witam jak w temacie, nowe autko wiec zaczynam usuwać usterki, i tak autko pali elegancko ale wystarczy zeby postało noc i zawsze troszkę muszę pokręcić, do głowy przychodzi mi tylko pompa paliwa ale wtedy zdazało by sie to równiez na ciepłym silniku ? dzieki z góry
PS uzyłem szukaj
525i touring + gaz sekwencja ( nie biorę pod uwagę, jako przyczyna problemu )
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
Amoze akumulator cisnienia paliwa jesli ciezko odpala na zimnym
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
duchPW [Usunity]
Wysany: 2007-07-03, 18:34
a to w BMW w ogóle jest takie urządzenie?
nie napisałeś jaki silnik, więc zakładam, że M50 (w sumie częściej się spotyka) - jednak jeśli ciężko odpala tylko na zimnym, to może to być kwestia przepływomierza, może świece do d... albo takie tam z iskrą - w zależności od silnika
[ Dodano: 2007-07-03, 18:35 ]
a to w BMW w ogóle jest takie urządzenie?
nie napisałeś jaki silnik, jednak jeśli ciężko odpala tylko na zimnym, to może to być np. kwestia przepływomierza, poza tym może świece do d.... i takie tam z iskrą (w zależności od silnika)
Amoze akumulator cisnienia paliwa jesli ciezko odpala na zimnym
PioterW jest cos takiego jak akumlator cisnienia paliwa ale to nie dziala w czasie odpalania.to jest po to zeby podniesc wydajnosc pompy- i zeby sie mniej meczyla w momencie najwiekszego zapotrzebowania na paliwo
Qba podlacz jakimis kablami pompe na krótko zeby nabila troche paliwa do układu i zobacz czy lepiej odpala.jesli tak bedzie to nie trzyma zawór jednokierunkowy przy pompie.moze byc tez winny czujnik temperatury silnika
szukaj na forum bo juz byly poruszane takie tematy
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
a jak on wygląda, można go kupić oddzielnie czy jest wbudowany jakoś w pompę????? wiem że można kupić taki zaworek zwrotny montowany na przewód zasilający, ale chodzi mi właśnie o ten oryginalny.
_________________ Auta dzielimy na: dobre, bardzo dobre i auta niemieckie,
Auta niemieckie dzielimy na: dobre, bardzo dobre i BMW,
BMW dzielimy: na dobre, bardzo dobre i E-30
Ostatnio zmieniony przez ANDRZEJ-BIELAK 2007-07-03, 20:42, w caoci zmieniany 1 raz
a jak on wygląda, można go kupić oddzielnie czy jest wbudowany jakoś w pompę????? wiem że można kupić taki zaworek zwrotny montowany na przewód zasilający, ale chodzi mi właśnie o ten oryginalny.
panie Andrzeju bylo na forum prosze sobie poszukac zmenczony jestem i nie mam sily szukac rysynkow
jest to zamontowane obok pompy o ile ma sie pompe zewnetrzna
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka