kumpel miał w 2 litrowym audi B4 SuperSprinta i powiem Ci ze chodziło to zajefajnie w środku cichutko prawe wcale niesłyszalny a na zewnątrz idealny pomruk no w końcu za taką kasę możesz czegoś oczekiwać
Musial byc dedykowany Inny nie wchodzil by w gre, no chyba ze ori...A co do przyrostu mocy to niewiem, podobno cos tam daje i troche ma inny dzwiek zwlaszcza przy wysokich obrotach. Dzisiaj postaram sie go zalozyc i wrzuce wiecej fot i jak da rade dzwiek jaki wydaje Pozdro
[ Dodano: 2007-07-11, 20:40 ]
A wiec na aucie wyglada to tak:
W sumie myslalem ze rurki beda ciut mniejsze(maja po 76mm) ale na zywo wyglada idealnie. Chcialem tez wrzucic dzwiek jaki wydaje w polaczeniu ze strumiennicami ale niewiem jak to zrobic.. Moze ktos mi pomoze, bo brzmi to naprawde fajnie Pozdro
Fajnie to wygląda ale Ja bym dał go troszke wyżej nawet jeśli bym musiał troszke podpiłować zderzak. Bo wygląda jakby ledwo wisiał... Tak to wygląda zawaliście. Kombinuj żeby dzwiękiem się pochwalić.
PS. Wspawałeś strumienice w miejsce katalizatora, i jak go wywaliłeś to nie jest głośno ? Masz jeszcze jakiś tłumik przelotowy w środku czy talko strumienica i ostatni?
Pytam bo ja z wydechem to już robiłem prawie wszystko i dalej nie chodzi tak jak powinien
Fajnie to wygląda ale Ja bym dał go troszke wyżej nawet jeśli bym musiał troszke podpiłować zderzak. Bo wygląda jakby ledwo wisiał... Tak to wygląda zawaliście. Kombinuj żeby dzwiękiem się pochwalić.
PS. Wspawałeś strumienice w miejsce katalizatora, i jak go wywaliłeś to nie jest głośno ? Masz jeszcze jakiś tłumik przelotowy w środku czy talko strumienica i ostatni?
Pytam bo ja z wydechem to już robiłem prawie wszystko i dalej nie chodzi tak jak powinien
Tez wlasnie myslalem zeby dac go wyzej ale nie bardzo mam czas ostatnio
A co do ukladu wydech to jest przelot tj. tylko 2 strumiennice(bo w m52b28 sa 2 katy) i koncowy Supersprint Wyglada to tak:
Dzwiek jest naprawde niesamowity, przy spokojnej jezdzie cichutko-jak seria ale jak dam jej tak pod 4tys obr to ryczy jak m3 I do tego strumiennice daja taki fajny dzwiek-swist podobny do aut z silnikami turbo Co do jakis strat mocy zwiazanych ze strumiennicami to niemam porownania(bo byly od poczatku jak kupilem auto) ale wydaje mi sie ze auto zbiera sie dobrze i wogole..(sprawdzone na kresce )No i ten Supersprint pewnie cos tam poprawil parametry.. Musialbym sprawdzic auto na chamowni to wtedy byloby czarno na bialym, moze niebawem to zrobie-wtedy napewno zamieszcze wykres
Pozdro. Siwy
Ja kupiłem do siebie takie gówno z allegro że szkoda gadać. Tłumik jest cały z nierdzewki ale jest okropnie głośny też założyłem strumienice. Ale teraz ją wyspawałem i wspawałem tłumik środkowy przelotowy i dalej jest za głośno. Człowiek uczy się na błędach. Po tych wszystkich zmianach to już bym kupił taki tłumik jak Twój i wyszłoby na to samo. Chciałem zaoszczędzić.
U mnie to wyglÄ…da tak...
Ja kupiłem do siebie takie gówno z allegro że szkoda gadać. Tłumik jest cały z nierdzewki ale jest okropnie głośny też założyłem strumienice. Ale teraz ją wyspawałem i wspawałem tłumik środkowy przelotowy i dalej jest za głośno. Człowiek uczy się na błędach. Po tych wszystkich zmianach to już bym kupił taki tłumik jak Twój i wyszłoby na to samo. Chciałem zaoszczędzić.
U mnie to wyglÄ…da tak...
[url=http://img337.images...ct6.jpg]Obrazek[/URL]
Wyglada ladnie ale jesli mowisz ze glosno ryczy to nie dla mnie Wlasnie jak kupowalem swoj to mial byc glosnaoscia zblizony do serii(wiesz za duzo w trasy latam i chyba bym zwariowal od tego halasu)-no ale taki udalo mi sie dostac wiec jestem zadowolony Tak to jest, czasem czlowiek chce zaoszczedzic a w rezultacie przeplaca(wiem cos o tym ). Pozdro
Wys³any: 2007-09-23, 23:58 [E36] Kolejne graciki od ///M3.....
LUCAS_M3 napisa³/a:
piękna sprawa siwy to jest to - te auto jest jednym z ładniejszych E36 jakie kiedy kolwiek widziałem
Tylko kierunkowskazy bardzo mi nie leżą zwykłe dymione z Chromową żarówką i było by pięknie
Dzieki LUCAS za dobre slowo A o tych kierunkach powiem szczerze mysle od dluzszego czasu, niby pasuja do lamp ale jak sie przyjzec to totalnie sie niezgrywaja-takie oderwane od calosci...Moze gdybym przymiezyl dymione to bym moze zdanie zmienil, pomysle i zobacze co z tym zrobic...
[ Dodano: 2007-09-26, 16:13 ]
A moze cos takiego :
Chcialem to podlaczyc u siebie zeby dzialo choc sterowanie radiem ale po konsultacjach z jednych z kolegow z forum doszlismy do wniosku ze nie da rady tego zrobic(no chyba ze wrzucil bym ori radyjko z e39-co jest malo mozliwa opcja..). Takze pewnie niedluga zabawja tam te wlaczniki... Jakies rady Pozdro
Piękna kierownica gdzieś taką widziałem Co do tych przycisków to super sprawa bardzo mi się to podoba Myślę że dało by się to połączyć z ori radyjkiem BMW BUSINES II CD. Już widziałem taką kombinacje w E36 cabrio ale nie wiem czy działało.
PS. Dobrze Ci pokazują te zegary od M-ki. Pytam bo te co miałeś to byłe na 240 a te mają gęstrzą rozpiske i mają na 280. Dobrze to pokazuje
Co zrobiłeś ze starą kierownicą-pytam bo szwagier takiej szuka to swojej niuni.
Może wiesz czy gdzieś można dostać przycisk do podbicia basów. Bo mam jedno puste miejsce i mnie to gniecie
Sory za tyle pytań, ale jakoś mnie to zainteresowało.
A i jeszcze jedno pytanie...już ostatnie gdzie wyświetla się odległość z tych czujników cofania-bo mniemam że to jest ori
Piękna kierownica gdzieś taką widziałem Co do tych przycisków to super sprawa bardzo mi się to podoba Myślę że dało by się to połączyć z ori radyjkiem BMW BUSINES II CD. Już widziałem taką kombinacje w E36 cabrio ale nie wiem czy działało.
[url=http://img162.images...bn4.jpg]Obrazek[/URL]
PS. Dobrze Ci pokazują te zegary od M-ki. Pytam bo te co miałeś to byłe na 240 a te mają gęstrzą rozpiske i mają na 280. Dobrze to pokazuje
Co zrobiłeś ze starą kierownicą-pytam bo szwagier takiej szuka to swojej niuni.
Może wiesz czy gdzieś można dostać przycisk do podbicia basów. Bo mam jedno puste miejsce i mnie to gniecie
Sory za tyle pytań, ale jakoś mnie to zainteresowało.
A i jeszcze jedno pytanie...już ostatnie gdzie wyświetla się odległość z tych czujników cofania-bo mniemam że to jest ori
pozdro
Ok, zacznimiy od poczatku:
-zegary od ///M wskazuja dobrze(predkosc sprawdzalem z gps'em a obroty poprostu podrecilem ja do odcinki i wszystko bylo wiadomo)
-stara kiera jest oczywiscie na sprzedaz(jakby co to zapraszam na pw albo gg 9859146
-guzik do podbicia basow jak mowisz mam drugi w zapasie jesli mowa o tym co mam tez u siebie..w razie co tez wal na gg
-oczywiscie ze czujniki sa ori ale odleglosc nigdzie nie jest wyswietlana, jest tylko sygnal dzwiekowy, czym blizej przeszkody to szybciej pika, przy sygnale ciaglym to bodajrze 20cm od przeszkody
-a co do radyjka BMW BUSINES II CD to wlasnie mam zamiar takowe do siebie wlozyc i wtedy zobaczymy czy to ruszy
To chyba wszystko, wrazie jakis pytan wal odrazu na gg. Pozdro
zapytam Cie o wydech bo ja mam na rozwidleniu sonde lambde później jak u Ciebie dwie strumienice i od razu za nimi katalizatory jesli wywale katy nie będzie sonda wariowac ?
zapytam Cie o wydech bo ja mam na rozwidleniu sonde lambde później jak u Ciebie dwie strumienice i od razu za nimi katalizatory jesli wywale katy nie będzie sonda wariowac ?
Witam! W sumie to niewiem jak to dokladnie u Ciebie wyglada ale u mnie sa dwie sondy zaraz na kolektorach wydechowych a strumiennica sa zamiast katow(niestety). U Ciebie jest chyba podobnie, wiec skoro sondy sa pierwsze to wyciecie katow czy wstawianie strumiennic niepowinno ich zaklucac. U mnie nic sie niedzieje, sondy funkcjonuja dobrze i niema z nimi problemow tylko po wymianie koncowego (dedykowany Supersprint) przez te nieszczesne strumiennice jest troche glosno Ale jak tylko znajde katy w dobrym stanie i rozsadnej cenie to strumiennice ida na smietnik Pozdro
Wys³any: 2007-11-06, 20:57 New front brakes from e46 330i
A wiec ostatnio wpadly mi w rece kompletne hamulce na przod od e46 330i, wiec dlugo sie niezastanawiajac kupilem je. A dzisiaj zainstalowalem w mojej niuni i zmienilem przy okazji plyn na lepszy . Oto kilka foto jak wygladaja na aucie:
Ori heble 286x22 mm od e36 328i:
I nowe heble 330x24 mm od e46 330i:
I nowy plyn hamulcowy o wyzszej temp wrzenia(podobno calkiem dobry):
Jak to się mówi 17 na zimę muszą zostać
A tak poważnie gratuluje choć wg mnie orginalne hamulce też dają sobie rade.
Dokladnie tez o tym pomyslalem, 16'' beda mialy problem wejsc
A co do ori hebli to zahamuj kilka razy z rzedu tak z 230 do prawie zera to zmienisz zdanie Powaznie strasznie slabna, do normalnej jazdy sa oki ale jak chcesz ostrzej pojezdzic to troche lipa..
Da się tak zrobić bo już dwukrotnie spaliłem swoje hamulce dym walił z wszystkich 4 kół ale to tylko kwestia wymiany tarcz na całe hamulce bym się nie porwał właśnie ze względu na ten problem z kołami zimowymi
Szukaj stalówek 17 są takie dostępne od e46.
całkiem nieźle to wygląda jak byś miał pełne felgi- ale fakt 17 na zimę muszą być.
Ja na swoje heble też nie narzekam podstawa to dobre klocki np ATE, ja myśle o tarczach ATE PowerDisc nacinanych
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach