potrzebny ci kawałek drutu do wycinania szyb najlepiej czworokątnego - mozesz tez zaopatrzyć sie w preparat ulatwiajacy ciecie kleju (nie nagrzewa sie tak i drut sie nie urwie) drut przeciagasz na druga strone za pomoca specjalnej sondy lapiesz od wewnątrz i od zewnatrz auta i jedziesz do okola
jak mi zmieniali szybe to poprostu uzywali takiego ostrego nozyka w ksztalcie litery L i poprostu w srodku auta siedzial koles i do okolo objechal szybe 2 razy i po sprawie
Do wycinania szyby służy splot z 3 cienkich drutów (jak linka w rowerze), do przeciągnięcia drutu służy coś wyglądające podobnie do płaskiego śrubokręta tylko trochę zgięte i zakończone oczkiem, przez które to przeciągnięty jest drut. Przepychasz "śrubokręt" z drutem od środka samochodu do zewn. (trzeba uważać co by szyba nie pękła i włożyć trochę siły) wyciągasz drut na zewn i obwiązujesz na czymś, drugi koniec drutu wiążesz do śrubokręta i na zasadzie "moja twoja" wycinasz Czyż nie jest to proste Należy uważać na lakier i tapicerkę bo łatwo objechać no i cholernie nagrzewający się drut. Powodzenia
jesli szyba dobrze trzyma to warto miec wiecej tego drutu... u mnie szyba wyszla bez zadnego bolu, prawie "bez wycinania" a w ałdi jakims nowym co robili to zerwali chyba z 10szt, przeklinali jak szewcy, i dym lecial
drut z reguly jest w rolkach 20 lub 50 cio metrowych takze jak chcesz sie zaopatrzyc to daj znac .... uchwyty tez mam - pamietaj nie srubokret a specjalny uchwyt z atestem bo jak cos pojdzie nie tak to lapy masz pocharatane na amen...