Wysany: 2007-12-10, 16:15 POMOCY!!! Inspekcja i oil serwis w drugą stronę
Witam! Przeczytałem wiele postów, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, bo chyba nikt nie miał takiego problemu jak ja.
Dziś rano pojechałem podłączyć samochód pod komputer, aby skasować błąd z sondy lambda, ponieważ w sobotę założyłem nowe.
Zauważyłem, że mechanik podłączył wtyczkę pod maską do tego złącza gdzie kasuję się inspekcję i oil serwis. Zapytałem czy nie skasuje mi oil serwisu i inspekcji z zegarkiem ( pierwszy raz podłączałem samochód do komputera, stąd moje pytanie). Powiedział, że nie bo to się robi osobno. Po wszystkim wsiadł do samochodu i powiedział, że skasował mi przy okazji oil serwis i inspekcję.
Myślałem, że wyjdę z siebie i stanę obok. W tym momencie się wk@#$%#$%.
Palił mi się jeszcze jeden zielony kwadracik od oleju i kontrolka zegarka i napis inspection. Nie chciałem kasować inspekcji bo czekałem na wolną chwilę, aby wymienić płyn i dopiero skasować, a olej chciałem wymienić kiedy przyjdzie czas.
Gościu zadzwonił do znajomego i zapytał czy da się to przywrócić. Powiedział, że się da i mam przyjechać w środę rano na przywrócenie poprzedniego stanu.
Teraz pytanie do Was drodzy koledzy jest następujące:
Czy da się przywrócić poprzedni stan inspekcji i oil serwisu? Jeżeli nie to jakie widzicie rozwiązanie tego? Mam wymienić olej i płyn hamulcowy teraz, żeby wszystko sie zgrało? Jeżeli ten mechanior nie przywróci mi poprzedniego stanu to co mogę zrobić? Może przejść się na komendę policji znajdującą sie kilkaset metrów dalej?
Kolego jeżeli wymieniasz olej patrząc tylko na te lampki to życzę powodzenia.
Powinieneś notować stan licznika przy wymianie oleju i zmieniać po 10-12tyś km a nie patrzeć na te lampki!! Te lampki potrafią się spier$%^ i zrobisz 20tyś bez wymiany oleju bo tak potrafią oszukiwać,że będziesz mial 20tyś i jeszcze jedną zieloną np więc nie sugeruj się nimi! Plyn wymień sobie kiedy chcesz te kontrolki naprawdę nie są ważne.
Samochód kupiłem w lutym tego roku i paliły 4 lub 5 zielonych. Nie miałem pewności czy w ogóle działają, ale trochę pojeździłem i zaczęły gasnąć. Od kupna samochodu przejechałem jedynie ok. 7 tys km. więc nie ma paniki co do oleju. Wychodzi na to, że te kontrolki działają prawidłowo lub za szybko, ale to na plus ( częste uruchomienia silnika, styl jazdy "testowy" po zakupie i samochód więcej stoi niż jeździ, używam go okazyjnie).
Samochód kupiłem w lutym tego roku i paliły 4 lub 5 zielonych. Nie miałem pewności czy w ogóle działają, ale trochę pojeździłem i zaczęły gasnąć. Od kupna samochodu przejechałem jedynie ok. 7 tys km. więc nie ma paniki co do oleju. Wychodzi na to, że te kontrolki działają prawidłowo lub za szybko, ale to na plus ( częste uruchomienia silnika, styl jazdy "testowy" po zakupie i samochód więcej stoi niż jeździ, używam go okazyjnie).
Czyli wygląda na to że wszytsko działa prawidłowo Masz dwie opcje moim zdaniem... Jeżeli chcesz być skrupulatny zmień olej teraz jak masz skasowaną inspekcję albo przejedź jeszcze ze 2tyś km i wtedy zmień ale przyjedź do tego gamonia który ci skasował wtedy niech zresetuje jeszcze raz.
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !