BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
klima w e30?
Autor Wiadomo
passer88 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 23 Mar 2006
Skd: choszczno
Wysany: 2007-06-14, 19:56   klima w e30?

mozna zamontowac klimatyzacje w bme e30 cupe?? slinik2.0 chcę wsadzic do niej skóre i klima by sie wtedy przydała. da sie takie cos zrobic i ile to moze kosztowac. dzieki
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2007-06-15, 15:27, w caoci zmieniany 2 razy  

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-06-14, 20:06   

pewnie że sie da musisz tylko kupic klima z 325 lub 320 oczywiscie cały komplet
1. cała nagrzewnica
2. wszystkie rurki jakie sa w komplecie
3. chłodnica z wiatrakiem
4. oczywiście pompa z mocowaniem
5. zaworki , "sznurki" itp. itd
6. cała kompletna instalacja elektryczna

no w przybliżeniu ze dwa dni góra trzy z przerwami na :beer: i założone

koszt hmm.... w zalezności za ile Ci sie uda kupic cały komplet i czy sam będziesz montował czy zlecisz to komuś ale tak srednio to całe komplety do E30 na allegro ( oczywiście używane ) chodzą po ok. 1000zł jak sie trafią :D
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2007-06-15, 15:27, w caoci zmieniany 3 razy  

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2007-06-14, 23:13   

a ja wczoraj znalazłem gościa co sprzedał komplet za 300 zł (nie wiem w jakim stanie) więc trzeba szukać bo można naprawdę tanio trafić

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

jackx 

Pomg: 16 razy
Doczy: 07 Sty 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2007-06-15, 05:56   

Adi, zgadadz sie , wiem ze można tanio trafić sam kupiłem cały komplet do M40/M42 ( a więc dość rzadkie, bo najważniejsze jest mocowanie pompy ) za 500zł , a wiem ze paru mioch znajomych trafiło własnie po 300-400zł :spoko:
Ostatnio zmieniony przez kuzyn 2007-06-15, 15:27, w caoci zmieniany 3 razy  

MaSTeR

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Sie 2005
Skd: Tychy
Wysany: 2007-06-15, 08:23   

A ja wam powiem ze nawet jak sie kupi takie cudo to bez kolejnych wydatkow prawdopodobnie sie nie obejdzie.

Na liscie brakuje jeszcze magicznego urzadzenia (tzw. filtra?) to gdzie jest czujnik cisnienia (taka puszka metalowa ktora wchodzi przy prawym reflektorze "pod auto")
i oczysiscie czujnika do chłodnicy (zalaczajacego dodatkowy wiatrak).

Wlasnie ta puszka (w katalogach rzeczywiscie filtr) zwykle bywa przegnita i na niej uchodzi czynnik, jak w moja wpompowalem 12atm azotu to po prostu nie wytrzymala i wyszla dziurka wielkosci mikro, postukalem chcac zaspawac i co? i nie ma w zasadzie co spawac :( .
Dzis ma przyjsc nowa (ok 100zl).

To samo tyczy sie chlodnicy. Po tych 17 latach nie byla najzdrowsza i okazalo sie ze 2 dolne rudrki sa przegnite na laczeniach (nie bylo widac tego golym okiem), oczywiscie w tym przypadku tez pospawac sie nie dalo bo w glupim miejscu przegnily.

Jak by ktos szukal chlodnicy tanio i nowej to polecam zaklad w Sosnicowicach k/Gliwic, mi dorobili z nowego rdzenia za 200zl.

Kolejny problem przy tej klimie to R12. Z tego co sie juz zdazylem zorientowac ciezko dostac. Koszt przerobienia kompresora na 132a to ok 200zl. A calej instalacji powiedzieli mi 600 :wow: . Na szczescie znalazlem R12 wiec za przerobke sie nie biore.

Teraz tylko zastanawiam sie co nastepnego sie rozleci jak wcisne w uklad 15atm azotu :evil:

A dla tych co zeraz beda mowic ze wydziwiam i ze filtr i chlodnica nie puszcza to polecam nabic sobie i zobaczymy ile wam bedzie dzialac klima :P . Jak dla mnie to raczej nie oplaca sie nabijac to co rok i miec tylko na wakacje.

Pozdrawiam.

Mateusz.

P.S.
Zapomnialem dodac ze na 99% bedzie tez trzeba kupic rezystor do I biegu wiatraka, bo raczej jest spalony.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: