Bartas, słuchaj, jak będziesz kupować listwy M to pomaluj je pod kolor auta.
Kompletuj M-Technika i GT-Ecken. Będzie mega kozak jak jeszcze wrzucisz felgę konkretną.
Dlaczego nie pełne 2.5 pełniejszego nie znajdziesz
Chodzi mi o 192 konną jednstkę moja jest 2,5 ale 170. Fajnie by było mieć te 22 więcej ale nie znalazłem takiej beemki z tym wyposażeniem co mam.
Yakuzatti napisa³/a:
jak będziesz kupować listwy M to pomaluj je pod kolor auta.
o tym nie myślałem, musiał bym zobaczyć jak to będzie wyglądać na niuni
Chodzi mi o 192 konną jednstkę moja jest 2,5 ale 170. Fajnie by było mieć te 22 więcej ale nie znalazłem takiej beemki z tym wyposażeniem co mam.
i nie znajdziesz raczej bo to starszy silnik M50 i były produkowane do roku 95 Cieżko jest znaleść M50 np. z klimatronikiem potem weszły M52 czasy mają takie same a palą dużo mniej a wieć nie masz czego żałować. Ja załuje że nie mam 2.8 a ciesze się że nie jest to M50
Siemka,
Bardzo ładna E36. Środek i podsufitka kosa. Felgi które pokazałeś też są fajne ale chyba M-kontur do kebaba lepiej pasuje. Ale to tylko moje zdanie. furki
Pozdro Marcin
Wys³any: 2008-03-03, 14:06 nowy nosek i powrót chromowanej nerki.
wpadł mi w ręce, w okazyjnej cenie nosek już w kolorze (bez nerek, nerki sam dokupiłem) jako że stary był z lekka zarudziały, to zmieniłem . Nosek jest sprzed liftu, ale mi to nie przeszkadza, bo starsza nereczka też jest też bardzo fajna. Tak więc ogłaszam wszem i wobec, że powróciła chromowana nerka i jestem zadowolony
Jak wam siÄ™ to widzi
Ale po zmianie wyszedł pewny zonk otóż, zwiększyła się przestrzeń między noskiem, a zderzakiem tylko z prawej strony Macie może jakieś solucje dla mnie co z tym fantem począć Zdejmować plastik i jeszcze raz zakładać
podglÄ…dowe foto problemu:
i
LUCAS_M3, nie za bardzo wiem o co Ci chodzi żebym kupił tą nerkę rzeźbioną za 200 PLN do modelu sprzed liftu 91-96 bo ori nerka po lifcie nie pasuje w otwór do starego noska, wiem bo sprawdzałem A te nerki rzeźbione z allegro, są wyk z ABS-u, kosztują kupę floty i żeberka mają w chromie
Na razie podoba mi siÄ™ nerka sprzed liftu, serio tylko ten zderzak
Obczaiłem Twoje pierwsze zdjęcia i na nich masz nerke po lifcie, a więc chodziło mi o to aby zmieniś same nerki na chromy po lifcie bo były czarne też po lifcie.
LUCAS_M3, ale zmieniłem cały ten pas na którym są nerki i nowy pas jest sprzed liftu, nerki po lifcie nie pasują musiałem zakupić nerki sprzed 96, ale pasują mi, nawet bardzo
Przy kupnie nowego noska nie zwróciłem uwagi na fakt, że jest sprzed liftu i tak już zostało a, że nerki nie było to co miałem zrobić kupić nerkę sprzed liftu Źle wygląda
macie jakąś poradę co zrobić z tą szparą między zderzakiem a noskiem? Zdejmować i jeszcze raz zakładać zderzak? Kombinować znowu z noskiem?
[ Dodano: 29 Kwiecień 2008, 18:57 ]
Umywszy i wyczyściwszy niunię, postanowiłem cyknąć parę fotek na pierwszą sesję w sezonie udało się znaleźć dość ciekawą scenerię (stara cegielnia) i w godzinach mocno popołudniowych fotografowałem niunia jest już na letnim felunku, doszedł pakiet dla niepalących i tak prezentuje się obecnie
Co do reflektorów- przeszła mi zajawka na xenony i zamierzam je zmienić. Ale teraz pytanie, co mi doradzicie Ori lampy+ ringi (sam założę) czy doinwestować i kupić już gotowe IN PRO albo DEPO (z czarnym środkiem). Chodzi o to że muszę mieć ringi Doradźcie koledzy
strasznie zakochałem się w cabrio. A jak kupowałem ślicznotkę, to nasłuchałem się że w cabriosach dachy przeciekają, że zimno itd. Teraz dla odmiany pogadałem z użytkownikami beemek cabrio i wiem że to zwykłe bajki strasznie bym obydwie chciał mieć lecz 2 beemek nie utrzymam
Harman gra wyśmienicie bez porównania z jakimkolwiek innym fabrycznym sprzętem z tamtego okresu.Przycisk Hi-Fi naprawdę wykonuje swoją robotę wciskasz- i masz tak jakby DOLBY (załączają się wszystkie głośniki) z krystalicznie czystym dźwiękiem i to do dość wysokiego zakresu vol.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach