A nie LS-1 ?
W "BMW TUNING" pokazują od czasu do czasu różne wariacje na temat e30.
Z tych co pamietam to:
e30 M3 z V8 421KM właśnie ze stajni GM
e30 z silnikiem coswortha 2.0 T(mocy nie pamiętam)
e30 V8 4.0 Rovera+twin turbo 400KM
Chyba muszę sobie skaner kupić i coś pokazać
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2007-05-06, 19:31
wklejalem kiedys te fotki, silnik z coswortha :
mariusz szkocja [Usunity]
Wysany: 2007-05-07, 01:24
HAŃBA
nalegam o skasowanie tych postow
co to za złom ?
tez mi fani bmw
tylko popaprani angole tak robia five oclocki zakichane
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-05-07, 03:16
to przecież kretyństwo, przecież w bmw jest masa silników i są one rewelacyjnie kompatybilne z praktycznie wszystkimi modelami marki i można kazdy silnik zrobić na setki różnych sposobów żeby był inny i niepowtarzalny, można z nich cisnąć moc do oporu i da to rezultat nawet jeszcze lepszy niż te 700KM a druga sprawa to będzie można sięobudzic rano ze spokojnym sumieniem i spokojnie wsiąśc do auta które będzie z kierowcą rozmawiać po bawarsku z monachijskim akcentem.
a tak na marginesie to niechciałbym zeby Ci co zakładali te silniki byli lekarzami bo mogłoby sie okazać że po zabiegu u nich człowiek wybudzi się z narkozy z sercem krowy, nogą świni i mózgiem barana i pójdzie w świat i też przeszczepi do bmw silnik z jakiegoś ursusa albo fiata
Wysany: 2007-05-07, 03:52
siemka
silnik c20let pochodzi z wyrobu samochodopodobnego o dziwnie brzmiacej nazwie opel i
jakos mi sie nie chce wierzyc ze ktos z niego wycisnal 700 km . to jest niemozliwe z technicznego punktu widzenia . ten silnik ledwo wytrzymywal swoja fabryczna moc a nie jakies wyssane bog wie skad 700 km.
takie bajki to dobre dla dzieci w przedszkolu a nie na takim forum
silnik c20let pochodzi z wyrobu samochodopodobnego o dziwnie brzmiacej nazwie opel i
jakos mi sie nie chce wierzyc ze ktos z niego wycisnal 700 km . to jest niemozliwe z technicznego punktu widzenia . ten silnik ledwo wytrzymywal swoja fabryczna moc a nie jakies wyssane bog wie skad 700 km.
oszczerstwo i pogarda
z technicznego punktu widzenia to twoja wiedza na temat silnikow jest na poziomie 10 latka klepiacego bzdury zaslyszane na forum dla napalonych nastolatek.....
i a propo sprawnosci silnikow to akurat ta zaje....a seria "M" ma pro blemy z seryjna moca... nie mowiac juz o rozjezdzajacej sie na 2 czesci budzie e46 ... do ktorej BMW nie przyznaje sie....
_________________ Lotus Exige 420KM/800kg
BMW E36 318is 180KM/190Nm
oszczerstwo i pogarda
z technicznego punktu widzenia to twoja wiedza na temat silnikow jest na poziomie 10 latka klepiacego bzdury zaslyszane na forum dla napalonych nastolatek.....
i a propo sprawnosci silnikow to akurat ta zaje....a seria "M" ma pro blemy z seryjna moca... nie mowiac juz o rozjezdzajacej sie na 2 czesci budzie e46 ... do ktorej BMW nie przyznaje sie....
oszczerstwo i pogarda
c 20 let to bardzo dobry motor - mialem okazje jezdzic vectra A z takim silnikiem i to wymiata - z reszta silniki opla sa ok - wez takie zwykle 1.6 czy 1.8 z astry 1 niby mala moc a autko bardzo fajnie sie napedza - lepiej niz buma z m40 pod maska (moje odczucia).
A co do tej M3 - wlasnie jakis czas temu kumpel ujezdzajacy taka mowil ze chyba kupil skladaka bo auto zaczelo dziwnie skrzypiec w okolicy podszybia - fakt ze auto nie bylo bezwypadkowe ale cos w tym moze byc...
brain69 - usunięty [Usunity]
Wysany: 2007-05-07, 12:57
ja osobiście nie zamieniłbym e30 m40 nawet 1.6 na astrę nawet gsi
albo na vectre 2.0
jedyny samochód z tych "zwykłych" który mógłbym mieć oczywiście nie zamiast bmw to ford mondeo 1 i 2 generacji bo ma bardzo dobre zawieszenie i silniki też dobre mój tata ma mondeo i przyjemnie się tym jeździ ale nie mogę powiedzieć że lepiej niż e34 albo e30. nawet tata się juz zaraża powoli bmw bo nudzi mnie żebym mu znalazł jakieś e39 w kombi z 3.0d:)
choroba się przeniosła na niego jak przejechał się moją e30 2.7 a umocniła się po e34 535i
Wysany: 2007-05-07, 13:03
sarna1 napisa/a:
buni napisa/a:
mariusz szkocja napisa/a:
siemka
oszczerstwo i pogarda
to zw pracuje w bmw nie znaczy ze sie tylko znam na bmw inne go...... na tez naprawial tylko dlaczego najczesciej ople ?
c 20 let to bardzo dobry motor - mialem okazje jezdzic vectra A z takim silnikiem i to wymiata - z reszta silniki opla sa ok - wez takie zwykle 1.6 czy 1.8 z astry 1 niby mala moc a autko bardzo fajnie sie napedza - lepiej niz buma z m40 pod maska (moje odczucia).
A co do tej M3 - wlasnie jakis czas temu kumpel ujezdzajacy taka mowil ze chyba kupil skladaka bo auto zaczelo dziwnie skrzypiec w okolicy podszybia - fakt ze auto nie bylo bezwypadkowe ale cos w tym moze byc...
sarnba sprzedaj bmw kup se opla i zmien forum od chlopie chcialbys miec tylko wiedzy co
lat atemu moj brat kupil nowa z salonu calibre z tym motorem i co wiecznie w seriwcie dwa nowe silniki dostal i przestan pisac glupoty .
jak ja naprawialm auta to ty na chleb mowiles beb a na muchy ptapty
[ Dodano: 2007-05-07, 12:07 ]
PROSZE O ZAMKNIECIE TEGO TEMATU DO JEST DO D.......
Panowie prosze o spokoj bo bede musial zamknac temat.
Co do Calibry to akurat racja, pracowalem kiedys w Oplu i mechanicy bardzo narzekali na ten samochod. Silnik moze nie byl zly, ale to silnik ze zwyklej Vectry w sportowej budzie i nie wychodzilo mu na dobre traktowanie go jak sportowego samochodu.
Panowie prosze o spokoj bo bede musial zamknac temat.
Co do Calibry to akurat racja, pracowalem kiedys w Oplu i mechanicy bardzo narzekali na ten samochod. Silnik moze nie byl zly, ale to silnik ze zwyklej Vectry w sportowej budzie i nie wychodzilo mu na dobre traktowanie go jak sportowego samochodu.
nie bedzies zmusial tylko go zamknij to nalepsze wyjcie a na drugi raz dac bana za umieszczanie takich tematow . to forum bmw czy opla .
BMW wieksze niz zycie - nie ze mna te numery bruner