam...
do soboty mam czas, w piatek mam urlop specjalnie po to wzięty.wiec..tylko porad póki co potrzebuje
[/quote]
Ostatnio zmieniony przez bono20002 2008-04-09, 13:20, w caoci zmieniany 1 raz  

duchX
[Usunity]

Wysany: 2008-04-09, 16:05   

powodzenia w niekacznczacej sie wymianie podkladek ale skoro Ci sie nudzi :)

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: