BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jaki warsztat LPG polecacie do 328i E36 w wawie
Autor Wiadomo
Norbi 

Doczy: 20 Lut 2007
Skd: Płock
Wysany: 2008-03-18, 09:41   Jaki warsztat LPG polecacie do 328i E36 w wawie

Chce zamontowac gaz do swojej 328 E36. Natomiast nie wiem gdzie sie w wawie maja dobrych specjalistów. Od kolegi Elwisa328 wiem tylko ze kolo Grójca nawet dobrze montuja.

Przy okazji zapytam jak instalacje polecicie z jakimi wtryskami i parownikiem. Czy dawac rurki fi8 czy fi6?

Czy mozna zrobic to tak estetycznie zeby nie bylo widac wtryskiwaczy do gazu i czy np odległosc od "parownika" ma znaczenie.

dziekuje za wszelkie informacje dotyczace instalowania sekwencji do m52b28

Pozdrawiam

kiloff 

Pomg: 5 razy
Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Krosno
Wysany: 2008-03-18, 10:44   

niewiem gdzie w wawie, natomiast wiem jaka instalke polecam - PRINS`a .. u mnie sprawuje sie idealnie - wlasnie w M52B28 ..

co do wtryskiwaczy to standardowo montuje sie je pod kolektorem - u mnie niestety sa na kolektorze, ale tylko dlatego ze moi gaziarze mieli dosc wyciagania kolektora z wtryskami - przy poprzedniej instalce (JTG) bylo to nagminne ..

co do odlegosci - jest zasada ze im krotsza rurka od wtryskiwacza do kolektora tym lepiej ..

pzdr

www.system.mimbu.pl

Norbi 

Wysany: 2008-03-18, 11:13   

Dzieki Kiloff Myslałem o Stag300 albo KME.

O ile spalanie gazu wieksze niz na benzynie? np w %

I jak z osiagami na gazie

kiloff 

Wysany: 2008-03-18, 11:27   

osiagi sa identyczne (albo moze inaczej - nie odczualem spadku mocy), natomiast co do spalania .. hmmm .. z 10-15% wieksze .. np obecnie przy delikatnej jezdzie na codzien pali mi 10-11L LPG + 1L PB95 .. benzyny palila mi ok 9-10L ..

www.system.mimbu.pl

Norbi 

Wysany: 2008-03-18, 13:02   

No to w sumie spalanie OK . Czesto jezdziłes na strojenie zaraz po zamontowaniu?

Ile kosztowała instalka i kiedy?

kiloff 

Wysany: 2008-03-18, 13:18   

nie bylem ani razu na strojeniu jeszcze .. a jezdze juz kolo 9 miechow .. ;) jakos sie zebrac nie moge ..

co do ceny - ja ja mialem zakladana w ramach rekompensaty za poprzednia - wiec po kosztach - chyba 3,5k dalem ..

www.system.mimbu.pl

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-03-18, 13:49   

moge polecić warsztat w Alei Krakowskiej ( tel. 603-350-272), w miare możliwości jest wszystko ładnie poukładane i "pochowane" , wiedzą co robić i jak . mam założona instalke do M42 od pażdziernika 07' własnie STAG 300 , żadnych problemów , normalne serwisowe , przewidziane gwarancją przeglądy
dostałem namiar na ten warsztat od High-Tech-a

driver 
marcinek

Pomg: 1 raz
Doczy: 22 Sie 2007
Skd: garwolin-wiazownaWOT
Wysany: 2008-03-18, 18:59   

WITAM ZAKLADALEM GAZ SEKWENCJE DO COMPACTA CENA TO 2400 PLN.ZERO ROZNICY MIEDZY GAZEM A BENZYNKA I ZERO JAZDY NA REGULACJE KOLO GARWOLINA.

sprzedam kanape tyl europa welur do e39
oraz fotel pasazera .

MaSTeR

Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2008-03-18, 19:29   

no tak wszystko ladnie pieknie ale roznica jest meidzy gazem a benzyna (oczywiscie nie wyczuje sie jej w znaczacym stopniu przy normalnej jezdzie) wiem bo mialem hamowane auto w zakladzie montujacym :) przed i po...

Mam STAG-300 w M42, super to smiga :) bardzo bezobslugowe, ale :) ...

jest pare denerwojacych rzeczy... np. przy wyjeciu aku na pare chwil STAG resetuje mapy (autokorekcja i mnozniki zostaja) wiec trzeba sie na benzynie przejechac zeby zlapal mape benzynowa i juz potem mozna smigac na gazie...

Co do rurek od wtryskiwaczy (elektrozaworow) do dysz w kolektorzer ... jest taka zasada... od kazdego wtryskiwacza musza byc jak najbardziej zblizone dlugoscia do siebie, poza tym oczywiscie nie mooga byc za dlugie.

czy odleglos od paronika ma znaczenie to jest dobre pytanie... bo tam jest listwa ktora zasila wtryskiwacze w gaz (gaz jest w niej pod odpowiednim cisnieniem), podejrzewam ze jesli nei zamontuja ci parownika w bagazniku :twisted: to bedzie OK :P

Co do zakladu polecic zadnego w Twoich rejonach nie moge... ale od zawsze to powtarzam i bede dalej to klepac ze lepiej jechac gdzies gdzie maja hamownie bo kazde niedociagniecie gazownikow widac jak na dloni i mozna spokojnie wyklucic sie zeby bylo tak jak ma byc, pozatym hamowanie za darmo :) wiec przynajmniej sie wie w jakiej kondycji jest silnik...

Norbi 

Wysany: 2008-03-19, 06:33   

Dzieki wszystkim za pomoc.

Niestety na sekwencyjnych instalkach sie nie znam wobec tego wg was na co musze zwrócic uwage jak juz mi ja zamontuja i jak powinna byc zamontowana poprawnie taka instalka. Jesli macie jakies fotki to z góry dzieki.

Wiem juz ze przewód od zbiornika do "parownika" powinien byc fi8
Odległosci wtryskiwaczy równe i jak najmniejsze
Producent instalacji : Prince ( choc 3,5tys to troche drogo), Stag300, KME
Czy uda sie schowac wtryskiwacze pod pokrywe?

[ Dodano: 2008-03-19, 06:37 ]
MaSTeR napisa/a:

Co do zakladu polecic zadnego w Twoich rejonach nie moge... ale od zawsze to powtarzam i bede dalej to klepac ze lepiej jechac gdzies gdzie maja hamownie bo kazde niedociagniecie gazownikow widac jak na dloni i mozna spokojnie wyklucic sie zeby bylo tak jak ma byc, pozatym hamowanie za darmo :) wiec przynajmniej sie wie w jakiej kondycji jest silnik...

To by było idealne rozwiazanie ale jak tu znaleźć zaklad który dobrze montuje, nie jest drogi i jeszcze żeby mial hamownie?? Swoija droga zamierzam shamowac auto po załozeniu gazu.

Czy po załozeniu sekwencji i włączeniu benzyny cos sie zmieni (moc itp) w porównaniu do samochodu kompletnie bez instalki?

MaSTeR

Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2008-03-19, 18:38   

nie powinno sie nic zmienic w porownianu auta sama benzyna do Pb+LPG (jesli jedziesz na benzynie).
Zaklad w ktorym ja zakladalem jest hmm conajmniej daleko ;) ... Jastrzebie Zdroj...
i wcale nie placilem wiecej za instalacje ze wzgledu na hamowanie... rok temu zaplacilem 2700zl za STAG-300/4 z butla w kolo i wlewem gazu pod klapka wlewu paliwa + oczywiscie ta hamownia (a hamowane bylo 5 razy przy mnie w tym na wizycie po przejechaniu pierwszych 1500km zeby sprawdzic czy wszystko dalej OK)

wejdz na strone www.ac.com.pl tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania (przynajmniej dotyczace stag300), dawno nei zagladalem i nie wiem czy sie cos pozmienialo ale nawet bylo tam forum i mozna bylo zapytac ludzi z tej firmy czy dobrze cos tam w instalce jest zrobione).

Mauser 

Doczy: 04 Maj 2006
Skd: Mysłowice
Wysany: 2008-03-19, 22:41   

Nikoś Wariat: 608 180 066. On już nie robi instalacji, tylko bawi sie z tzw. autami " niegazowalnymi".
Fachowiec na maksa. Zadzwoń i powie Ci co i jak. Powiedz ze ode mnie

Norbi 

Wysany: 2008-03-20, 06:26   

Dzieki wielkie...

Zadzwonie do tego Nikosia to mi troche rozswietli w głowie..

[ Dodano: 2008-03-20, 12:19 ]
Cały czas zostaje pytajnie o polecany warsztat montujacy sekwencje LPG

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: