Wczoraj Cię widziałem na rondzie na osiedlu przejeżdżałeś obok mnie koło 21:00 ale byłeś bardzo skupiony na drodze i chyba mnie nie zauważyłeś
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
Super wygląda . Powiedz czym malowałeś i czy wyciągałeś zaciski żeby pomalować? Ja u siebie od dawna mam zamiar pomalować na czerwono ale coś pogody nie było
do zaciskow sa kozackie zestawy... z czyscikiem w sprayu, farba w puszce i utwardzaczem... najlepiej sobie troche w sloiczku zarobic (bo nie idzie duzo bardzo).. zaciskow nie trzeba demontowac, wystarczy oprocz wiekszego pedzelka jakis mniejszy do brzegow i tasma klejaca zeby zabezpieczyc tarcze...
Odpisałem koledze na PW, ale napisze tutaj, może ktoś kiedyś będzie potrzebował:
Kupiłem w Tuning-Shopie (można też na giełdzie) spray do zacisków samochodowych (wysokotemperaturowy) z Motip'a. Płaciłem 29zł za dużą puszke, pomalowałem 4 zaciski, a tym spray'em to jeszcze ze 4 można by psiknąc.
Ja u siebie zrobiłem tak:
- ściągnąłem koło,
- szczotka druciana na wiertarke i ogień,
- potem odtłuściłem rozpuszczalnikiem,
- okleiłem wszystko co się dało taśmą malarską + foliami części karoserii, żeby kropek nie było i malowałem.
W sumie 3-4 warstwy, po ok. 15-20 min każda, żeby warstwa zdąrzyła podeschnąć. Nie martw się, że pochlapiesz tarcze, mała przejażdżka i zedrze się lakier Ja czekałem do rana, nie jeżdżąc, żeby dobrze wysechł. Zacisków nie wyciągałem, klocków też, nic się nie stanie jak je pomalujesz. Kiedyś jak wymienie na nowe, to wtedy będą czarne Pozdrawiam...
No ja już też jestem po malowaniu sprayem .
Polecam odkręcić zaciski i oszyścić wszystko. Ja u siebie przy okazji zmieniłem przednie klocki bo już prawie czujniki by się starły bardzo fajnie to wygląda. Zastanawiałem się jedynie nad kolorem, najpierw chciałem na szarny połysk ale czerwony bardziej widać
Tak jak nie podobają mi się wogóle białe samochody tak ten robi na mnie wrażenie. Jednak mam zastrzeżenia. Kierunki przednie też mogłeś zamienić na emowskie - te aktualne zupełnie mi nie pasują, listwy zostawić w oryginalnym kolorze
P.S. Czy hamulce z tyłu zostały wymienione na tarczowe? Bo chyba 318 ma bębny z tyłu
_________________ 100% zgodności z VIN - dla mnie to duma, dla większości nieosiągalne
Ostatnio zmieniony przez MaRio-sKaTe 2008-05-29, 11:04, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
hary74 Poszukaj zanim napiszesz !!! boczkiem boczkiem
Do³±czy³: 21 Wrz 2008 Sk±d: JÄ™drzejów
Wys³any: 2008-10-17, 17:42
hehe biel jest biel nie od parady biały kolor jest na logo firmy!
więc tak w ramach rewanżu hehe
PLUS za
- fele no poprostu kozacki rozmiar i zgadzam się że większych nie ma sensu noi ładny wzór
- biel jest biel
- ogólnie ładna
- xenon ale czemu 6000K a nie 4300K?
MINUS za
- te listwy malowane nie pasują wiesz że żadna becia w orginalu tak nie wychodziła
- kierunki mam nadzieje że zmieniłeś
Ogólnie furka spoko! silniczek pewnie M40b18 no to idź w moje ślady dużo pracy i kasy ale uwierz warto chociaż M43b18 jak na tą pojemnośc to zamiatał nieźle!!
pozdrawiam
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach