BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
szyberdach!
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-10, 17:28   szyberdach!

Mój problem polega na tym że mój (orginalny szyberdach) przecieka! Na dodatek robi to chyba od dawna (auto mam od 2 tygodni) bo mimo że od zewnątrz nic nie widać to skorodowane są te metalowe uchwyty które trzymają szyber w szynie! Powedzcie mi czy jest możliwość dokupienia czegoś takiego! Spieszy mi sie ponieważ idzie zima a to zaczyna łapać lakier! Z góry dziękuje za podpowiedzi! Jeśli wiecie to powiedzcie mi też skąd moge wziac taka uszczelke na zmiane i jaka jest orientalna cena (zeby nie przeplacic)! Pozdrawiam!

HyenoX M42B18
[Usunity]

Wysany: 2004-11-10, 18:05   

moze byś tak łaskawie napisał do jakiego modelu bo nie wiem czy do e30 czy e66 8)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-10, 19:38   Sory! Model e30!

e30

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2004-11-11, 01:22   

Cytat:
moze byś tak łaskawie napisał do jakiego modelu bo nie wiem czy do e30 czy e66

... spokojnie - każde pytanie można zadać na wiele sposobów, poza tym widziałeś przeciekający szyberdach w E66?

Anonymous
Go
Wysany: 2004-11-11, 17:14   

WOOW SPOKOJNIE JAKĄ USZCELKE???? W MOJEJ BECI WYMIENIALEM PODSUFITKE ROZEBRAŁEM SZYBER NA CZĘŚCI I JEDYNA USZCZELKA TO TA NA KLAPIE SAMEGO SZYBERDACHU A ONA TAK PO PRAWDZIE MA PRZAWO PRZEPUSZCZAC W SAMYM GNIEZDZIE ZNAJDZIESZ KANALY ODPROWADZAJACE WODE CHYBA PRZEZ PRZEDNIE SLUPKI JAK PAMIETAM A JESLI POJAWILA SIE RDZA TO MOZE TE KANALY SA NIEDROZNE. GENERALNIE JESLI USZCZELKA WIZUALNIE JEST CALA TO JA ZAKONSERWOWAC DOPROWADZIC MIEJSCE OSADZENIA SZYBRU DO PORZADKU I KOMBINOWAC Z ODPROWADZANIEM WODY. W TYCH RYNIENKACH OBOK SZYN SZYBRU WODA NIE MA PRAWA STAC!!!! ACHA JA MAM SZYBER KORBLOWANY :) )) MOZE W ELEKTRYKACH JEST INACZEJ CHOC NIE SADZE pOZDRAWIAM

Romek2g
[Usunity]

Wysany: 2004-11-15, 08:16   

Ja mam e-36 ale rozwiązanie jest podobne.
U mnie też ciekło do środka po tapicerce.
Uszczelka nowa do e-36 w serwisie kosztowała (2 tygodnie temu :lol: ) jakieś 120 PLN. Kupiłem bo miałem z 2 kawałków a od któregoś roku jest w jednym i też już tak mam.
Od mechanizmu (korytka) idą dwie rurki odprowadzające wodę do słupków (na prawo i na lewo) właśnie po tych rurkach mi ciekło bo były nieszczelne na mocowaniach więc troszke silikonu dałem i suchuśko jak na pustynii :lol:

MARAS 
plecak doświadczeń

Pomg: 45 razy
Doczy: 02 Kwi 2004
Skd: Gdańsk
Wysany: 2004-11-15, 10:05   

Szyberdach w E-30 nie jest szczelny a uszczelaka wokół pokrywy służy do ochrony przed przedosstawaniem się syfu do odprowadzania wody sluży rynienka wokół całego szyberdachu a woda odpływa z tych szyn przez dwie rurki poprowadzone przez oba tylne słupki i (chyba, bo nie pamiętam też przednie słupki) do pojemniczków i zarazem wywietrzników kufra umieszczonych we wnękach po obu stronach bagażnika może odpływy właśnie masz zapchane i woda przelewa się przez rynienki do wewnątrz auta zamiast z nich odpływać...

Proponuję otworzyc szyberdach i zalej powoli rynienki szyberdachu woda powinnna płynnie zniknąć jeżeli nie masz przerdzewiałych rynienek (to też juz widziałem chociaż szyber wyglądał ok. to rynienki były skorodowane) jeżeli woda stoi to znaczy że któryś z odpływów jest zapchany bądź oba są zapchane, można prubować bez zdejmowania podufitki dostać się do tych odływów od dołu tzn od wywietrzników w bagażniku i rurke dmuchnąć spężonym powietrzem (uwaga syf z niej może upitolić wnętrze auta Lepiej użyć stalowego drutu np. o przekroju 1-1,5 i długości 2- 2,5m byś miał czym przepchnąć problem może być jednak w samej ryniennce dlatego polecam sposób jednak od góry trudniej trafić w otworek ale syf lub korek pchniesz w dół Proponuję jednak zdjąc podsufitke i spróbować dostać się do kanałó odpływowych od góry

Ale sprawdź czy aby napewno nie cieknie z rynienek zwłaszcza w miejscach zgrzewów blach

Powodzenia Pozdro Maras

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: