Wysany: 2007-09-29, 16:38 problem z kierunkowsazami
witam
problem jest następujący: po włączeniu kierunków manetka czy tez awaryjnych nic się nie dziej. to znaczy nic nie cyka i nawet się lampki na zegarach nie pala. wcześniej był taki objaw: jak dłużej stałem z włączonymi migaczami to zdarzało się ze zanikały, ale po wyłączeniu i ponownym włączeniu wracało do normy. I teraz pytanie co to może być i gdzie szukać przyczyny? ( bezpieczniki sprawdziłem ) atko jak w podpisie czyli e30
_________________ e30 327i mit 3.91 sperre - laleczka sprzedana
e30 340i wide- aktualnie na tapecie
Ostatnio zmieniony przez przem 2007-09-29, 16:39, w caoci zmieniany 1 raz
Pewnie coś nie łączy... U mamuski w clio jest tak że jak sie wlaczy kierunek to czasem potrafi sie wylaczyc (kierunek jest włączony ale nic nie miga). A wystarczy lekko przycisnac przycisk od awaryjnych i jest ok. Wydaje mi sie ze u mamuski w clio cos w przycisku od awaryjnych jest skopane. Zobacz moze u Ciebie jest to samo! Albo odłącz przycisk od awarii i zobacz czy dziala...
_________________ Na razie brak beemy... :-/
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-09-29, 17:15
może włącznik kierunków Ci padł, może prundu ni mosz - co to może być? musisz po kolei poszukać, bo tak, to Ci nikt via net nie powie - zaczął bym od przekaźnika (lub przerywacza)
Ostatnio zmieniony przez duchPW 2007-09-29, 17:16, w caoci zmieniany 1 raz
a gdzie znajde przekaznik i przerywacz? bo jak patrzylem w "sam naprawiam" to nie moglem znalezc, przynajmniej wedlug ich opisu nie ma tego w skrzynce z bezpiecznikami:/ a co do wlacznika kierunków to chyba raczej nie, bo chyba nie poawinno miec to wpływu na awaryjki? no nic bede probowal i dzieki za chec pomocy
pozdro
_________________ e30 327i mit 3.91 sperre - laleczka sprzedana
e30 340i wide- aktualnie na tapecie
przerywacz jest w osłonie kolumny kierownicy
muszisz zdjąć kiere i pod nią są 2 śrubki od góry przykręcane, na dole w osłonie są kolejne dwie
jak wyjmiesz przerywacz rozbierz obudowę i przelutuj wszystkie punkty i będzie chodzić
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86