BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak to Dixi w niedzielę wytargał e30...
Autor Wiadomo
Dixi 

Pomg: 4 razy
Doczy: 24 Lut 2006
Skd: Gdynia
Wysany: 2008-02-12, 21:35   Jak to Dixi w niedzielę wytargał e30...

A więc strasznie mi sie nudziło (a pogoda super) więc postanowiłem wytargać "babcie" z garażu i pojechać na zlocik pomorskiego automobilklubu sekcji aut zabytkowych.
Zaczęło się ciekawie, o zlocie przypomniałem sobie o około 13, a o 14 należało się już stawić.... biegnę czym prędzej do wynajętej (skończyło sie miejsce na posesji heh) szopy (drewniany garaż) otwieram garaż i co widze? w jednym kole powietrze "ciut" uszło, myśle sobie czyżby nie chce nigdzie jechać ? no nic podpinam akumulator i ? kolejny zonk.... mało czasu, więc zamykam wszystko i lecę bo 316i :P wracam z myślą ze odpalę na kable, pomysł dobry, ale "babcia" coś wypchnąć się nie chce... tu już byłem naprawdę wkurzony (myślałem sobie, czemu ja nie kupie sobie czegoś normalnego) bez namysłu postanowiłem wyciągnąć babcię 316i na lince holowniczej, to był błąd... owszem wyjechała, ale coś nie chciała sie zatrzymać i zaczęła gonić 316i.... 5 m od wyjazdu z garażu łaskawie się zatrzymała, odpaliłem pięknie "zagadała", szybko 316i do szopy, zamykam wszystko i zasiadam za sterami 320i. Włączyłem sobie cichutko "bavarie", po 5 minutowym szukaniu stacji postanowiłem pomału ruszać. Najpierw postanowiłem zachaczyć o stacje co by uzupełnić powietrze, oczywiście kolejka... a czasu mało, już spóźniony byłem... W końcu doczekałem się i ruszyłem, jechałem sobie przez miasto omijając każda dziurę i przepuszczając każdego, tak na wszelki wypadek. Wreście dojechałem, postawiłem babkę obok niebieskawego Fiata 125p po czym zgasiłem silnik, jak to na zlocie zaczeło się od oglądania autek i witania się z ich "opiekunami". W końcu przyszedł czas na "parade" i oczywiście moja nie odpaliła :cenzura: szybkie "pchnięcie" autka i zaczeło współpracować. Ruszyliśmy w "parade", włączyłem "oczka" kawałek pojechałem i umarła na amen... zjechałem na bok z raną "wojenną" z lekkim załamaniem... myślałem sobie "o co jej chodzi, może za rzadko ją odwiedzam?", byłem pewien, że straciła ładowanie albo akumulator padł całkowicie... zacząłem się przyglądać co tam piszczy ( z lekkim wstydem, nienawidze w publicznych miejscach naprawiać aut) i co się okazało ? po 20 minutach szukania, okazało się iż właściciel (czytaj Dixi :glupek: )nie dokręcił wystarczająco dokładnie klemy od "aku", nie było styku=nie chciała jechać. Cała złość momentalnie znikła, (przecież ona sie nie psuje :P ) no ale co na nią powiedziałem to powiedziałem, w nagrodę (w ramach przeprosin) postanowiłem porządnie ja wymyć i nawoskować :P potem krótka przejażdzka z nieco wyższą prędkością w celu ususzenia autka. Podsumowaniem jazdy było "dotankowanie" auta do pełna. Zostawiłem ja w "szopie", odłączyłem akumulator i zapadła bez żadnych oznak życia w "garażowy sen" :)
Następna przejażdżka? Myślę, że pod koniec marca, z racji wyjazdu na youngtimerparty IV :)
ps. z tego wszystkiego nie wziąłem aparatu, także fotek brak :(
Ostatnio zmieniony przez Dixi 2008-02-12, 21:35, w caoci zmieniany 1 raz  

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2008-02-12, 21:48   

he he he

dać to do Newsów?

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Mlody 
%-)

Pomg: 9 razy
Doczy: 08 Lis 2006
Skd: Starachowice
Wysany: 2008-02-12, 21:49   

Fajnie :]

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2008-02-13, 09:39   

obraziła się bo za rzadko z niej korzystasz - a nawet w największej wbiurwie nie wolno na maleństwo przeklinać, bo faktycznie strzeli focha :)

Były tam jakieś ciekawe auta na tym zlocie?

G-R-Z-E-Ś 

Pomg: 2 razy
Doczy: 22 Mar 2007
Skd: Kraków N-H
Wysany: 2008-02-13, 10:01   

Fajna przygoda :) Masz rację one sie nie psują :wink:

Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA :(

Teraz jest WRANGLER , Cooper S, E81 118i :P

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2008-02-13, 17:36   

syntetix napisa/a:
Masz rację one sie nie psują :wink:
mają swoje humory :D
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2008-02-13, 20:04   

moja miala taki humor ze zrobilem pod maska mega porzadek ... rozrzad, zawory, lakierowanie jakis pierdolek, zrobienie dolotu itd itd i jak juz zrobilem wszystko co sie dalo zrobic i wymienic co bylo chociaz troche popsute okazalo sie ze poluzowal sie jeden kabelek na cewce :P tak oto w ten piekny sposob nic sie praktycznie nie popsulo a spedzilem przy niej 3 dni :P (do dzis bola mnie przewiane plecy :P )
zarzucila focha bo zadko ostatnio sie zajmowalem az musialem nadrobic :P

Dixi 

Wysany: 2008-02-13, 20:17   

RoboCop napisa/a:

Były tam jakieś ciekawe auta na tym zlocie?

mam zamiar sie spotykac z nimi czesciej :) Glownie to fiaciory, skody ale sa takze simci czy wartburgi.. moja E30 troche nowoczesna sie wydaje przy nich...

To jest urok "staruszek", nowe autka nie mają już tego "czegoś" :(
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2008-02-13, 20:38   

Ty się lepiej spotykaj z fanami BMW, bo jeszcze Cię najdzie na jakieś ustrojstwo z DDRu :)

Dixi 

Wysany: 2008-02-13, 20:42   

Cytat:
Ty się lepiej spotykaj z fanami BMW, bo jeszcze Cię najdzie na jakieś ustrojstwo z DDRu :)

hehe, spokojna głowa najpierw E28 :) nie ukrywam iż bardzo podobają mi się borewicze czy 125p ale ich ceny tak gwałtwonie urosły, że wole wydać 8 tys na jakiegoś merca czy BMW niż na "dużego fiata" kory mnie urzeka...
Nastepny wypad do poznania będzie, stanie na torze obok polonezów, 911 czy maluchów :P
E32 750i 09/1991
www.e12e28.pl

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: