Witam serdecznie mam moze banalne pytanie ale pierwszy raz sie z czym takim spotykam dlatego pytam.
Otoz w innych autach ktore mialem pedal gazu byl na lince itp, a tutaj zauwazylem ze za pedalem gazu jest cos co wyglada jak sruba ktory ogranicza mi skok pedala, i u mnie pedal sie porusza na 2-3 cm dalej nie , czy tak ma byc czy ta srube mozna jakos przykrecic zeby pedal sie glebiej wychylal Moze w tym tki tajemnica moich kiepskich osiagow w aucie ?
no odcinka jest na jakies 6200 ale dziwi mnie to pokretlo za gazem czy mozna sobie zrobic glebszy gaz? Bo ewidentnie jest tam srubaa na koncu grzybek z gumy o ktory odbija pedla wiec moze mozna poglebic wychylenie gazu ?
z tego co mi sie wydawalo to e46 nie mialy gazu na lince chociaz cholera wie ja sie na tym nie znam ale tak mysle zeby gdzies o 2-3 obroty skrecic ta srube
z tego co mi sie wydawalo to e46 nie mialy gazu na lince chociaz cholera wie ja sie na tym nie znam ale tak mysle zeby gdzies o 2-3 obroty skrecic ta srube
Nie lepiej wkręć odrazu 10 obrotów jeśli tam jest elektryczny pedał gazu to załatwisz chama raz na zawsze
Potem kupisz sobie nowy i wykrecisz spowrotem srubke i tak nic Mocy to nie zmieni-Jakie ty chcesz Mieć osiagi przy tym silniku i tej masie auta???
_________________ i znów to samo: +48,8% w grudniu... ALE... na lokacie jest 8% w rok
to jest odbojnik jak w zawieszeniu, jest tam po to żebyś w przypływie ułańskiej fantazji i agresji, nogą nie rozwalił pedału wbijajac na płasko w podloge
nie ruszaj nic po powyrywasz..to nie jest rower z hamulcem na linke...troche inna technologia
W dieslu też miałem potencjometr i ta śruba spełnia to samo zadanie , czyli zapobieganie przed zniszczeniem od nagłego depnięcia gazu .
_________________ Tizianrot 324d E30 ==> była
Teraz kierowca czerwonej iSki
dobra udalo sie w koncu zarzucic dupka na suchym asfalcie Spalic kapciuszka w miejscu dalej nie moge bo jak tylko depne po hamulcu to sie kola blokuja czy cos i mi auto zwalnia i przygasa, ale jakis postep juz jest
Zastanawia mnie tylko ten brak mocy na jedynce;/ Zwiekszosc aut ma jedynke bardzo krotka i szybka , u mnie na jedynce naprawde wolno sie na obroty wkreca moze tutaj tkwi problem
ja to wywaliłem i było lepiej!
to jest śruba, którą można "wykręcić" po to żeby "przystopować" osiągi beci
jak kupiłem swoją od germańca to zastanawiałem się czemu tak kiepsko "idzie", a okazało się, że "staruszek" trochę ją wykręcił żeby mu paliwka tak nie "żłopała".
dobra udalo sie w koncu zarzucic dupka na suchym asfalcie Spalic kapciuszka w miejscu dalej nie moge bo jak tylko depne po hamulcu to sie kola blokuja czy cos i mi auto zwalnia i przygasa, ale jakis postep juz jest
Zastanawia mnie tylko ten brak mocy na jedynce;/ Zwiekszosc aut ma jedynke bardzo krotka i szybka , u mnie na jedynce naprawde wolno sie na obroty wkreca moze tutaj tkwi problem
w beemce ruszasz gwałtownie z jedynki i od razu na dwa...wtedy mieli
az sprobuje tylko obawiam sie ze jezeli tak zrobie to mi zgasnie P zanim dwojke wrzuce to wieki mina
A moze by tak od razu na dwojce probowac zamielic
[ Dodano: 2007-11-28, 18:17 ]
no niestety nie udalo mi sie wrzucic tak szybko na dwojke
ale na sniegu zamielil kolami trzymalem go na hamulcu i jak snieg sie skonczyl i zaczal asfalt to dalej krecil kuleczkami az guma smierdzialo
dziwna sprawa...