Wiadomo już jak wyglądać będzie nowe BMW serii 1 w wersji coupe. Zamaskowane egzemplarze nowego BMW już od pewnego czasu pojawiały się na drogach, co wskazywało, że premiera tego samochodu nadejdzie już niebawem.
I rzeczywiście, chociaż na żywo nową "jedynkę" będzie można zobaczyć dopiero we wrześniu podczas salonu we Frankfurcie, to niemiecki producent ujawnił właśnie pierwsze zdjęcia tego samochodu oraz dane techniczne.
Bazowe BMW 1 coupe będzie napędzane... silnikiem Diesla. Będzie to dwulitrowa jednostka o mocy 177 KM i momencie 350 Nm, która ma zużywać średnio tylko 4.8 l ropy na 100 kilometrów. Nieco wyżej będzie pozycjonowany model 123d, pod maską którego znajdzie się również dwulitrowy silnik, ale z dwoma turbinami, co owocuje mocą 204 KM! Zużycie paliwa tej jednostki to 5.2 l/100 km.
Topowa wersja będzie napędzana na szczęście silnikiem benzynowym. Źródłem napędu modelu 135i będzie trzylitrowa, podwójnie doładowana jednostka o mocy 306 KM i momencie 400 Nm. BMW porównuje tę wersję z legendarnym, zaprezentowanym w 1973 roku BMW 2002 turbo. To małe coupe było pierwszym samochodem z turbiną, który trafił do seryjnej produkcji. Warto dodać, że wówczas ten samochód dysponował mocą 170 KM... Niestety, kryzys paliwowy przesądził o losie tego świetnego auta.
Obecnie paliwo również nie jest tanie, ale społeczeństwa są bardziej zamożne. Dlatego o los BMW 1 coupe, które w salonach pojawi się w listopadzie, raczej można być spokojnym.
ale powiedzcie szczerze, czy jest coś urzekającego w ostatnich projektach BMW? Silniki fajne, szybkie, economiczne, ale styl kompletnie rozmyto- mydlany.
ale powiedzcie szczerze, czy jest coś urzekającego w ostatnich projektach BMW? Silniki fajne, szybkie, economiczne, ale styl kompletnie rozmyto- mydlany.
Szczerze to od renówek brzydsza jest tylko multipla i hyundai coupe no chyba że reno megane coupe cabrio jeszcze ujdzie mnie się ta jedynka akurat podoba bo jest symatryczna i zgrabna niska z szerokimi kołami poprostu fajna
Nie no musze przyznac rację Łukaszowi. Mnie nowa linia BMW też nie pasi.
Jedynie E60 sedan mi sie podoba. A ta jedyneczka poprostu zrobiła na mnie sympatyczne wrażenie.
widzę, że podobne dyskusje pojawiają się na wszystkich ważniejszych forach ... no i w sumie nie dziwne
od tyłu wygląda IMO ta jedynka jakos kaprawo (pewnie do przyswyczajenia się -sam jechałęm na 5i7, a teraz mnei nie rażą... a 5 jest nawet fajna), ale poza tym, to jedynka bardzo mi sie podoba ... choć wolałbym trójkę ... jednak "135i" brzmi niesamowicie
Pomijając to ze ogólnie te nowe kontury preferowane przez bmw nie są najładniejsze to i tak jak na model bmw 1 i ogólnie inne modele ten nie jest beznadziejny ale zaznaczam że porównuje je do najnowszych modeli.W porównaniu do E 30,36,32,34,21 to jest maxymalnie słąba.One nie mają charakteru i nie brzmią tak .Miałem okazje jezdzic kilkoma nowymi modelami 3ek i 5 ek i powiem szczerza że nie czuje tam za grosz adrenaliny i sportowej jazdy a z tego słyneło od zawsze bmw.Szybko,mocno,nisko to jest to a w tych jest może i szybko choć nie czujesz tego ale wysoko,wąsko i jakoś tak nijako w srodku.No dobra bo sie troche rospisałem ogólem jestem na małe( tak )ale duże (NIE).
_________________ POSIADANIE BMW JEST ZAWSZE SUKCESEM.TO NIE PODLEGA DYSKUSJI.ALE BYLOBY LEKKA PRZESADA TRAKTOWAC SAM DOWOD REJESTRACYJNY JAKO PRZEPUSTKE DO ELITY SPORTOWYCH SAMOCHODOW