BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
prosba do wszystkich :)
Autor Wiadomo
urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2007-07-19, 23:17   prosba do wszystkich :)

siema
w szczegolnosci chodzi mi o motocyklistow !
ciezej zauwazyc, czesciej sa duzo szybsi ale ... zawsze ! maja duzo mniejsze szanse w bliskim spotkaniu z samochodem ...

ale nie tylko chodzi o motory ! apel do wszystkich krolow lewego pasa i reszty zeby patrzyli w lusterka ...

czy nie zalewa was krew jak gdzies sie spieszycie lub po prostu jedziecie szybko bo lubicie a tu jedzie jakis maruder prawie srodkiem drogi gdzie ma tyle miejsca i warunkow na zjechanie do prawej krawedzi ze az sie prosi i za chiny ludowe broni sie przed spojzeniem w lusterko i zjechaniem troche na bok ... juz nie wspomne o jezdzie lewym pasem ... ehh

Rafał 

Pomg: 5 razy
Doczy: 23 Lip 2004
Skd: bardzo mobilnie
Wysany: 2007-07-19, 23:40   

urbi płąca ci za ta reklame spoleczna czy co ? :)

zdecydowanie masz racje
tydzien temu wracalem z wakacji przez pol europy i musze powiedziec ze tylko w naszym pieknym kraju mozna zobaczyc sportowe "czinkłoczęto" śmigajace twardo lewym pasem autostrada z zawrotna predkoscia 120 km/h

generalnie trzeba uwazac bo nasze drogi so strasznie kiepskie

frantic 

Pomg: 8 razy
Doczy: 11 Gru 2006
Skd: Kraków
Wysany: 2007-07-20, 00:06   

ja tam zerkam w lusterko co chwila ale teraz tyle towarów na ulicach że nie sposób nie rozglądać się tez na boki :wink:

co do motocyklistów to jak widzę w lusterku zawsze robie miejsce zjeżdżając do boku, jak ma jednośladowiec trochę sprytu to niech daje wtedy do przodu. Poza tym zacząłem wyróżniać 2 rodzaje motocyklistów na mieście, wg mnie tych prawdziwych w kombinezonach z żółwikiem na plecach i t-shirtowców leczących kompleksy na scigaczach

735Pawel 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Sty 2007
Skd: Rabka-Zdroj
Wysany: 2007-07-20, 02:07   

Ja tez sie podpisuje pod tym apelem!!! Glownie chodzi mi zachowanie wobec motocyklistow. Sam jezdrze duzo motorem i nieraz (zwlaszcza na naszej kochanej zakopiance) krew mnie zalewa jak widze jak "nas" traktuja kierowcy samochodow (zwlaszcza tych tujnigowanych). Wiekszaoc kierowcow motocykle traktuje jak intruzy na drogach. A manewry typu zmiana pasa bez kierunkowskaza itp. to juz norma. Wiec tez bardzo prosze o patrzenie w lusterko!!!

frantic napisa/a:
(...)Poza tym zacząłem wyróżniać 2 rodzaje motocyklistów na mieście, wg mnie tych prawdziwych w kombinezonach z żółwikiem na plecach i t-shirtowców leczących kompleksy na scigaczach

Masz racje i to absolutna przez takich wlasnie idiotow opinia o motocyklistach jest taka, a nie inna. Pozatym jest jeszcze jedna "podgrupa" gowniarze z zawodu "syn" ktorzy maja bardzo mocne i szybkie maszy, a zero pojecia i opanowania i na widok dekoltu czy mini na miescie pokazuja cos czego nie umieja a na zajutrz pali sie znicz w tym miejscu.

Dodam jeszcze ze 2 lata temu dwie wioski dalej byl taki przypadek ze nadziany papcio kupil synkowi CBR 900RR. Chlopak na pierwszej przejazdrzce (300 - 400 metrow od domu) zgina na miejscu!!! Nawet nie dal 3 biegu...

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2007-07-20, 08:16   

ja patrze w lusterko zeby mi jakis dałn z bmw sport niezaładował w tyłek :twisted:

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2007-07-20, 08:52   

W sumie prawda, co 2-gi kierowca jak widzi ładny motorek odrazu myśli że jedzie jakiś szatan samobójca i celowo hamsko jedzie środkiem drogi...

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2007-07-20, 13:34   

Rafał napisa/a:
zdecydowanie masz racje
tydzien temu wracalem z wakacji przez pol europy i musze powiedziec ze tylko w naszym pieknym kraju mozna zobaczyc sportowe "czinkłoczęto" śmigajace twardo lewym pasem autostrada z zawrotna predkoscia 120 km/h

W Rumuni lewym pasem jeżdzą Dacie z prędkością 70km/h :| Tam chyba żadne przepisy nie są przestrzegane :shock:

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2007-07-20, 16:56   

Pietrek napisa/a:
Rafał napisa/a:
zdecydowanie masz racje

W Rumuni lewym pasem jeżdzą Dacie z prędkością 70km/h :| Tam chyba żadne przepisy nie są przestrzegane :shock:

u nas wcale nie lepiej ... wlasnie wracajac z rzeszowa gosc jechal cieniasem zaraz przy osi jezdi majac taaaaki szeroki pas + awaryjny ... latwiej wyprzedzic prawa strona ... :/

inna sytuacja z wczoraj - zajezdzam pod blok a tu na krzyzowce stoi baba z wozkiema w wozku male dziecko obok jej baba z rowerem i sobie w najlepsze gadaja ... az opieprzylem je ... heh a jak bylem juz w domu i wniknalem przez okno ... to one dalej tam staly ... ehhh nie wiem kiedy polacy naucza sie ze droga to nie pole z ziemniakami i nie jezdzi ani nie chodzi sie po nich jak sie chce !

BIZON 
Tatanka power

Pomg: 1 raz
Doczy: 13 Wrz 2006
Skd: Żary
Wysany: 2007-07-21, 11:26   

houk!
a ja przyłączam się do apelu i dodam, że na autostradzie każdy powinien zjeżdżać z lewego pasa jeżeli ma wolny prawy bez względu na to jaką prędkością jedzie... :!: :roll:
...tak jak to robią na "zachodzie". każdy bez względu na prędkość zjeżdża na prawy pas bo LEWY SŁUŻY DO WYPRZEDZANIA :!:

henry 

Pomg: 6 razy
Doczy: 20 Kwi 2004
Skd: Kielce
Wysany: 2007-07-21, 13:22   prosba

......Po pierwsze to podstawowy wymóg Kodeksu Drogowego.Jest tam tak ładnie napisane , ze należy jechac jak najbliżej prawej krawędzi jezdni.Zatem na kilkupasowej jezdni jazda np. lewym pasem przy pozostałych wolnych jest najzwyklejszym wykroczeniem kwalifikującym sie do mandatu...............Osobiscie ,w takiej sytuacji , dosyć nieelegancko podjeżdżam takiemu "klientowi" "na styk" do jego zderzaka..........PZDR - henry
Ale będzie jeszcze coś.......!!!

Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2007-07-21, 13:30   

henry napisa/a:
Osobiscie ,w takiej sytuacji , dosyć nieelegancko podjeżdżam takiemu "klientowi" "na styk" do jego zderzaka

Niestety robię tak samo

e36 318ti compact szrotex

casus maximus 
MOTORSPORT PROMOTION

Doczy: 30 Pa 2005
Skd: Częstochowa
Wysany: 2007-07-21, 14:00   

henry napisa/a:
Osobiscie ,w takiej sytuacji , dosyć nieelegancko podjeżdżam takiemu "klientowi" "na styk" do jego zderzaka

uwazaj henry zebys nie trafil na goscia ktory poluje na ubezpieczenia i nieelegancko przyhamuje.

Grucha Jr 

Doczy: 20 Lut 2006
Skd: Warszawa/Raszyn
Wysany: 2007-07-21, 16:09   

A najlepiej wyprzedzić i zwolnić do 20... :wink:

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Wysany: 2007-07-21, 17:44   

i dobrze robie tak samo + dlugie a czasami + klakson !
smiac mi sie tez chce czasami z scigantow ... zabierasz sie za wyprzedzanie, jego ego rosnie, on tez wciska ... ty go jednak wyprzedzasz wbijasz sie przed niego i .... redukujesz 1 lub 2 biegi ze strzalu albo walisz ostro w halulec ... chlopaczek odrazu uczy sie pokory :)

Tomek3er 

Doczy: 06 Sty 2006
Skd: Królewski Kraków
Wysany: 2007-07-21, 19:43   

Rzadko sie zdarza żebym dojeżdżał do zderzaka, jak jest tylko wolny prawy pas to wyprzedzam prawym pasem, wole tak wyprzedzić niż wlec sie za jakimś spacerowiczem. Tak samo zauważyłem jak ktoś napisał kilka postów wyżej ze tylko w Polsce ludzie tak jeżdżą uparcie lewym pasem np. w Niemczech jak tylko maja możliwość wjechać na chwile nawet na prawy pas to od razu zjeżdżają, co do motocyklistów to ustępuje zawsze miejsca tak samo jak ludziom na skuterach w mieście, denerwują mnie ludzie którzy zajeżdżają drogę motocyklistom, nie raz jak jechałem na skuterze to najczęściej taksiarze w korku zajeżdżają :x

Yakuzatti 

Pomg: 19 razy
Doczy: 04 Pa 2006
Skd: Bytom/Katowice
Wysany: 2007-07-22, 20:20   

BIZON napisa/a:
zjeżdżać z lewego pasa jeżeli ma wolny prawy

jest jeden problem, na prawym pasie sa takie koleiny, ze sie nie da normalnie szybko jechac.

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-07-22, 21:58   

Yakuzatti napisa/a:
BIZON napisa/a:

jest jeden problem, na prawym pasie sa takie koleiny, ze sie nie da normalnie szybko jechac.

Dobrze mówisz, często nie zjeżdżam bo poprostu nie mam ochoty jechać po dołach dziurach koleinach pieszych traktorach czy rowerzystach.
Nie mam ochoty na cotygodniowy remont zawieszenia tylko dlatego że jakiemuś przedstawicielowi handlowemu śpieszy się na lunch.

Co do motocyklistów to zawsze jak mam możliwość to się trochę przesunę, chociaż pare razy miałem nieciekawe sytuacje. np skręcałem na krzyżówce w lewo a debilowi na ścigaczu zachciało się mnie wyprzedzać.

E30 + E91

MARTINEZ
[Usunity]

Wysany: 2007-07-22, 22:14   

http://www.youtube.com/watch?v=QIKF_1HPxOc

BIZON 
Tatanka power

Wysany: 2007-07-22, 22:57   

Cypisek napisa/a:
Yakuzatti napisa/a:
BIZON napisa/a:

Dobrze mówisz, często nie zjeżdżam bo poprostu nie mam ochoty jechać po dołach dziurach koleinach pieszych traktorach czy rowerzystach.
Nie mam ochoty na cotygodniowy remont zawieszenia tylko dlatego że jakiemuś przedstawicielowi handlowemu śpieszy się na lunch.
:prosze:
Co do motocyklistów to zawsze jak mam możliwość to się trochę przesunę, chociaż pare razy miałem nieciekawe sytuacje. np skręcałem na krzyżówce w lewo a debilowi na ścigaczu zachciało się mnie wyprzedzać.

DOKŁADNIE przeczytajcie, to co napisaliście (WSZYSCY cytowani) i pomyślcie logicznie czy tak postępując, postępujecie poprawnie... :|
...nawet jak mamy do czynienia z kiepską nawierzchnią...!
INFO dla niewyżytych! chcesz poszaleć - jedź na TOR!!!
...a jak nie ma "toru" to JEDŹ Z GŁOWĄ!!! 8-)

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2007-07-22, 23:26   

Oczywiście że nie, w Polsce mamy ruch prawostronny, więc jak to było już napisane pare postów wyżej powinniśmy się trzymać prawej strony (prawego pasa). Ja dużo jeżdżę w trasy, zawsze staram dostosować prędkość i styl jazdy do warunków na drodze. Wyobraź sobie że jedziesz w nocy, chce cie wyprzedzić biały focus z kratką, co robisz? zjeżdżasz jak najbardziej na prawo? Narażasz swoje życie,tych których wieziesz, życie pieszych wracających z imprezy w remizie? tylko dlatego że ktoś chce cię wyprzedzić? chyba nie.

E30 + E91

Yakuzatti 

Wysany: 2007-07-22, 23:34   

dokldanie cypisek, jak nie ma mozliwosci to na sile nie robmy komus przyslugi. A jak oba pasy sa wolne i nikt z tylu nie nadjezdza to moge jechac nawet srodkiem, nikomu przeciez nie przeszkadzam.

A co do Niemiec, to tam jest inna kultura jazdy, wylatujesz na autostrade i musisz kontrolowac droge 10x aktywniej niz w Polsce, tam jadac z predkoscia 230km/h jestes slimakiem :-) i tam sa IDEALNE nawierzchnie na autostradach wiec bez znaczenia po ktorym pasie jedziesz - byle bys nie przeszkadzal innym, szybszym.

BIZON 
Tatanka power

Wysany: 2007-07-22, 23:38   

Cypisek napisa/a:
Oczywiście że nie, w Polsce mamy ruch prawostronny, więc jak to było już napisane pare postów wyżej powinniśmy się trzymać prawej strony (prawego pasa). Ja dużo jeżdżę w trasy, zawsze staram dostosować prędkość i styl jazdy do warunków na drodze. Wyobraź sobie że jedziesz w nocy, chce cie wyprzedzić biały focus z kratką, co robisz? zjeżdżasz jak najbardziej na prawo? Narażasz swoje życie,tych których wieziesz, życie pieszych wracających z imprezy w remizie? tylko dlatego że ktoś chce cię wyprzedzić? chyba nie.

"CYPIS" ............ "mine gote...!!!"
przeczytaj to co napisałeś...!
...pomyśl!!!!!!!!! :?
bardziej chodzi mi o "drugą" część Twojej wypowiedzi...
ps. masz dzieci...?
psII. bez obrazy... :roll: :wink:

Yakuzatti 

Wysany: 2007-07-22, 23:42   

BIZON napisa/a:
biały focus z kratką

a czemu akurat taki?

BIZON 
Tatanka power

Wysany: 2007-07-22, 23:46   

Yakuzatti napisa/a:
A co do Niemiec, to tam jest inna kultura jazdy, wylatujesz na autostrade i musisz kontrolowac droge 10x aktywniej niz w Polsce, tam jadac z predkoscia 230km/h jestes slimakiem :-) i tam sa IDEALNE nawierzchnie na autostradach wiec bez znaczenia po ktorym pasie jedziesz - byle bys nie przeszkadzal innym, szybszym.

...A NASZE I... "WASZE" POKOLENIE JEST OD TEGO, żEBY UCZYć TEJ KULTURY W TYM KRAJU INNYCH!!! (mam nadzieję, że drogi będą leprze :roll: )
nie sądzisz...? :roll:

[ Dodano: 2007-07-22, 22:48 ]
Yakuzatti napisa/a:
BIZON napisał/a:
biały focus z kratką

a czemu akurat taki?

... ale to nie ja napisałem...
Yaku czytaj .... cooooo Ty...? :?

Yakuzatti 

Wysany: 2007-07-23, 00:23   

BIZON napisa/a:
...A NASZE I... "WASZE" POKOLENIE JEST OD TEGO, żEBY UCZYć TEJ KULTURY W TYM KRAJU INNYCH!!! (mam nadzieję, że drogi będą leprze :roll: )
nie sądzisz...? :roll:

W pelni sie z Toba zgadzam :)

BIZON napisa/a:
... ale to nie ja napisałem...
Yaku czytaj .... cooooo Ty...? :?

forum jest glupie :-) zaznaczylem tekst cypiska. :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw