Wysany: 2007-05-07, 20:19 AJUSA- opinie na temat tej firmy
jak ze skladam drugi silnik to pojechałem kupic sobie uszczelki do silnika.pytam sie w jednym sklepie nie maja ,w drugim to samo... w trzecim maja ale tylko jednej firmy AJUSA
jak koles powiedzial mi nazwe firmy to niemogłem go zrozumiec co mówi i musial mi powtarzac ze trzy razy a ja i tak nie zrozumialem pytam go sie czy to jakies dobre uszczelki a on mówi ze dobre. obok mnie stal znajomy mechanik i tez pokiwał głowa ze dobre ale powiedzial ze dobre uszczelki nie wystarcza bo trzeba umiec dobrze poskładac
powiedzial tez cos ze jest jeszcze firma ajust albo ajusta i ze tez robi uszczelki i ludzie myla te firmy itd.
pamietam jak kiedys mnie straszyl gdy splanowalem głowice w maluchu 2 mm ze mi glowica peknie i gniazda zaworowe powypadaja oczywiscie nic takiego sie nie dzialo ale z jednym mial racje.powiedzial ze jak bede tak wariowal to bede co chwile zmienial przeguby i prawie tak bylo
zreszta teraz jak zobaczyl do czego biore czesci to sie smial ze mam peknieta glowice
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
tylko pod glowice ne zakladaj uszczelki tej firmy . wez elringa albo goetze to dwie firmy ktore robia uszczelki w oryginale dla bmw
a reszte bierz z ajusy to nie ma znaczenia
Dokladnie taka sama opinie slyszalem o uszczelkach do bmw.Pod glowice Elring lub Goetze.Ewentualnie Victor Reinz tez ma dobre uszczelki.Do pozostalych rzeczy smailo mozesz uzyc Ajuse.Napisz jaki jest koszt kompletu Ajusy?
_________________ Drzwiami trzasnal
Gdy zmrok miasto pokryl ...
Potwierdzam...pod glowice tylko erling lub goetze...
Oryginalna uszczelka nadwymiarowa czyli +0.04mm do mojego silnika kosztuje 450zl...produkuje ja erling a dlaczego tyle kosztuje?? Bo jest w opakowaniu ze znaczkiem Bmw...
_________________ Jadac lewym pasem zjawisko dlugich swiatel w lusterku jest mi obce...
Dla porównania podam,że ori uszczelka pod głowicę do ety w ASO(bez zniżek) to 350zł.
no niestety serwisy-sklepy narzucaja bardzo wysoka marże
np.dzisiaj wpadł znajomy i sie pyta czy nie potrzebujemy płytek na parapety(1 gatunek,ładne i wogule) bo ma do sprzedania po 70 groszy sztuka prosto z fabryki.w sklepie w opocznie ta sama płytka kosztuje 5.40 w promocji poza promocja chyba 6.30
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
hej koledzy dostalem ta uszczelke pod pokrywe zaworow M50 i mam pytanie- czy trzeba nia posmarowac troszke sylikonem wysokotemperaturowym? czy broń boże? i ktos wie jakim momentem dokrecic na pokrywie zaworow?
pozdrawiam