BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
trzęsie na wolnych obrotach, przerywa cylinder, ktos pomoże?
Autor Wiadomo
PiterE34 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 28 Gru 2006
Skd: Białystok
Wysany: 2007-09-01, 16:30   trzęsie na wolnych obrotach, przerywa cylinder, ktos pomoże?

Witam. Tak jak w temacie. Betą na wolnych obrotach delikatnie trzęsie . Słychać przerywanie któregoś cylindra. Silnik M50b25. Po wciśnięciu gazu wszystko jest ok. Niedługo jade wymienić świece i fajki. Ma ktoś jeszcze jakieś dobre rady ? ;] Pozdro

mariusz szkocja
[Usunity]

Wysany: 2007-09-01, 16:44   

siemka

na poczatek wymien swieczki i fajki tak jak mowisz i po wymianie zobacz czy usterka zostala wtedy trzeba bedzie pomyslec moze cewka siada?

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-09-02, 08:53   

jak wyzej kolega mowi.

cewki w m50 to czuly punkt.. zundspule, bremi nie wytrzymuja presji czasu..lepiej przedstawiaja sie cewki boscha.

pozdro!

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2007-09-06, 07:41   

hej,
proponuje wymienic swiece (NGK), fajki (np. Bosch) a pozniej zmien cewki np na Beru... dosc wazna sprawa jest to zeby wszystkie byly jednakowe...

a jesli to nie pomoze to bedzie juz inny problem...
Ostatnio zmieniony przez tomcat944 2007-09-06, 07:42, w caoci zmieniany 1 raz  

PiterE34 

Wysany: 2007-09-09, 08:34   

Świeczki wymienione na NGK, fajki nówki Bosha, ale to nic nie pomogło jest tak jak było. Na wolnych całą beta delikatnie chodzi na boki, dalej słychać przerywanie cylindra. W jaki sposób można sprawdzić cewki ?? ?

duchX
[Usunity]

Wysany: 2007-09-09, 09:33   

Wpiac sie w komputer koszt okolo 80 pln i wszystko wiesz

PiterE34 

Wysany: 2007-09-22, 11:41   

wszystkie cewki zostały sprawdzone i są w 100% sprawne. Cewki ok, świeczki nówki, fajki też są ok, a problem z betą mam dalej. Czy toś ma jeszcze jakies pomysły ?? Pozdro

maaaad 

Pomg: 19 razy
Skd: Turek
Wysany: 2007-09-22, 12:13   

Ja mam u siebie za niskie wolne obroty, tak w granicach 600. Też budą potrafi zatelepać, pracuje nierówno, wypada zapłon. Podejrzewam wtryski zapieczone/uszkodzone (co prawda gazu nie mam) i się zabieram za ich sprawdzenie. Ale jeszcze to potrwa :/

frantic 

Pomg: 8 razy
Doczy: 11 Gru 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2007-09-22, 12:33   

sprawdź dokładnie szczelność dolotu, rurka po rurce, wyginaj, zobacz czy nie mają pęknięć, u mnie to było trąfem

southOFheaven 
Szydera:>

Pomg: 7 razy
Doczy: 18 Pa 2004
Skd: Płońsk
Wysany: 2007-09-22, 15:19   

no wlasnie- szczelnosc przede wszystkim.

007 

Doczy: 13 Wrz 2004
Skd: prawy brzeg
Wysany: 2007-09-23, 14:48   

No ja tez mam do czynienia z takim objawem tylko ze w tym przypadku sprawa jest oczywista. Gosc zakrecil silnikiem powyzej 8000 obr/min wbijajac przy sprincie zamiast 5-3. Silnik wprawdzie po tym wkrecal sie w miare normalnie ale na wolnych obrotach telepalo nim okropnie.
Zdjeto leb no i wyszlo szydlo z worka. Wszystkie wydechy po kolizji. Wprawdzie ulozyly sie w gniazdach i jakos trzymaly kompresje ale obraz byl niezbyt ciekawy....
Dlatego jesli zdarzylo ci sie przekrecic motor.... :? :(

tomcat944 
mental ill

Pomg: 9 razy
Doczy: 28 Cze 2006
Skd: zielona gora
Wysany: 2007-09-24, 09:45   

hej,
jedna z przyczyn zlego wkracania sie motoru i przerywania na wolnych jest brak pradu....
zdejmij kleme z akumulatora, rozkrec glowna wtyke laczaca wiazke silnika z wiazka samochodu(ta przy puszce bezpiecznikow) i przeczysc styki... u mnie bylo to samo i przez 2 tyg. meczylem sie z autem....

PiterE34 

Wysany: 2007-09-24, 17:30   

silnika nie katuje. Na zimnym max 3000 obrotów, a do odcinki bardzo żadko mi się zdarza ;] , Na obroty wchodzi jak rakieta, trzęsie tylko na wolnych. silnik równiutko zaczyna chodzić od jakiś 800 obrotów. Pozdro

[ Dodano: 2007-10-04, 13:52 ]
Wkońcu zabrałem się za sprawdzenie szczelności dolotu. Okazało się że jedna rurka wypadła ze swego miejsca :wow: takie oczy miałem jak to zobaczyłem. Kilku mechaników dumało nad problemem i nic, a mi to zajeło 5 minut :spoko: Teraz silniczek na wolnych cyka jak zegarek. Dzięki za porady Pozdro :mg:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: