Jak narazie wszystko zostaje w oryginale. Trochę podłubałem na wydechu i sprzęt dostał wirusa. Teraz nawet dosyć chce jechać. Co do kółek to najchętniej wstawiłbym RSy coś w rozmiarze 9/9,5x17. Może ktoś ma coś takiego na oku? Mogą być nawet 8 calowe. Ranty się znajdą
Ostatnio zmieniony przez Breyton 2007-11-04, 13:28, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz
Od kogo masz chipa?
Ostatnio mieliśmy okazje z Nitrusem sprawdzić chip od reserweda czy jak mu tam ( jeden z dwóch) i na serii fura szła lepiej . . . .
_________________ Części do BMW E46 & E90 E91
tel.: 508 129 719
Od kogo masz chipa?
Ostatnio mieliśmy okazje z Nitrusem sprawdzić chip od reserweda czy jak mu tam ( jeden z dwóch) i na serii fura szła lepiej . . . .
Jak jechaliśmy razem na wiosne to miałem założony tylko kolektor, reszta była w serii. Zadowolony ze startu wyskakiwałem pierwszy ale kiloff ładował dwójke i przejeżdżał obok mnie jak bym ja zapomniał zmienić biegu. Dopiero przy ok 150 już przestawał odchodzić. Dwa razy jechaliśmy i zawsze było to samo. Teraz po chipie i bez katów cały czas 325 lepiej przyśpiesza jak kiloffa. Mam tam jakiś wydruk z hamownia która jak się kilka razy już okazało sporo oszukuje i wyniki z wykresu wogóle nie pasują do tego co jest na ulicy
Wykres, Breyton, wykres. Wybacz, że odkopię temat, ale nie daje mi spokoju Twój sedan.
Powiedz jeszcze, tylko zawirusowałeś i strumienicę, czy coś jeszcze?
Wykres, Breyton, wykres. Wybacz, że odkopię temat, ale nie daje mi spokoju Twój sedan.
Powiedz jeszcze, tylko zawirusowałeś i strumienicę, czy coś jeszcze?
Wykres to se mozna za przeproszeniem w truskawke wsadzic. Jedynym wyznacznikiem jest ulica i konfrontacja z innym samochodem bo o to tak na prawde chodzi. Kazda hamownia przeklamuje i to ma sens jedynie gdy mierzymy tez inne auto z ktorym sie chcemy porownac na tym samym urzadzeniu. Ewentualnie jak robiac mody caly czas mamy wykresy z jednej hamowni i widac ze dane z niej uzyskane sie pokrywaja z tym co zdlubalismy. Innymi slowy - ZAWSZE MUSI BYC PUNKT ODNIESIENIA. A nie tylko suche liczby. Tak przynajmniej ja sobie to wyobrazam.
Z tego co wiem to padlina na podtlenku kiloffa calkiem zgrabnie sie odpycha, i jesli to 325 ja objezdza to wierze ze ma konkretnego kopa.
Kazda hamownia przeklamuje i to ma sens jedynie gdy mierzymy tez inne auto z ktorym sie chcemy porownac na tym samym urzadzeniu. Ewentualnie jak robiac mody caly czas mamy wykresy z jednej hamowni i widac ze dane z niej uzyskane sie pokrywaja z tym co zdlubalismy. Innymi slowy - ZAWSZE MUSI BYC PUNKT ODNIESIENIA. A nie tylko suche liczby. Tak przynajmniej ja sobie to wyobrazam.
No to źle sobie to wyobrażasz.
Po to ktoś wymyślił hamownie obciążeniową, żeby właśnie na niej można było wyłapać podstawowe błędy po modyfikacjach.
Owszem na drodze najlepiej stroić, ale jak już wyeliminujesz podstawowe błędy.
Pzdr.
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
sobie to wyobrażasz.
Po to ktoś wymyślił hamownie obciążeniową, żeby właśnie na niej można było wyłapać podstawowe błędy po modyfikacjach.
Owszem na drodze najlepiej stroić, ale jak już wyeliminujesz podstawowe błędy.
Pzdr.
Czyli twierdzisz ze dwie hamownie dadza na tym samym samochodzie dokladnie identyczne wyniki ? Dokladnie te same liczby ? Przeciez tam ma wplyw nawet to jak mocno przypniesz auto...
miroll, słuchaj tak się składa że bardzo często hamowałem swój drugi samochód, który ma przeprowadzone poważne modyfikacje.
Hamowany był min:
�ódź
Warszawa
Kraków
Czerwionka
Gliwice itp
Wszystkie pomiary na obciążeniowej hamowni Maha, różnice prawie znikome +/- 2KM i jakieś 5NM.
Więc tak, twierdzę że dadzą takie same wyniki.
Pzdr
_________________ Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
Co do dyskusji o hamowni to ujechałem tam całe 177koni....... więc pozostawiam temat hamowni na boku, bo nie mam chęci dyskutować na ten temat. Co do ronda to fakt dziadek z Yarisa był "lekko" poddenerwowany
A szpery jeszcze niestety nie mam... Na wiosnę chciałbym coś włożyć, a w tejchwili jest seria dyfer bez "S".
Co do dyskusji o hamowni to ujechałem tam całe 177koni....... więc pozostawiam temat hamowni na boku, bo nie mam chęci dyskutować na ten temat. Co do ronda to fakt dziadek z Yarisa był "lekko" poddenerwowany
A szpery jeszcze niestety nie mam... Na wiosnę chciałbym coś włożyć, a w tejchwili jest seria dyfer bez "S".
No to moj drogi pieknie ci drze kapcie bez szperunku - te 15" byly napompowane na 4.5 atmosfery ? Bo kurde pieknie szla.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach