bez wyrażniego powodu straciłem podswietlanie wskazników i całej deskirozdzielczej (od zestawu wskazników po podświetlanie pokręteł od ogrzewania)
przy okazji zaczęło gasnąc tylne prawe światło - raz swieci raz nie swieci
bezpieczniki sprawdzone, żarówki z tyłu tez.
macie jakieś rady? czy to możliwe, żeby ukłąd elektryczny podśetlania deski był połączony ze swiatłami?
Rado, proponujęsprawdzić włącznik świateł. Prawdopodobnie tam tkwi przyczyna. Może jakiśkabelek się poluzował albo włącznik zwyczjnie zaczął stawiać fochy i trzeba go przeczyścić i nasmarować. Sprawdź to, wydaje mi się że to to.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Ja miałem podobny problem w rekinie. Jade sobie na światłach aż tu nagle pyk i nie ma podświetlenia zegarów i prwego światla z tyłu. Z tym że u mnie za każdym razem sadzało bezpiecznik. Problem rozwiązalem sprawdzajac żarówki i okazało się że właśnie z tyłu była zamontowana troche inna niż wymagana i to bylo przyczyną. Ale zanim to zrobilem to z 4 bezpieczniki zmienialem
_________________ www.bmw-e30.pl
duchPW [Usunity]
Wysany: 2004-08-07, 15:49
mi nie świeciło lewe przednie pozycyjne (na początku objawy jak u rado z tylnymi) , dopiero dziś sprawdziłem, że mi się kabelek ukruszył przy samym świetle - to wiekowe auta i m0ogą z nimi być tego typu przygody, dlatego polecam przegląd przewodów - zwłaszcza tam gdzie się zginają przy częstym grzebaniu itd.
artvi [Usunity]
Wysany: 2004-12-21, 18:13
Sorki ale odkopie ten temat padlo mi podswietlenie pokretel od ogrzewania , nawiewu. gdzie znajduje sie lampka i jak sie tam dostac???
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-21, 19:16
LUKAS napisa/a:
Rado, proponujęsprawdzić włącznik świateł. Prawdopodobnie tam tkwi przyczyna. Może jakiśkabelek się poluzował albo włącznik zwyczjnie zaczął stawiać fochy i trzeba go przeczyścić i nasmarować. Sprawdź to, wydaje mi się że to to.
Tak tak na 90% tu tkwi przyczyna, co ja się kiedyś z tym miałem, schematy czytałem lepiej od elektro - mechaników z pozoru był sprawny, przeczyściłem go, smarowałem i kupa, jeżeli masz możliwość podmień go na chwilę, jak nie to podłącz na krótko i wtedy się okarze
Mam taki sam problem i pytanie jak się do tego zabrać bo u mnie już ten plastik przy włączaniu swiateł sie rusza (połamane zaczepy)
Dzięki pozdrowionka
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało