Wysany: 2007-08-19, 13:00 Nie dosuwa się szyba e36 coupe
Witam mam problem z szybą od strony kierowcy w e36 coupe, pewnego dnia jadąc sama z siebie się zasunęła tyle ile się zsuwa podczas otwierania drzwi. Od tamtego momentu jak zamykam drzwi nie chce się dosunąc pod uszczelkę. Szyba sama w sobie pracuje dobrze zsuwa i wsuwa się dobrze, problem jedynie w tym że się nie dosuwa sama co prowadzi do tego że auto po zamknięciu się otwiera tak jak by było nie domknięte drzwi. Co to może być za problem??
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2007-12-10, 14:40, w caoci zmieniany 3 razy
sprawdzałeś czy z czujnikiem tym przy zamku wszystko ok?
jeśli nie to naciśnij go czymś np. śrubokrętem, jeśli szyba się ruszy to znaczy że czujnik jest dobry ale mógł się wytrzeć i nie przylega do drzwi.
Mam taki problem: szyba od kierowcy nie działa, słychać jak klika jakiś przekaźnik chyba ale nie śmiga szumi w czasie jazdy bo jest lekko opuszczona tak jak sie opuszcza po otwarciu drzwi. Silnik będzie po gwarancji ? czy co ?
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
SOER, a domyka Ci się szyba po zamknięciu drzwi?
jeśli tak to szumi bo trzeba szybe ustawić, bardzo fajna rzecz choć na początku dwa dni się z tym męczyłem....
klika bo pewnie dochodzi sygnał do silniczka ale coś go blokuje
jeśli nie to naciśnij go czymś np. śrubokrętem, jeśli szyba się ruszy to znaczy że czujnik jest dobry ale mógł się wytrzeć i nie przylega do drzwi.
Shreku, a jak ustawic szybe tez mam szczeline przy słupku no i opuszcza mi sie szyba od kierowcy dopiero jak otworze drzwi na maxa jakby dostaje prąd i dopiero opuszcza i podnosi jesli zamkne to nic nie regauje a od pasażera otwiera mi tylko co 2cm
CarF, od drzwi do do karoserii idzie wiązka przewodów, dobrzy by było jakbyś je sprawdził, podejrzewam ze coś sie przełamało.
szybę mozna regulować na różne sposoby, aby bardziej wchodziła w uszczelkę albo bardziej ją pochylic.
jak to odsuwa sie tylko 2cm? wciśniej włącznik i tylko tyle sie rusza?
wciskam przycisk zeby mi spuszczało szybe do samego dołu to schodzi te 2cm w dół póxniej znowu musze kliknac i znowu 2cm w doł tak do końca i to samo dzieje sie jak do góry robie
No właśnie szukałem tego "czujnika" ale nic takiego w zamku nie widziałem, normalny zamek .. jakieś foto
CarF, nie przesadzaj..... Soer masz coupetę mam nadzieje?
ta część zamka która jest przykręcona do karoserii, jest tak taki mały czujnik, przycisk...
a u Ciebie CarF myśle że albo prowadnice krzywe albo moduł poszedł sie pier....
Shreku, Tak mam coupete szyba się nie opuszcza po otwarciu drzwi i oświetlenie wnętrza też się nie zapala po otwarciu drzwi od strony kierowcy wiedz zapewne przez ten sam czujnik idzie szyba i oświetlenie ... szukałem go i w zamku w drzwiach i w zamku w błotniku i go nigdzie widzę no nie mogę go znaleźć. mógłbyś na jakimś foto wskazać ?