witam odgrzeje kotleta
montowal ktos oryginalny silniczek od e30 zamiast korby ? mam silnik + przekaznik + cala wiazka z przyciskiem - jak to zamontowac ? czy z takim silniczkiem tez musze cos ciac ?
ja znalazlem roznice pomiedzy blachami z tego co pamietam to wystarczy przelozyc blache silniczek i podpiac to do wiazki (ja patrzylem w moim ostatnim ISie i byla juz wiazka doprowadzona do dachu) wiec mysle ze to kwestia kilku godzin i pamietaj zeby dobrze ustawic silniczek wzgledem polozenia szybra bo pozniej bedziesz otwieral dach na 3 razy
czy bez tej jakiejs takiej DUZEJ blachy z tymi dziwnymi pretami na boki dam rade to zalozyc ?
To włłaśnie ta blacha jest głównym problemem w zamontowaniu silniczka elektrycznego....o ile dobrze pamiętam rozstaw śrubek jest inny przy silniczku elektrycznym, a inny przy korbce. Dawno to robiłem i już dokładnie nie pamiętam, czy coś jeszcze. Przypominam sobie jednak, że chyba przerabiałem w niej otwór i dorzucałem indywidualną nakrętkę/i by śrubka/i trzymały.
Gwałć użytkownika Hartge to może wypłodzi coś ze swojej głowy
ale jest to wykonalne bez darcia polowy dachu i dokupywania czesci ktorych dokupic sie nie da (czytaj wlasnie ta blacha) - kumpel ma u siebie takie cos orygonalnie zamontowane - na wzor sadze ze moze jakos sie uda to zlozyc
Hartge - mogl bys napisac cos na ten temat ? nie wierze ze tak malo ludzi robilo sobie takie bajery jak elektryczny szyber
Jest do wykonania. bo to robiłem i też mi się nie uśmiechało ściągać szybra. Szczegółów jednak nie pamiętam.....za dużo w późniejszym czasie na oczy widziałem, żeby teraz przytoczyć myśli.
Najbardziej zapamiętałem z tego wszystkiego czujniki które kleiłem do mechanizmu, aby zrobić automatyczne domykanie
ej piles cos teraz bo w sumie napisales duzo ale w zasadzit to nic ciekawego musze sciagac pokrywe szybra ? trzeba drzec podsufitke czy wystarczy jak sciagne to czarne dziadostwo w ktorym sa sloneczniki ? linki czy jakies druty czy cos nadaja sie z tego co sa ? czy oprocz tego zestawu ktory mam potrzebuje cos wiecej zeby to sprawnie dzialalo ?