Wysany: 2007-10-18, 16:37 E34 525 ciagla praca silnika na bogatej mieszance
Witam problem trwa dalej juz 4 sady wlozylem i nic dalej tak samo 2 razy na kompie bylem i pisze ze blad sady wykasuje mi przejade sie podlanczamy kompa i dalej blad no co sie stalo z tym autem co moglo zrobic to zwarcie ktore bylo na kablach od sady wszystkie kable sie zetknely do masy i ja tak 2 trygodnie jezdzilem dopuki nie pojechalem 1 raz na kompa okazalo sie ze blad sady i zwarcie do masy wchodze w kanal patrze wszystkie kable przetarte i zwarte z masa zainzolowalem nic nie pomoglo juz 3 sady zalozylem i nic.Auto stoi na wolnych obrotach silnikiem trzesie buta nie ma benzyny pali jak smok czemu ona pracuje caly czas na bogatej mieszance sprawdzilem dzisiaj 2 kable od grzania sady w kostce sa OK elektronik mi caly miesiec obiecal ze dzisiaj weznie auto a teraz mi mowi ze za 2 trygodnie juz miesiac chce postawic auto u niego i nie moge bo on w hu... tnie ja juz teraz mysle ze chyba cos sie w sterowniku spalilo nie mowcie mi tylko zebym sobie od kogos pozyczyl bo bym to dawno juz zrobil ale nie mam od kogo,nikogo nie znam zeby mil tego kompa co ja z koncowka 405
[ Dodano: 2007-10-18, 16:51 ]
moze znacie jakies dobrego elektronika samochodowego ktory by to zrobil gdzies w Jarosławi okolicach Rzeszowa,Rzeszowie ?
100% sprawny silnik może pracować i bez sondy poprawnie, także przypuszczam że niepotrzebnie ujadasz na sondę. Jest kilka czujników w silnikach i to dosyć skomplikowane ustrojstwo. Poza tym nawet nie wiemy czy masz m50 czy m20, tak więc jakie jest pytanie? I jakim cudem doszedłeś do wniosku że mieszanka jest zawsze za bogata? Myślę że fachmanów jest mało od tego, natomiast wszyscy na pewno się rwą żeby wymieniać sprawne części
hej,
sprawdz wiazke do sondy... cala.... czy nie ma uszkodzen.
potem sprawdz glowne gniazdo polaczeniowe wiazki silnika z wiazka samochodu... moze byc sniedz na stykach...
winien moze byc jeszcze czujnik temp. (ten niebieski), ktory podaje sygnal temp do kompa...
_________________ do Waskiej lampy trzeba dorosnac...
BERCIK - RIP