Wysany: 2007-07-26, 14:53 [pytanie] jaki wydech do e36 M50B20?
Drodzy Koledzy!
byc moze i o wydechu jest sporo na naszym forum ale nie potrafilem znalezc konkretow ktore mnie interesuja...
mianowicie wydech w moim M50B20 jest juz na wykonczeniu,i nie chodzi tylko o zgnity koncowy tlumik,nieszczelnosci musza juz byc w poczatkowym etapie ukladu bo halas slychac tez pod podloga..
w zwiazku z tym mam pytanie:
kata pewnie juz niema,ale strumiennice tez odradzacie wiec jak mialby wygladac przelot (jezeli bym na niego sie zdecydowal),na kazdym etapie dac tlumiki przelotowe np z allegro i na koncu jakis sportowy lub seria??
albo dac zrobic taka rure z np kwasowki i ja zakonczyc seria albo sportowym??
albo po prostu uzupelnic wszystkie elementy seryjnymi czesciami i np na koncu jakis sportowy??
nie ukrywam ze gang chcialbym miec troche inny niz seria ale tez bez przegiec.poprostu uwydatnic te 6 garow jednoczesnie usprawniajac troche uklad wydechowy bo nie ukrywam ze choc jest teraz glosno to mam wrazenie jakby w gornym zakresie obrotow troche go mulilo...napewno ktos juz spotkal sie z tym problemem..
Pozdrawiam i dziekuje.
Ferroz czy Polmostrow,no dobra ale to sa koncowe elementy wydechu a co dac na poczatek??pisalem ze u mnie uklad sypie sie caly chcialbym go od podstaw odbudowac.tylko nie wiem czy zrobic mniej wiecej serie czy troche sie pobawic i dac cos co fajnie gada i nie obniza sprawnosci calego ukladu...pomozcie.wiem ze byly rozmowy o tym,tylko jakos znalezc nie umie..
nic chyba nie będzie tak gadać jak to co masz teraz, szkoda, że się sypie
powiem ci ze jakby nie to ze mam wrazenie ze muli go troche na gorze to moze i bym zostawil,dal tylko cos na koniec i tyle...bylo w nocy nie budzic urlopowiczow
ale poki co mam z tym problem i musze jakos z tego wyjsc
nic chyba nie będzie tak gadać jak to co masz teraz, szkoda, że się sypie
powiem ci ze jakby nie to ze mam wrazenie ze muli go troche na gorze to moze i bym zostawil,dal tylko cos na koniec i tyle...bylo w nocy nie budzic urlopowiczow
ale poki co mam z tym problem i musze jakos z tego wyjsc
przegoń go porządnie, wygoń wszystkie pająki z wydechu bo pewno siedzą tam skoro autko kawałek czasu stało i będzie oki
Ja też miałem problem z wydechem, zakładałem temat na forum ale do końca nikt mi nie powiedział co mam zrobić.
Miałem u siebie chyba już wszystkie kombinacje świata był kat. ale wyciełem, potem była strumienica ale było za głośno teraz jest tłumik przelotowy środkowy ale też dobrze nie jest. Do tego miałem wcześniej serie, puzniej sportowy ale się rozleciał, teraz mam kolejny sportowy ale jest zbyt głośno.
Teraz zrobię chyba tak Ostatni tłumik seryjny z ładną końcówką, od poczontku do końca rurka z kwasówki tego samego rozmiaru co ori. Spróbuje jeszcze założyć strumienice do tego układu może będzie ładniej chodził.
Zobaczymy-ale myślę że powinieneś założyć seryjny ostatni i rurke przez cały układ
POZDRO
Powiem tak jak mnie nie ma w domu to sąsiedzi czekają aż wróce bo jak zasną to i tak ich obudze