Wyjeżdżam na wakacje. Pod koniec sierpnia będzie aktualizacja.
[ Dodano: 2007-08-27, 13:07 ]
Udało mi się zdobyć coś smacznego i stylowego:
Brakuje jedynie jednego dekielka
Wkrótce dużo więcej... podpowiem tylko tyle, że auto jest u lakiernika na poprawkach. Dostanie nowe, stare zderzaczki w lepszym stanie, porządną konserwację spodu i kilka kosmetycznych smaczków...
[ Dodano: 2007-11-26, 20:11 ]
Bumka została rozebrana prawie na części pierwsze przed konserwacją:
Dawny błotnik i zderzak:
A najbardziej "zmęczone" miejsca przygotowane do przyjęcia świerzego lakieru:
Lakierek wyszedł pierwsza klasa:
Nowe stare zderzaki, zakonserwowane od środka, są teraz mocowane na nowych łapach prosto z Frankfurtu:D :
Spód okazał się w bardzo dobrym stanie, jedynie kilka małych ognisk powierzchownej rdzy, które zostały sprawnie usunięte i zakonserwowane. Podobnie profile i drzwi. Ogólnie pełny serwis. Niestety nie mam fotek po fakcie ale generalnie jest obecnie czarno jak w d....
Zima nas zaskoczyła i polerka musi poczekać tak jak jeszcze kilka innych elementów ale i tak jest całkiem fajnie:
To czego nie widać albo ciężko zauważyć to:
- nowy szyberdach (z nowym lakierkiem) z mechanizmem i korbką (jeszcze nie kompletny bo brakuje prowadnic, jestem na etapie szukania)
- klamki w kolorze nadwozia
- progi w kolorze nadwozia
- słupki i plastiki wlotów powietrza na podszybiu oraz wycieraczki, grill przedni oraz nerki w świerzym czarnym macie (oczywiście wszystko dokładnie zapodkładowane)
- nowa tylnia lewa lampa
Przednia dokładka jest tymczasowa, niestety starą połamałem i szukam nowej do wąskiej lampy
Na wiosne dalszy ciąg prac, a jest jeszcze sporo do zrobienia. Rolki już czekają. Na BBS 15tkach są obecnie zimówki.
Dobrze ze zima przyszła bo budżet się skurczył...
_________________ wersja zimowa
Ostatnio zmieniony przez maerik 2009-04-21, 10:47, w caoci zmieniany 19 razy
Kolor super! Pasuje idealnie do E30. Podoba mi się z jaką dbałością podchodzisz do renowacji beemki . Fela piękna, ale jedno bym zrobił inaczej - zostawiłbym chromowaną nerkę. Pasowałaby do rantów kół i pozostałych listew, no i podkreśliłaby ten klasyczny styl
Auto kozak jedynka!!!! Moj ulubiony kolor jezeli chodzi o e30:D ja z pracami czekam do wiosny cala bedzie lakierowana i konserwowana wiec rowniez zamieszcze fotki przed w trakcie i po dopieszczeniu jej przeze mnie:D nie zamieszczam teraz fotek bo sie wystraszycie:P ale naprawde maerik kawal dobrej roboty pozdrawiam:)
_________________ BMW e46 328i touring
Vw T-3 Caravelle C 1.6TD
ja lubie oryginały, mt1 mt2, sport(jakas taka była w szerokiej) taka podobna jak w e21 trój ramienna
jak bedzie łądna naba to i moze jakos to bedzie wygladac
Ostatnio wymieniłem wszystkie płyny (oleje, filtry), końcówki drążków z przodu, gumy wachaczów, hamulce i linki hamulca ręcznego oraz założyłem nowe sprzęgło.
Niestety moja obecna sytuacja skłania mnie do oddania bumki w dobre, opiekuńcze rączki.
Auto niestety jest jeszcze do poprawek lakierniczych! Mimo tego stan mechaniczny całości auta jest wyśmienity i zadbany. Aha, gaz na blosie jest ale odłączony - jeździłem przez ostatne pół roku na benzynie.
[ Dodano: 2009-02-13, 20:02 ]
zdecydowalem sie nie sprzedawac potworka a dodatkowo bumka dostala kilka dni temu nowy wydeszek, dwie rurki nierdzewne, przelotowe od silnika do zderzaka z dwoma strumienicami, tzw. słomki
aha, jeszcze kolektor dolotowy z 325i czarny matowy pod maską doszedł.
_________________ wersja zimowa
Ostatnio zmieniony przez maerik 2009-02-13, 20:05, w caoci zmieniany 3 razy