Wysany: 2007-10-20, 01:41 [E30] Tylna półka bez głośników
W jakiej wersji występowały E30-stki bez głośników z tyłu ?, z jakiego roku szukać żeby dostać bez dziur.. i czy też występowały w różnych odcieniach ?
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Wysany: 2007-10-20, 09:53 Re: [E30] Tylna półka bez głośników
SOER napisa/a:
W jakiej wersji występowały E30-stki bez głośników z tyłu ?, z jakiego roku szukać żeby dostać bez dziur.. i czy też występowały w różnych odcieniach ?
Mi się wydaje że występowały tylko w wersjach bardzo ubogich ; ] jezeli ktoś nie chciał głośników to proste że nie dawali mu półki z dziurami tylko pełną.
Biała ma niebieską. Dziury były, teraz są większe bo siedzą 6x9. Szkoda było ciąć teraz żałuje.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Pomg: 7 razy Doczy: 09 Kwi 2006 Skd: Chybie/Bielsko-Biała
Wysany: 2007-10-24, 19:39
Jutro postaram sie zrobić jakieś zdjęcie to wstawię, otwory powiększałem w stronę wewnętrzną, czyli krawędź przy garbie od pasów pozostała bez zmian.
[ Dodano: 2007-10-24, 18:46 ]
Znalazłem takie zdjęcie na szybko, moja beemka jeszcze przed zmianami, ale głośniki już były (16 - HELIX - blue 62 MKII - Audiotec Fischer)
_________________ KUPIĘ KOŚĆ KODUJĄCĄ OBC II DO m20b25
Dzięki.. no nie mogę się zdecydować czy ciąć czy nie .. jestem zwolennikiem oryginału ale kupić trzynastki żeby grały to problem a szesnastki to niebo a ziemia.. napisz jeszcze czy dożo tam miejsca ejst bo już nie pamiętam .. czy muszę patrzeć przy kupnie jaką głośnik ma głębokość montażową czy wejdzie wszystko ?
_________________ ...nieważne dokąd jedziesz,ważne ze bokiem...
Wysany: 2007-10-24, 21:32
Szczerze to dokładnie nie pamiętam ile jest tam miejsca, ale chyba jest tam lekki zapas. Ja nie zwracałem uwagi na głębokość głośników, a jak widać spasowały
Moim zdaniem lepsze szesnastki, bo okrągłe i nie rzucają się w oczy tak jak jakieś "jajca"
Z przodu mam 13 tej firmy, a w każdych drzwiach gwizdki, bo są to dwa systemy, jeden na 13 a drugi na 16 ze zwrotnicami. Wszystko napędza mi radio Clariona.
Ja mam u siebie takie głośniki albo bardzo podobne ale też całkiem głębokie:
http://www.allegro.pl/ite...olf_2_3_4_.html
i niestety okazały się za głębokie dla seryjnych otworów, musiałem zrobić lekką nadbudówkę
U siebie w półkę władowałem 16 cm pioneery, delikatnie trzeba było wyciąć kawałeczek, a gra o niebo lepiej iż fabryczne 13. Jutro zrobię fotę jak to wygląda.
Wysany: 2007-10-24, 21:54
Znalazłem pudełko z moich, są na nim wymiary głośnika:
- głębokość montażowa 62 mm
- średnica otworu montażowego 143 mm
- średnica zewnętrzna głośnika 165 mm
- średnica na której układają się wkręty montażowe 156 mm