Wysłany: 2007-07-31, 16:30 [E28] 03.08.2009 TRASA 196 na POZNAN , KASACJA :(((((
Tracąc czas na szukaniu e21 w dobrym stanie , natrafiłem na to auto przypadkowo. Jak pewnie czesc kojarzy po znanym na tym forum i nie tylko koledze SOSENie.
Kupując zakładałem ze raczej pojeżdze nim sezon, ale ze wzgledu na dobre prowadzenie zastało do dnia dzisiejszego.
Część modyfikacji przeprowadzonych przez poprzedniego właściciela, częsc przez mnie,ale nie bede tego rozgraniczał.
Specyfikacja:
Baza 525e 85r
Silnik M50b25 Vanos osprzet boscha
Skrzynia biegów m50
Koło zamachowe seria m50 2 masowe, tarcz sachs z wersji z klimą( mopcniejsze sprężyny)
Amortyzatory B6 przód + tył
rozpórki alu przód + tył
spręzyny Jamex
dodatkowy stabilizator tył z 528i
kubełki sportsize z e34(pasują bez przeróbek)
kierownica momo
lusterko z 2 lampkami
szyberdach elektryczny
elektryczne lusterka
wspomaganie
zegary z 528i (wyskalowanie pod m50b25)
jak że jeźdze autem niemal codziennnie na dniach wrzuciłem sekwencje stag300.
w miedzy czasie wymieniłem chyba 60% czesci mechanicznch doprowadzając go do stanu w jakim jest. Lakier przydało by sie odświeżyc (+ małe poprawki blach) ale wkońcu auto ma 22lata i na 100% ma oryginalny lakier.
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2008-08-06, 22:46, w całości zmieniany 7 razy
myślałem, że nikt już nic nie robi z e28
fajnie tylko ten wydech - straszna kicha, a przecież w e28 naprawde można "wystrugać" coś fajnego - bo miejsce wylotu jest przednie...
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
No wreszcie widzę auto w całej okazałości Mam nadzieję że zaślepki skutecznie wpływają na aerodynamikę auta Tłumik rzeczywiście by się przydał inny jakaś dwururka lekko ścięta i będzie git
_________________ Nie Umiesz Ustawić Zaworów w Swoim M20/M30 ? Call On Me !
Bardzo ładne E 28 Fajnie że ktoś potrafi zadbać o taką piękną sztkuk
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Dzieki za opinie. Wiedziałem ze do tłumika sie przyczepicie ,ale wcale sie nie dziwie. Chociaż zmieniłem go, bo poprzedni ulter jadąc szybciej w trasie doprowadzał do szału (2 duże ściete kominy) . najchetnie zapodałbym coś takeigo
Co do wrażen z jazdy - jeździ ok, zostało jeszcze kilka rzeczy do dopracowania (np. sam dyfer)
Bardzo ładna, zawsze podobały mi się e28
z tym silnikiem to musi konkretnie zamiatać
Co do wydechu to ja bym zapodał zwykły tłumik + 2 okrągłe chromowane końcówki.
brain69 - usunięty [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-01, 13:32
furka kozacka, takich cudów to jeszcze nie widziałem szczerze mówiąc, o tłumiku już nie będę nic mówił bo wszystko zostało powiedziane:), jakie przyspieszenia to cudo ma?
Cieszę się, że moje jajeczko żyje i ma się w Twoich rękach coraz lepiej. Chwilami bardzo żałuję, że nie starczyło mi wytrwałości i ją sprzedałem Życzę, aby służyła długo i spokojnie.
pozdrawiam
Sosen
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz
fajne autko. fajnie tez ze E28 ktorego na forum jest malo. wszystko supe, ekstra ale niestety tez sie przyczepie do wydechu. pozatym naprawde fajny samochodzik.
Brain69: jakie przyspieszenie ma ciezko mi powiedziec, póki co musze sobie najpierw radio przymontowac lepiej bo mi wylatuje przy strzale przy starcie
Porównując : np do e30 320i(którym też jeżdze, zdrowe ) bądz e36 318is to jest znacznie szybsze.
Sosen: prawda, wytrwałosci potrzeba czasami, sam miałem robic MOCNE m20 NA i własnie mimo realnych kosztów + ew nieudania sie projektu postawiłem na swap : m30b35 lub m50b25. jako ze rekin nie miałbyc pomnikiem (do jazdy na weekend) tylko dzielnym towarzyszem postawiłem na 2 motor .
[ Dodano: 2007-08-02, 01:42 ]
MAJSU : dziekuwa śliczne za zaślepki , wkoncu jakos ten przód wygląda
Co do palnów dalszym : doprowadzanie do stanu coraz lepszego, heble wymianka na wieksze (e34), montaż el. szyb przód (zestaw leży) , a jak zabraknie mocy m60b40
brain69 - usunięty [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-02, 12:03
czaja napisał/a:
Brain69: jakie przyspieszenie ma ciezko mi powiedziec, póki co musze sobie najpierw radio przymontowac lepiej bo mi wylatuje przy strzale przy starcie
Porównując : np do e30 320i(którym też jeżdze, zdrowe ) bądz e36 318is to jest znacznie szybsze
miałem to samo w e34 535i a jesli chodzi o porównania to jak miałem w e30 m50b25 to e34 nie miała z nią żadnych szans,
czaja>moje zdanie znasz.
Uśmierciłeś kolejnego rekina.Brakuje jeszcze kurka od gazu.
A tak na serio to fajna furka się robi>>tylko prosze wywal ten tłumik bo patrzeć się na to nie da.
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi.... Naprawdę.... Aż ciężko czasami ich wyprzedzić...