Wymontowałem zegary żeby wymienić spaloną żarówkę i po podłączeniu ich z powrotem miga kontrolka od puszki.. miga tak z 10 min i potem pali się ciągle.. co zrobić trzeba coś wykasować jakiś komputer zresetować ?
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Czytałeś co napisałem ? było dobrze do czasy gdy wyciągnąłem zegary.
Ale poszukałem na google na innych forach i wyczytałem że po prostu dałem ciała.. nie wypiąłem akumulatora przed ta operacja i teraz serwis.. nie da się czegoś zmostkować samemu jak np. przy inspekcji ?
Ostatnio zmieniony przez SOER 2007-12-24, 14:57, w caoci zmieniany 1 raz
Czytałem czytałem ale napisałes tak, jakbys zmieniał żarówkę od tej własnie kontrolki.
Whatever ..... zeby wyjąć zegary musiałes wyjąć też kiere, może wtyczka nie kontaktuje albo komp odczytał brak poduchy, jeśli nie rozłączyłes wcześniej akumulatora.
Próbowałeś odłączyć teraz akumulator na jakiś czas? Dalej to samo ?
Pozdrawiam.
_________________ E30 318i - było
E36 325 TDS - było
E36 318 żółte, na czterech gaźnikach - było
E34 520i Touring - jest
jesli nie odlanczyles klemy przy odpinaniu poduszki to byc moze dlatego swieci,moze jeszcze byc ze uszkodziles tasme przy kierownicy i jest jakies zwarcie lub poprostu nie ma styku ale sa to tylko moje przypuszczenia wiec moge sie mylic pozdrawiam
i tu się mylisz kierownica przecież jest regulowana zrobiłem na max w dół i wyjąłem bez problemu. Wyciągałem tylko zegary do wymiany żarówki podświetlenia paliwomierza no i nie odłączyłem akumulatora
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2007-12-24, 15:59
ja bym sprawdził żarówkę -może coś nie styka... jak mi wyskoczył błąd poduchy(po zerwaniu taśmy), to migła pare razy a potem już się paliła cały czas, tak samo na 2 pozycji kluczyka, wszystkie ciemne a poducha świeci...
do wyciągnięcia zegarów nie trzeba zdejmować kierownicy - nawet jak nie ma regulcji wysokości, troche wprawy...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
siemasz ja dokladnie zrobilem tak samo u siebie w e36 i niestety musialem jechac do serwisu , wykasowal błąd poduchy i smigam dalej koszt za wykasowanie jakies 150 zł