Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2007-09-02, 18:37
Szczelność jest ok, wymianiliśmy ostatnio gumowe przewody paliwowe
sprawdzimy filtr.
Generalnie jest coś takiego że silnik się wkręca i przy 5200 jest jakaś mega dziura ale jak się go zgwałci i cały czas pedał pozostawi w pozycji "max pyta" to po 2 sekundach się dokręca do odcięcia ale tak trochę niemrawo. Do 5200obr silnik chodzi rewelka, stabilny jałowy, miodzio reakcja na gaz itd...
Powodem może być zbyt lekko naciągnięta sprężyna w przepływce i jest przester już przy niepełnym obciążeniu, ale poza tym powinna być o wiele za bogata mieszanka cały czas. Nie wiem jednak czy to możliwe
Pomg: 3 razy Doczy: 19 Mar 2007 Skd: Borken DE / Warszawa
Wysany: 2007-09-07, 01:18
komputer silnika i filtr paliwa wymieniony.
w niedziele bede chcial kogos zlapac w warszawie na 30min podmienic pompe paliwa i zobaczyc czy to ona.......
zaznaczam ze mam 2 komputery silnika z roznymi chipami i na obu auto:
-zapala idealnie bez wzgledu na temp silnika
- jalowy stabilny zawsze
- do 5000 swietnie przyspiesza
dopiero od 5000, 5200, czasem 6000 przerywa.....
wiec w niedziele bede chcial podmienic z kimś na chwile pompe, jak nie pomoze przeplywke...
powoli prosze wysylac na PW oferty cenowe a'propos pompy paliwa, bo pewnie ona...
Aaa , jeszcze sobie przypomniałem taką awarię: pękła mi sprężyna zaworu ssącego na 6 cylindrze w e21 jak kiedyś miałem i była podobna sytuacja jak opisujesz. Ale przypadkiem po entej regulacji zaworów brat zobaczył. Po wymianie wszystko ustąpiło.
_________________ Coś się stało że się ze...ło
Ostatnio zmieniony przez Vindevil 2007-09-07, 20:17, w caoci zmieniany 1 raz