BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przerywa (krztusi się) wskaźnik spalania warjuje!
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-15, 23:58   Przerywa (krztusi się) wskaźnik spalania warjuje!

Witam! Dziś zauważyłem (ciężko byłoby nie zauważyć) strasznie dziwne zachowanie mojej furki (e30 88' 1,6 m40). Mianowicie podczas jazdy dziwnie przerywa, coś w stylu zabrakło wahy. Dzieje się tak tylko podczas jazdy a zwłaszcza kiedy zdejmie się nogę z gazu! Jest to bardzo dziwne zwłaszcza że wskaźnik spalania w trakcie jazdy nie spada poniżej 25 litrów, i to na każdym biegu. Na początku naprawde myślałem że zabrakło mi paliwka bo miało prawo już się kończyć, ale po pierwszych tego oznakach dolałem mu na najbliższej stacji troche (5 litrów bo akurat miałem przy sobie tylko 2 dyszki!). Nie wiecie co to może być? Przyszły mi na myśl kable WN. Jakie są możliwości?? Miał ktoś może taki przypadek??

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Doczy: 23 Mar 2004
Skd: Lubin-Haverhill
Wysany: 2004-12-16, 00:12   

Jak ju ci sie wacha konczyla jak to sie dziac zaczelo to moze razem z ostatkami benzyny do filtra wlecialy tez syfy z dna zbiornika i filtr sie zapchal na cacy. Wymien filtr.

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2004-12-16, 00:21   

zdazyla mi sie taka sytuacja jakis czas temu no i auto sie nie chcialo wkrecac na obroty a potem nawet ciezko mi bylo go odpalic wymmienilem filtr paliwa i problem z glowy a tak nawiasem to jak wylalem to co bylo w filtrze to mozna sie bylo przestraszyc normalne błoto tam bylo :shock:

była E30 320i coupe

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2004-12-16, 00:28   

ten filtr paliwa jest obok pompy??
pompe mam na zewnatrz nie w baku...

mgr inż. Jędrek ;)

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysany: 2004-12-16, 00:39   

No to to.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-16, 00:48   

moglibyście jeszcze podać mi przybliżony koszt takiego filtra?? No i powiedzieć czy dam sobie z tym rade sam? zaznaczam że nie jestem jakimś strasznym lewusem ale jeżeli chodzi mo "mechanikę samochodową" to jestem raczej na bakier z wiedzą i doświadczeniem ;-)

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysany: 2004-12-16, 00:59   

Jak masz 2 rece z czego jedna prawa druga lewa i wiesz w ktora strone sie odkreca a w ktora zakreca to nie widze problemu. :D

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-12-16, 08:59   

Ja ostatnio wymianiałem f paliwa w m40. Koszt:ok 45zł-filtron. Czas wymiany ok 30 minut. Jakby co to masz go na nadkolu od kierowcy pod pompą hamulcową.

sebo 

Doczy: 02 Sie 2004
Skd: kobyłka near wawa
Wysany: 2004-12-16, 21:56   

a ja mam go za progiem pod siedzeniem pasazera po twojej lewej gdy siedzisz w samochodzie i za japonski zaplacilem 28zl (do nissana :) ale byl taki sam jak oryginal i tak samo dziala)

była E30 320i coupe

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-16, 23:17   

Ale czy to na bank jest ten filtr?? Generalnie to teoria jest bardzo logiczna ale gdzieś w temacie "obok" czytałem że chłopaki mają podobny problem na LPG a tam chyba filtr paliwa nie ma nic do rzeczy!! Wiem że ciężko to określić nie grzebiąc w aucie ale chcialbym wiedzieć jakie są jeszcze możliwości!! Zaznaczam że auto dziwnie zachowuje się na niskich obrotach albo podczas "zchodzenia" z wyższych przy puszczeniu pedału gazu. Do tego wskaźnik spalania faluje sobie co gorsza prawie cały czas w okolicach 25 - 30 litrów. aha wlasnie! Czy on pokazuje prawdziwe wartosci w tym momencie?? Pozdr!!!

jakub
[Usunity]

Wysany: 2004-12-16, 23:25   

Opisywałem podobny problem, ale na LPG. Obstawiam u siebie przepływomierz.

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2004-12-17, 00:10   

Czy to jest wina filtra łatwo sprawdzić.Po prostu go wymontuj i wstaw w to miejsce kawalek rurki :D .Tylko nie jeźdź tak z tydzień :wink:
Ja osobiście obstawiam przepływkę albo jeszcze coś innego.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-17, 22:47   

Stała się rzeczy niebywała! Moja beemka wyzdrowiała ;-) Jestem tak zadzwiwiony ze aż nie mogę się nie potrafię cieszyć! A było tak! Wybrałem się do mechanika ze zdechnietą furką jade jade, zalałem jeszcze troche wachy bo było daleko, pojeździłem troche i na 2 km przed mechanikiem auto wróciło do normy! Jak ręką odjął! Zagrzałem go troche, pokopałem z deka i sie uspokoiło! Normalnie moje auto chyba było przeziębione ;-) Co to mogło być?? Zalałem mu jakiejś złej wachy wcześniej czy co?? Normalnie nie moge sie otrząsnąć! 2 dni sie dusiła i kaszlała i nagle bach! Normalnie chyba była przeziębiona ale boi się do lekarza! Niestety korzystając z okazji wszedłem pod nią i okazało się że ma okres ;-) Buuuuuuuuuuuu! (most cieknie - jest mokry ale nic nie kapie) są tam bo bokach takie gumki! i to chyba przez nie!) Co jej zrobić? Macie jakieś dobre pigułki na okres?? Pozdro!!

Zbychu 

Wysany: 2004-12-18, 08:11   

To był ewidentny " foch o ścianę"....
A jednak Beemki mają duszę!!!

lokop e30 320i 
Tylko honorowo.

Wysany: 2004-12-18, 14:57   

Moim zdaniem wrecz ksiazkowy przyklad zapychajacego sie filtra paliwa. Nic tylko czekac az znowu zachoruje :cry:

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-12-18, 21:49   

sebo napisa/a:
zdazyla mi sie taka sytuacja jakis czas temu no i auto sie nie chcialo wkrecac na obroty a potem nawet ciezko mi bylo go odpalic wymmienilem filtr paliwa i problem z glowy a tak nawiasem to jak wylalem to co bylo w filtrze to mozna sie bylo przestraszyc normalne błoto tam bylo :shock:

u mnie dzis takie same objawy sie pojawily ... gdzie w e36 1,6 m40 moze byc filtr paliwa :?: ledwo trzyma wolne obroty jak przygazuje to sie dlawi , przerywa .. w jezdzie nie chce sie wkrecac na obr. - dosłownie muł ...
NO a na LPG jak włącze to elegancko chodzi - wszystko w normie. byc moze filtr paliwa tez sie przytkał ?? prosze o rade :roll:

Zbychu 

Wysany: 2004-12-18, 22:16   

http://www.realoem.com/bm...604&hg=13&fg=10
Z pomocą tego rysunku znajdziesz napewno...

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-01-10, 21:51   

a ja sie podepne pod ten temat...
mam podobny problem tylko ze trzyma mi na obrotach na benzynie ladnie a po kilkunastu sekundach spada do tak 250-300 i tak sobie faluje, nie reaguje na gaz i w ogole lipa...
na poczatku jak sie odpali i daje gaz to wszystko pieknie wkreca sie na obroty ale jak sie odpusci to trzyma chwilke i za moment umiera...
co to moze byc??

mgr inż. Jędrek ;)
Ostatnio zmieniony przez center 2005-01-11, 17:50, w caoci zmieniany 1 raz  

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-01-10, 22:48   

Cytat:
Zaznaczam że auto dziwnie zachowuje się na niskich obrotach albo podczas "zchodzenia" z wyższych przy puszczeniu pedału gazu. Do tego wskaźnik spalania faluje sobie co gorsza prawie cały czas w okolicach 25 - 30 litrów

Dokladnie te same objawy mam, wymienilem sonde, swiece, przewody, i dalej to samo, pozostal filtr paliwa . Mam nadzieje, ze to to [/quote][/list]

gg 3437874

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: